cookieOptions = {...}; Répás muffin 🥕 Recept képekkel ✨ - virágot evelinnek -->

Répás muffin 🥕 Recept képekkel ✨

by - péntek, február 03, 2017


Szeretek egészségesen élni. De néha még a legjobbak is elcsábulnak egy szép nagy fánk, esetleg egy szaftos hamburger láttán, hát akkor én. :)) Erre találták ki a cheat day-t, vagyis a "csalónapot", amikor olyasmit is megenged magának az ember az étrendjében, amihez amúgy nem nyúlna hozzá. És ezzel semmi gond sincs, sőt, ez a természetes. Csak hogy a cheat day-ből ne legyen cheat week, jobb, ha ekkor is visszaveszünk egy kicsit, és nem dobjuk be magunkat a cukros-bödönbe. ಠ_ಠ


Ezt a célt szolgálja az alábbi recept is, ami nekem nagyon bevált, szerintem az egyik legjobb "fitt desszert", amit valaha csináltam. Szeretem az édes dolgokat, de azért nálam is van egy határ, amit nem szeretek átlépni, és ez a muffin tiszteletben tartja ezt. Van benne cukor, de pont annyi, amennyi kell, se több, se kevesebb. Nyugodtan helyettesítheted alternatív édesítőszerrel, de akkor az arányokra is vigyázz, hogy ne boruljon fel nagyon az egyensúly az alapanyagok között. Ettől függetlenül pofonegyszerű, tök hamar megvan, pedig még reszelni is kell egy kicsit. (Persze a pro-k már robotgéppel tolják, tudom jól:)) ) 


No de kezdjünk is neki! GET LIT!! ╭(◔ ◡ ◔)/


Répás muffin recept 


Azért van ilyen furcsa formájuk, mert a szilikon-tartó eredetile szíves, de a papír meg kerek... :))


Hozzávalók


  • 100 g cukor
  • 100 g vaj
  • 2 db tojás
  • 1 nagy db répa
  • fahéj, ízlés szerint
  • szerecsendió
  • 240 g liszt (amilyet szeretnél, lehet vegyesen is)
  • sütőpor
  • 100 ml tej
Forrás: NoSalty
A képek sajátjaim.

Elkészítés


  1. A cukrot összekeverjük a langyos vajjal, tojással, fűszerekkel és a reszelt répával.
    Igaz, hogy a recept szerecsendiót ír, és tudom, hogy az közel sem hasonlít a dióra, de mivel nekem nem volt szerecsendióm, vagyis nem találtam, mert elvileg van itthon, ezért én diót tettem bele. :)))
  2. Lassan kavargatva belekeverjük a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  3. A tejet is beleadagoljuk, ezzel fellazítva a masszát.
  4. Ameddig a sütő melegszik, sütőformákba tesszük a tésztát. 
    Nekem 14 forma lett tele, de lehet azért, mert az egy nagy répa helyett két közepeset használtam. Úgy sejtem, hogy 12 lett volna az eredeti recept alapján.
  5. 175 °C-on 25 percig sütjük.
    Életemben először igaza volt az eredeti instrukciónak, tényleg ennyi idő elég volt neki, hogy átsüljön. 
Az állaga omlós, nem folytós, nem is esik darabokra - pont jó!

Sajnos a sütési folyamatról nem tudtam normális képeket csinálni, mert este jött rám a sütögetés. Olyankor meg örülök, hogy én látok normálisan, nem hogy a kamerám. :)) Ezért az összes képet másnap reggel készítettem, rendes napfénynél.

Siess, mert hamar elfogy! :O

Még én is meglepődtem, hogy mennyire jól sikerültek. c: A témában mér volt egy hasonló recept a blogon, azt cukkinival próbáltam. Akkor azt mondtam, hogy az volt eddigi életem legcsodásabb muffinja. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és is sokféle muffint ettem azóta, és őszintén meg kell mondjam, hogy találtam annál finomabbat azért... :)) De ez a répás kedvencem marad, az is biztos!

Te kipróbáltad már? Ha igen írd meg kommentben, és azt is, hogy melyik a kedvenc süteményed, hadd csorogjon a nyál! :D

Jó sütögetést, és persze naaagy étvágyat hozzá! A legközelebbig pedig, blogger off.

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp