cookieOptions = {...}; Bemutatom a naplóm! 👀 // saját Bullet Journal 3.0 📓 - virágot evelinnek -->

Bemutatom a naplóm! 👀 // saját Bullet Journal 3.0 📓

by - kedd, október 24, 2017A Bullet Journal-bejegyzések megírása az egyik kedvenc időtöltésem, ezért kifejezetten boldog vagyok, amikor látom, ti is mennyire szeretitek olvasni őket. Életem egyik "célja", hogy másokat inspiráljak, akár csak azzal is, hogy megosztom, én magam hogyan BuJozok, mert hátha arra indítok másokat, hogy jobban osszák be a rendelkezésükre álló időt! Ja, és arról nem is beszélve, hogy mindezt egy kis dekorálással fűszerezzék. :D

Rengeteg Bullet Journalos bejegyzésem van már fenn a blogon, ezért ha jobban bele szeretnéd ásni magad a témába, érdemes szétnézned nálunk! ;)


Milyen füzetet használtam ezúttal a Bullet Journalomnak?


Ahogy ebben a bejegyzésemben már kifejtettem (Ezeket használom a Bullet Journalomhoz), Pajor Hanna-füzetet használtam, ami nekem eléggé bevált, nagyon szerettem, de sajnos túl kevés lap van benne egy hosszú távokban gondolkodó naplózónak, ezért most egy Tigeres, vastagabb, határidőnapló-szerű füzetet szereztem be. Viszont ez volt az eddigi kedvencem! Ha visszatekintesz a régi BuJos bejegyzéseimre, akkor megérted, miért vagyok ennyire boldog, hogy végre találtam egy aranyos füzetet magamnak! :))Hogyan használtam a Bullet Journal-rendszert?

Én valamiért nem vagyok oda a "future logként" emlegetett részért, ezért kitaláltam magamnak egy számomra használhatóbb részt, a "minicalnedart", vagyis egy oldalon három hónap található, van mindegyikhez egy kicsi naptár, mellé pedig felírhatom a fontosabb eseményeket, emlékeztetőket. Persze ez korántsem olyan részletes, mint a "monthly log", amit kifejezetten kedvelek. Ez nálam valahogy így néz ki:A naplót még júliusban kezdtem, de most hirtelen ez volt az a kép, amin rajta volt mind a két rész, amiről beszélek. :))

Minden mást nagyjából ugyanúgy használok, mint az eredeti rendszerben, de most sajnos kifelejtettem az indexet. Eleinte nem bántam, mert úgyse használtam valami sokat, de olyan hiányérzetem volt, mint még soha, ezért a mostani naplóm megkezdésekor kifejezetten ügyeltem az Index elkészítésekor!

Napi beosztások, egyéb szekciók a Bullet Journalomban

Picit érdekes lett ez a két oldal, tudom, de meg tudom magyarázni! :)) A szeptemberi hónapbeosztó mögött egy színkavalkádos "kreatívkodásom" található, ezért ilyen furi, a napoknál pedig eléggé siettem, ezért nem lettek annyira szépek, amennyire szerettem volna

Nagyon szeretek egy-két minimalistább oldalt a gondolataimmal betölteni - olyan érzés egy kicsit, mint a régi naplózás!

Néha szoktam hagyni magamnak apró emlékeztetőket. Sokat segítenek, komolyan!


Kedvenc oldalam, és szerintem nem kell megmagyarázzam, miért. :)) Ez a nyaralás alatt készült, amikor egy nagyon kicsit úgy éreztem, hogy értelmetlen blogolnom, és bármennyi időt is ölök bele, nem lesz olyan az eredmény, amire számítottam. Na ezeket a pesszimista gondolatokat azon nyomban el kellett űzni valahogyan, és ehhez több frontos támadásra van szükség! :) Nemsokára lesz ezzel kapcsolatos bejegyzésem is, de legyen addig elég infó, hogy az egyik módszer a következő: alkoss valamit csak magadnak! Nem kell tökéletes legyen, sőt! Csak add ki magadból a kreatív "ösztöneidet", mert sokat segít!
Az alábbi rész is ennek jegyében készült, nem kell kritizálni, köszönöm. Nem a tökéletesség volt a cél, és nálam nem is az volt a mérce.


A következő képen nem mást pillanthatsz meg, mint az Őszi bakancslistám piszkozatát, ami - igen - nem máshol, mint a Bullet Journalomban készült el. :)) (A fogalmazásomból is kitűnik, hogy mennyire benne vagyok még a Cosmo Blogger Day-hangulatban, ugye? :))


Itt meg vagyok olyan rendi, hogy megmutatom, egy bő hónappal ezelőtt milyen blogposzt-terveim voltak az ősszel kapcsolatban. Ahogy látszik, csak egy töredékét sikerült megvalósítanom eddig, de bizakodva nézek a jövőbe, hiszen még csak október vége van, több hétvége és egy szünnap is vár rám. Remélhetőleg a tanulás + szocializálódás mellett lesz kellő időm a blog vezetésére is, mert már annyira de annyira hiányzott a blogolás!
Nos, mint mindig, most is remélem, hogy inspiráltalak ezzel az irományommal! Te is szoktál BuJozni? Ha igen, akkor miben tér el az enyémtől? Nagyon szeretem mások ötleteit, tanácsait olvasgatni, mert legalább én is tanulhatok valami újat a témában. :D Úgyhogy várom a véleményeket a kommentek között!
A legközelebbig pedig, blogger off!

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp