cookieOptions = {...}; Kapszula gardrób 💊 ötletek Audrey Hepburntől 💖 - virágot evelinnek -->

Kapszula gardrób 💊 ötletek Audrey Hepburntől 💖

by - hétfő, január 30, 2017"A smink csak kívül tehet széppé, de semmit sem használ a belső rútság ellen. Hacsak meg nem eszed." - Audrey Hepburn, Vogue, 1959 február

Szerintem nincs olyan nőnemű személy a nyugati világban, aki ne hallotta volna minimum egyszer ezt a nevet. És nem csodálkozom. Az élete egy kavalkád, filmes munkásságáért Oscar-díjat kapott (a Római vakációért, ami az én személyes kedvencem is tőle), utolsó éveiben pedig UNICEF-nagykövetként tevékenykedett.

Minket viszont most egy másik oldala érdekel, ami miatt, többek között, felejthetetlenné vált az Audrey-név. És ez pedig az összetéveszthetetlen megjelenése.
Mivel az utóbbi napokban betegen nyomtam az ágyat, próbáltam olyasmikre összpontosítani, amire az utóbbi időben nem tudtam. Vagyis filmeztem ezerrel. Jobban mondva Audrey-maratont tartottam. Ha sokat látsz valakit a képernyőn, egy idő után rááll a szemed a folytonosan visszatérő elemekre, ezért úgy döntöttem, hogy most akkor kiválogatom magamnak azokat a darabokat, amik időtállóak, és én is be tudnám építeni a ruhatáramba. Meglepetésemre a legtöbb ezek közül tényleg klasszikus, főleg semleges színekból állnak (ha a monokrómot is bevesszük a csapatba - annak ellenére, hogy a kedvenc színe a cián volt). Arra is nagy esély van, hogy a saját gardróbodban megtalálod ezeket, vagy ha nem, akkor nagy valószínűséggel könnyedén beszerezheted.

Mielőtt nekivágnánk...


Fontos szem előtt tartanod, hogy Audrey Hepburn egész életében 50 kg alatt tartotta magát, kivéve a terhességi időszakokat. Nem volt anorexiás, sem bulémiás. Gyerekkorában zajlott a második világháború, és mint holland kislány, sokszor alig volt, mit egyen, ez pedig maradandó károsodást okozott a szervezetében. Az is megesett, hogy jobb híján tulipán-hagymákat volt kénytelen enni!
E mellett sosem volt megelégedve azzal, ahogy kinézett, ezért azt se értette, miért mondják őt az emberek szépnek. Túl nagynak látta az orrát és a lábát, és túl kicsinek a mellkasát. Annyira nem volt magas, mindössze 170 cm, de ez viszonylag átlag fölötti. Sokszor szeretett volna teltebb lenni, mint pl Marilyn Monroe, vagy a kor többi híres színésznője.

Ezeket azért osztom meg veled, hogy nehogy ezekhez a képekhez kezdd el viszonyítani magad! A legtöbb embernek teljesen másak a méretei, és nem azért, mert egész nap csokit zabálnak a kanapén ülve és sorozatokat nézve, hanem mert más géneket örököltek. És ha minden fölösleget teljesen leadnának, akkor is teltebbek lennének, mint Audrey a legducibb időszakában. Én is ide tartozok, példának okáért. c:

#1 Csíkos felsőBe kell vallanom, kicsit elfogult vagyok a csíkos ruhadarabok irányában, de nem tehetek róla, ha annyira egyszerűek, nagyszerűek és annyiszor variálhatóak, ahányszor csak egy csíkos minta engedi. Arra persze vigyázni kell, hogy az alsó rész egyáltalán ne legyen mintás, de gondolom ez már egy aranyszabály az öltözködési illemszabályok nagykönyvében. :)

#2 Magasított derekú fekete ceruzanadrágIlyennel sajnos még nem büszkélkedhetek személyesen, de legalább egy fekete nadrágom nekem is van már. Valahogy annyival könnyebb reggel gyorsan összedobni egy outfitet, ha rendelkezel egy hasonló darabbal...
A magasított derekú ruhák előnye, hogy rendkívül kényelmesek - pont ideális egy random megtartott balettórára. Egy ideje úgyis divatban vannak, ezért szinte bármelyik üzletben megtalálod. 


#3 Fehér ing (főleg rövidnadrággal párosítva)Annyira casual, mégis benne van a hamisítatlan elegancia, ami a balett-táncosnőből színésznővé avanzsált Hepburnre jellemző. Főleg nyáron ajánlott ez a párosítás (obviously), de egy fehér inggel sosem lőhet mellé az ember, akármilyen eseményről is legyen szó.

#4 Magasnyakú felsőA ruhatervezés egyik nagy felfedezésének járó díjat szerintem simán elvinné, ha lenne ilyen. Szeretem azokat a dolgokat, amik egyszerre praktikusak (értsd: nem fagy meg a torkod ebben a hidegben), és még jól is néznek ki. 

#5 Midi/maxi szoknya


(Kattints a képre, hogy nagyobb felbontásban láthasd!)
Sosem értettem, hogyan ötvöződhet ennyire természetesen a játékosság és sikk. Audrey-nak viszont sikerült, és ennek csak örülni tudok. Szükség van még ilyen emberekre, ahol a gyerekesség korántsem jelenti az infantilizmust. Komolyan, a képek láttán kedvem támad táncra perdülni egy aranyos pörgős szoknyában.

// Sosem jutna eszembe magamról, hogy ikon lennék. Ami más emberek elméjében van, az nincs meg az enyémben. Én csak teszem a dolgom. 
// I never think of myself as an icon. What is in other people's minds is not in my mind. I just do my thing.

#6 Ballonkabát


Breakfast at Tiffany's // Álom luxuskivitelben

Éppen nem akadt senki, akit meg kéne figyelned? Sebaj, ez az elengedhetetlen átmeneti kabát segítségedre siet akkor, ha zuhog, vagy ha nagyon-nagyon fúj a szél, és akkor is, ha csak elegánsan szeretnél megjelenni egy tavaszi-őszi napon.

FUN FACT: Audrey ki nem állta a karórákat, mégpedig a fémes tapintás, illetve az óra súlya miatt. 

#7 Little Black Dress 


Breakfast at Tiffany's // Álom luxuskivitelben

Ezzel szerintem sokaknak nem mondok újdonságot, de a Breakfast at Tiffany's (Álom luxuskivitelben) c. film nyitójelenete csodálatos. Uff. Ez az abszolút kedvenc jelenetem az összes közül. Mondjuk nem a fekete ruha miatt, de shhhh! :))
Amióta ez a film kijött, annyira elterjedt lett a little black dress-ként ismert jelenség, hogy már-már kötelező egy ilyen tulajdonlása. Igaz, én még nem szereztem be, de ekkora mértékben inkább kéket/sötétkéket hordok, mert úgy érzem, hogy a fekete öregít. Sötétkék és szürke van a szekrényemben, és mindkettőt nagyon szeretem!

#8 Little White DressHa életed első Oscarját kéne átvenned, mit viselnél?
Sokunknak valószínűleg tárgytalan ez a felvetés, viszont színésznőnk egy fehér ruhával képráztatta el a közönséget. Az egyszerűség kedvéért gyönyörű mosollyal párosította, ami fél évszázad múlva is elkápráztatja az emberiséget.

Kiegészítők
#9 Hajpántok és/vagy sálak, kendők
x // Sabrina // Charade

Anno eszméletlenül sokat használtam mindenféle hajpántot, mert ha sok, dús hajad van, nincs mit tenni, el kell tüntetni a szem elől... Csak aztán valahogy elmaradtak. Most viszont, hogy növesztem a frufrumat, amit amúgy nagyon szerettem, de két év után szeretném visszakapni az egyenletes hajhosszt, újból nagy haverok vagyunk, én meg a pántok.
Amit nekem egy kicsit nehéz volt feldolgozni, az a kendő. Jobban mondva azt, hogy Audrey még ezt is úgy hordja, hogy nem tűnik divatjamúltnak, sőt! Főleg, ha az elengedhetetlen napszemüveggel párosítja.

#10 Balettcipő ... szerű lábbeliSose felejts el, honnan jössz! - hangzik állandóan az idősebbek szájából. Nos, Audrey nagy valószínűséggel megfogadta a tanácsot, mert a balettórák egyáltalán nem múltak el nyomtalanul. Ha el is vonatkoztatunk a kecses mozdulatoktól (ami gyakorlatilag lehetetlenség), megtaláljuk ezt a cipőválasztásban.

Hajviselet

A színésznőnek, saját elmondása szerint, nagyon egyszerű stílusa van. Ahhoz, hogy úgy nézzünk ki, mint ő, elég kontyba fognunk a hajunk, felkapnunk egy fekete ruhát, és utolsó simításként egy nagyobb napszemüveget:

“My appearance is accessible to everyone. With hair tied in a bun, big sunglasses and black dress, every woman can look like me." - Guardian 

Ennek ellenére számtalan hajviselet kapott szárnyakat, csak azért, mert ő is viselte valamelyik filmjében. Ezek közé tartozik a pixie, bob, tupírozott konty, egyszerű konty, hosszú és egyenes haj, rövid/közepes/hosszú/tömött/ritka frufru... És még sorolhatnánk.
Személyes kedvencem a  bob, de ez kevésbé ismert tőle.

Ami pedig kimaradt:

 • tömött szemöldök
 • fekete tusvonal
 • gyöngysor
 • mintás nadrág
 • erős tónusú kosztöm, mint pl. ez:
Paris When It Sizzles // Párizsi mese

Remélem sikerült hasznos tanácsokkal ellátnom téged a következő vásárlói körutadra! ^^
Neked melyik a kedvenc Audrey-filmed? Na és a ruhatáradban melyik elemet tudnád állandó tagként elképzelni a fentiekben bemutatottak közül?

A legközelebbig pedig, blogger off.

You May Also Like

2 hozzászólás

 1. Szia. Én nem is tudtam, hogy Audrey-nek még rövid haja is volt, igaz, nem annyira ismerem a filmjeit... Előttem mindig az a kép volt róla, hogy hatalmas konty, nőies formák, stb. De érdekes, hogy még a rövid hajjal is olyan nőies a kisugárzása. Szép a fehér ruhája az Oscar-átadón.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is érdekes, mert ez viszonylag kevesekről mondható el. :D
   Nekem is az a fehér ruha tetszik a legjobban!! No meg persze a csíkos felsők, azok verhetetlenek. ;)

   Törlés

MailChimp