cookieOptions = {...}; Nyírd ki ezt a naplót MINDENHOL // Miért ajánlom? - virágot evelinnek -->

Nyírd ki ezt a naplót MINDENHOL // Miért ajánlom?

by - csütörtök, február 09, 2017


"Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…

Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.


Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!" - fülszöveg

Szerintem ez egy nagyon kreatív ötlet, és nincs vele sok munka, elég néha foglalkozni vele. A lényeg az, hogy minden lapon más feladat vár rád, amelyek csöppet sem szokványosak. Van, hogy úsztatni kell a papírt, és van, hogy komposztálni. Néha felmászni egy magas helyre és leejteni az egészet. Esetleg felfedezni a várost, a látottakat dokumentálni, vagy csak felhőket bámulni a szabadban.
Igaz, egyesek alternatív megoldásokat keresnek, és pl. a sár helyett barna ceruzával besatírozták stb., de én szeretném, amennyire csak tőlem telik, szó szerint értelmezni az instrukciókat, hiszen azért fektettem be ebbe a kis zsebkönyvbe!

Oldalak száma: 144 (vagyis kb feleannyi, mint a legelső típus)
Ár: 1.800 - 2.000 forint között mozog, angolul 10 dollár

Mindig is szerettem volna venni magamnak egy eredeti Nyírd ki ezt a naplót (Wreck This Journal, Keri Smith). Hogyha angolul találok rá, akkor most lenne egy angol nyírd-ki-ezt-a-naplóm, de nem találtam, internetről pedig nem rendelek, csak ha személyesen kell átvenni és helyben fizetni. Amikor felköltöztem Pestre, ellátogattam a bookline üzletébe is, mert át kellett vennem egy lerendelt könyvet. A pultnál megláttam ezt a picike, zsebre tervezett változatát az eredetinek: A Nyírd ki ezt a naplót MINDENHOLt.

Ez még valamikor októberben lehetett, a hónap végén, hogy pontos legyek. Azóta szinte mindehova magammal vittem, de elfelejtettem használni, pedig pont ez lett volna a cél! Ezért egyik újévi "fogadalmam", hogy ezt a könyvet tényleg ízekre szedjem. 

Ezt az oldalt vizes ceruzával színeztem ki (speciális cerka)
Rólam azt kell tudni, hogy egyébként szeretek könyvekbe firkálni. Behajtani a lapokat. Szövegkiemelővel végigszántani a lapokat. (Persze csak ha valami olyasmit találok, ami erre méltó.) De ettől eltekintve mindig vigyázok, hogy nehogy összegyűrődjön egy "igazi" könyv, főleg ne a borító. A maximalizmus csak nem múlik el teljesen nyomtalanul... Ezért is szerettem volna ennyire megkaparintani egy ilyen példányt, mert ezzel egy kicsit tágítom a határokat. És remélhetőleg nem fogok annyira kiakadni saját magamon, ha valami nem úgy sikerül, ahogy azt elterveztem. Épp ellenkezőleg - a maximumot fogom kihozni a lehetőségből, és nem a maximumot akarom fenntartani - úgy még senki se jutott el sehova, hogy közben egy helyben állt, ugyebár. :)

Egyik kedvenc feladatom. Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az állatkákat a nagyvárosban... :(
Persze tisztában vagyok azzal, hogy egy ilyen jellemváltozás nem egyik napról a másikra fog megtörténni, de ha el akarok jutni valahova, akkor először is lépnem kell egyet. Lehet elsőre megbotlok, és beverem az orrom. De idővel megtanulok futni! c:

Azért is írtam meg ezt a bejegyzést, hogy motiváljon a próbálgatásban. Ha teljesen kivégeztem, majd azt is megosztom veletek.

Neked mi a véleményed az egész napló koncepciójáról? Olyan véleményt is hallottam már, hogy "agymenés" lenne az egész, de szerintem akinek nem tetszik, az úgysincs kötelezve, hogy megvegye, és az sem, hogy végigcsinálja ezt az egészet... :))A legközelebbig pedig, blogger off.

Én sem mondhattam volna jobban

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp