cookieOptions = {...}; Eddigi Bullet Journaljaim // Bemutatom a régi naplóimat - virágot evelinnek -->

Eddigi Bullet Journaljaim // Bemutatom a régi naplóimat

by - hétfő, február 27, 2017

Ha kéne mottót szereznem ehhez a Bullet Journalos sorozatomnak, akkor tutira az lenne, hogy "Nem mondom, hogy eljutottam volna a tökéletességre, de..." És itt tényleg azon van a hangsúly, hogy DE. Mert az első próbállozásaim picit másmilyenek lettek, mint a fejemben. Ahhoz képest egészen sokat tanultam, mostmár tudom, hogy mi tetszik, mi nem, mi vált be, mi nem stb. Kezdek nagyjából megelégedni a BuJo stílusommal, de ez nem volt így egy csomó ideig. :)) És ez így van jól. Nem azért, de milyen fura lett volna már, ha próbálkozás meg tanulás nélkül megy valami?! Az élet nem így működik, drágáim!


(Tényleg, olvastad már az ezelőtti posztomat a Bullet Journalingről? Ha még nem, csak kattints a linkre!)

Egy kis háttérsztori


Eddig egészen pontosan két bujot fejeztem be, most a harmadikat használom. Mindegyikhez teljesen más típusú füzetet fogtam be, ezért is érdekes az egész szitu. :) Az elsőt ballagásra kaptam barátnőmtől, mert rólam szinte mindenki tudja, hogy grafomán vagyok. Ami azt jelenti, hogy halomra gyűjtök mindent, ami papír. A másodikat az IKEA-ban vettem, hármas szettben. A FULLFÖLJA sorozatból van, nekem nagyon tetszik, de lejjebb bővebben is kifejtem a véleményem.

A füzetekrőlIgen, igen, decoupage-technikával van ráragasztva a szalvéta, plusz ki is van festve. Eredetileg egy fekete, keményfedeles füzet volt, ezt így kaptam. :3
A szívecskés darab vonalas, 120 lapos kb, keményfedeles. Az utóbbi tulajdonságáért szerettem a legjobban, mert így kevésbé viselték meg a folytonos utazás nehézségei. A szélén kezdett ugyan leválni a festék, de ezen nem is csodálkozom, műbör azt hiszem eredetileg, és azon csoda, hogy ennyi ideig bírta. :)) Ebben az tetszett a legjobban, hogy viszonylag nem üt át, és a hossza is ideális, ennél rövidebb füzetet nem nagyon érdemes használni, vagyis nekem biztos nem.

A fekete FULLFÖLJA az egyik kedvenceim közé tartozik, de. És igen, de. Mert nagyon nem BuJora van tervezve, hanem inkább egy travel journal, vagyis utazásnapló, amiben kreatív emberkék vezetik az élményeikkel kapcsolatos kreációikat. Vagy ha rőlam van szó, előszeretettel használom jegyzeteléshez, de megtanultam a leckét: nem ebben vezetjük a napunkat! Hogy őszinte legyek, sejtettem, hogy ez lesz, de akkor is csalódtam picit. :(
A fedele ideális, mert puha ugyan, de nem nagyon gyűrődik. Szerintem tökéletes.

About Me & Index

A KÉP TÖRTÉNETE: azért került csak oda, mert eredetileg a szívecskés füzetbe tettem, és ott tök  jól nézett ki. Oda is csak azért ragasztottam be, hogy kitöltsem a teret, plusz ismerjenek fel, ha esetleg elveszíteném :)
Kihajthatós indexet csináltam, mert nem gondoltam, hogy ilyen hamar betelik egy oldal... :(

Minikalendáriumok // Future Log

Ne kérdezd, hogy az első miért lett ilyen csili-vili, nagyon nem tetszik, de felvállalom!!
Viszoooont. A második már nagyon tetszik, ez lett a kedvenc felosztásom erre a részre :3

Havi beosztások // Monthly log

Itt még annyira nem tudtam, mit is akarok :))) A hónap mellett kölcsönkönyvek jegyzékét vezettem, hasonló szisztémával, mint a napi beosztásokat
A címe már jobban tetszik az oldalnak, de nagyon csúnyán írtam, ezer bocsánat... Azért nincs befejezve, mert időközben váltottam, egy másik füzetben vészeltem át februárt :))


Napi beosztások

Ez a módszer kicsit túl színes nekem, de tény, hogy szerettem, csak picit elveszi a figyelmet, ha minden rikít. Az nagyon jó ötlet volt, hogy felírtam, aznap mit kajáltam, de ez idővel lekopott, mostmár annyira nem mindig írom fel, néha elfelejtem, néha nincs is nagyon rá idő, mert kutyafuttában írom a beosztásokat...

Ebben a füzetben ez a kedvenc "designom", mert rendkívül egyszerű, pici szín is van benne, meg lehet különböztetni vizuálisan is az egyes napokat. :D

Heti beosztás // Weekly Log (nincs benne az eredeti rendszerben)

A heti beosztás egy csomó ideig jobban működött nálam, mint a napi, egy kicsit jobban össze tudtam szedni a gondolataimat. Ez itt pont az érettségit megelőző időszak, amikor tanultam és tanítottam is, segítettem korombelieknek felkészülni az érettségire. (De nem baj, hogy még én se vizsgáztam le előtte. :)) E mellett próbáltam minden nap mozogni is egy kicsit stb. Vagyis MUSZÁJ volt előre megterveznem mindent.

Mire használom még a Bullet Journalom?

Itt próbáltam a nyáron a "kapszula gardróbom" összeállítani, több-kevesebb sikerrel. (Inkább kevesebb.) A nyaralós időszakban viszont nagyon jól jött a jobb oldalon látható lista. (A fake calligrapahy módszert akkoriban gyakoroltam, a címeket nem nagyon kell nézni. :))

Egy angol honlapról másoltam ki a listát, többé-kevésé követtem. Nyilván egy csomó dolgot nem vittem magammal, mert otthon se használtam, de jó emlékeztető volt.

Ez az oldal életmentő lehet akkor, amikor vacakol a kolis wifi, és gyorsan főzni kell valamit... Az egész hétre!!

Jegyzetelni is szoktam, ha nincs nálam a gyülis füzetem.

IKEA-s kívánságlistám.
Szerintem ezt mindenki megérti, nem nagyon kell magyarázni. :))
Ha gazdagok leszünk, együtt fosztjuk ki az IKEA-T!!

Figyelem! Egy primitív példáját látják annak, amit ma az emberiség "rajznak" nevez.

Amint látod, elég széles a paletta. Nemsokára meg szeretném osztani veled a Bullet Journalos trükkjeimet is, amiket kemény kilenc hónap alatt tanultam el vagy fejlesztettem ki magamnak.

Remélem inspirált ez a bejegyzés! Te milyen szisztémát használsz? Örömmel olvasom mindig a kommenteket, ezért ne szégyenlősködj, oszd meg a gondolataid a témában! ;) A legközelebbig pedig, blogger off.You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp