cookieOptions = {...}; Így szedtem rendbe a Bullet Journalommal a 2018-as évemet - virágot evelinnek -->

Így szedtem rendbe a Bullet Journalommal a 2018-as évemet

by - vasárnap, január 28, 2018


Psszt! A blognak van egy vadiúj facebook csoportja! Ha szeretnél közelebb kerülni hozzám, más olvasókhoz, vagy éppenséggel csak egy csendes megfigyelőként nyomon követni a háttérmunkát, akkor csatlakozz!! VIRÁGCSOKOR  facebook csoport

Lehet picit elkéstem ezzel a bejegyzéssel (upszi), de mindenképp meg szerettem volna osztani veled ezeket az oldalakat a legújabb Bullet Journalomból. Ha esetleg valami érdekes módon nem hallottál volna a legújabb őrületről, ami eluralkodott az életmódbloggerek körében, semmi baj, tömérdek bejegyzést írtam már a témában. :D Ha ide kattintasz: "Bullet Journal", akkor az összeset meg is találod a blogon. ;)

Ahogy a címben is leszögeztem, ezúttal csak azokra az oldalakra szeretnék koncentrálni, amelyeken kifejezetten az egész évet átfogó tervezgetésem zajlott. Még december vége fele alkottam ezeket amúgy.

Az elsődleges célom az volt, hogy használható, praktikus spreadek legyenek, ezért nem is nagyon dekoráltam túl őket (amúgy is inkább a minimalista BuJók híve vagyok), de szerettem volna azért valymi színt vinni az egészbe. Elvégre minek foglalkoznék ezzel ennyit, ha nem kreatívkodhatok mellette egy kicsit?! :D

Listák listákról

A löketet az adta meg, hogy egy ausztrál YouTube-er videóját néztem, hasonló címmel. Ennek az oldalnak az a lényege, hogy tudatosabb listákat írhatsz, ha ebből indulsz ki. Lehet valaki számára értelmetlennek tűnik, de szerintem érdekes hozzáállás. Amúgy előre is elnézést kérek a kézírásomért, ha valamit nem tudsz kiolvasni, de ez történik, ha sietve vetem lapra a dolgokat.

Madártávlatból


Úgy gondolom, hogy mielőtt nekikezdesz egy ilyen átfogóbb évértékelésnek és évtervezgetésnek, érdemes megfontolni, hogy milyen kulcspontokat veszel majd figyelembe. Nekem ezek lennének azok.


A számok számítanak!


Ha valamit számszerűsítesz, könnyeben látod a lényeget, objektívebben tudod azt kezelni, és reálisabb célokat tudsz kitűzni. Apropó célok, erről a témáról is van egy átfogó bejegyzésem, amiben kifejtem, miért tudok egyesektől már-már falra mászni, amikor célokat emlegetnek, és miért is olyan negatív dolog ez... Olvasd el ezt, mielőtt új célokat tűznél ki

A saját adataimat - érthető okokból - kitakartam

Valódi egészség


Nemrég arról is beszéltem, hogy mennyire destruktív volt az életemben az az életmód, amit az "egészséges" címke alatt folytattam. Eldöntöttem, hogy ezen változtatok, ezért össze is írtam azokat a dolgokat, amiket az egészséges alatt értek.


Vizsgálatok


Mivel már átléptem a második x-be, utána jártam, hogy milyen vizsgálatokat ajánlanak az én korosztályomnak. Nem hinném, hogy mindent most rögtön el akarok magamon végeztetni, de a nem annyira távoli-távoli jövőben szeretnék mindenképp eljutni a legfontosabb szakorvosokhoz. Ide vettem a szépségápolási költségeket is, mert maradt plusz helyem a lap alján. :)


Értékek


Szerintem az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy tisztában legyünk az értékeinkkel. Erről a fent már említett bejegyzésben beszéltem, ezért most nem szeretném feleslegesen szaporítani a szót, inkább megmutatnám, mik is az enyéim.


Újévi "fogadalmaim"


Mivel nem találtam jobb nevet ennek a listának, nem igazán problémáztam, meghagytam a New Year's Resolutions címet. A lényeg szerintem érthető. :D Próbáltam redukálni a mennyiséget, de valahogy csak felkerült egy csomó dolog... Upsziii.

A tízszeres szorzó mellett elvileg "a day" kéne legyen "a year" helyett. Hopacsek. A naponta kileckor ágyba bújás pedig, mondanom sem kell, nem megy a legjobban. :P

Inspirációs oldalak


Ha arra gondolnék, hogy mennyire sok minden vár rám ebben az évben, akkor lehet, hogy eléggé kibuknék. Ettől az ment meg, hogy néha beszúrtam olyan oldalakat, amik az ilyen szituációkban segítenek ki. Íme két példa:
Amiket rózsaszínnel kihúztam, azok az Igével való kapcsolatomra vonatkozik, vagyis szubjektív igazságok, rajtam múlnak, amiket pedig nem húztam ki, általános, objektív, univerzális igazságok. Btw, a 119-es zsoltár az egyik kedvencem!


Te is alkottál egy ehhez hasonló átfogó részt a Bullet Journalodban? Egyáltalán szereted valamilyen módon rendszerezni az életed, vagy feleslegesnek tartod? Szívesen olvasom a véleményed a kommentek között!
A legközelebbig pedig, blogger off!

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp