cookieOptions = {...}; Almás-fahéjas gofri // Recept képekkel - virágot evelinnek -->

Almás-fahéjas gofri // Recept képekkel

by - hétfő, február 20, 2017


Amióta kolis vagyok, szinte minden héten/második héten csináltam gofrit, pedig tudom, hogy nem volt a lehető legjobb választás akkor, amikor az ember éppen egészségesen próbál étkezni. Ugyebár. Mondjuk a beköltözéskor az érdekelt a legkevésbé, miben mennyi a cukor vagy a szénhidrát, inkább arra koncentráltam, hogy legyen mit egyek egyáltalán, na meg hogy ne vesszek el a drága fővárosban. :))

Viszont a gofriról csak nem tudtam letenni, mert egyszerűen SZERETEM. Kész. Nem nyitok vitát. Néha, amikor nagyon kell valami édes, de viszonylag okés kaja, simán bevállalom ezt a változatot, amiben gyakorlatilag egy gramm cukor sincs, hogyha pedig a leírt alapanyagokat megváltoztatod másfajta eredetűekre, akkor ez sem okozhat gondot. :) (pl a búzaliszt helyett zab/rizs/rozsliszt, tehéntej helyett kókusz/rizs/mandulatej stb.)

Mostanára azért kicsit lenyugodtak a kedélyek nálam is, picit jobban átlátom, mikor mennyi idő marad főzésre/sütésre a tanulás minden más mellett, ezért be tudtam építeni egészségesebb alternatívákat a garantált hízást ígérő kaják helyett.

A legjobb dolog, ami miatt odavagyok ezért a receptért, hogy az almának köszönhetően kifejezetten édes, a tojáshabtól lágy, a fahéjtól ízletes, és ha nyakon öntöd valami sziruppal/öntettel, még kellemesebb élményt nyújt ez az amúgy őszi estéket idéző amerikai desszert.

No de fogjunk is hozzá! GET LIT!! ╭(◔ ◡ ◔)/


Hozzávalók az almás-fahéjas gofrihoz

  • 2 tojás
  • 100 g liszt (bármilyen)
  • 100 ml tej (bármilyen)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 alma
  • fahéj

Szükséges eszközök

  • 1 fakanál
  • 2 tál (egy a tésztának, egy a tojásfehérjés habnak
  • gofrisütő (Ha nincs, akkor rendes serpenyőben is kisütheted, mint egy amerikai palacsintát)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk (fehérje-sárgája) és lereszeljük az almákat.
  2. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. Felverjük a fehérjét.
  4. Óvatosan belekeverjük a habot a masszába, vigyázva, hogy ne essen össze.
  5. Az előmelegített és beolajozott gofrisütőben aranybarnára sütjük.
Ugye milyen egyszerű lépések? :D

Ott az alma, hol az alma?

Eredetileg sütőport is tettem bele, de nem nagyon jött így be, másodjára mellőztem
Dió is van a képen. :D

A hab olyan szép, ez a kedvenc részem *-*

Annyira sajnos nem jött fel, mint a rendes gofri, annak ellenére, hogy ebben sütőpor is volt. Talán az alma miatt...?

Igazából ezt a konkrét receptet sehonnan sem szedtem, magamtól remixeltem egy csomót, mert a neten egyet sem találtam, ami igazán tetszett volna, ezért gondoltam megcsinálom ezt így is. :)) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az alma miatt nem igazán lehet olyan szilárd, mint általában a gofri, vagy ha mégis, akkor egy kicsi másabb az állaga, de ez engem egyáltalán nem zavar, max az arányokkal kell egy kicsit kémiázni a konyhában. :))

Neked melyik a kedvenc gofrivariánsod? Esetleg már próbáltál otthon hasonlót? Szívesen olvasom a véleményed/sztorid a kommentek között!
A legközelebbig pedig, bloger off.

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp