cookieOptions = {...}; Bullet Journal tippek kezdőknek - virágot evelinnek -->

Bullet Journal tippek kezdőknek

by - vasárnap, július 16, 2017


A nemrég készült bullet journal-videók mennyisége már-már a fidget spinnerével vetekszik, és ez igenis sokat jelent! :)) Nekem annyiban szerencsém volt, hogy amikor elkezdtem, a BuJo community még egy mag volt csupán a mai naphoz képest, és ezért nem voltam akkora kísértésnek kitéve, mint most sokan, hogy:

  • szeretnék BuJo-zni, de nincs annyi pénzem, amit elverhetnék a kellékekre
  • ... de nincs hozzá elég időm
  • ... nem vagyok egy rajztehetség, nekem soha nem lehet olyan szép a naplóm stb stb stb...
Megsúgok neked egy titkot. Khm... NEM KELL TÖKÉLETESNEK LENNED VALAMIBEN AHHOZ, HOGY ELKEZD!! Csak kezd egyszer el, és időközben rájössz, ki is vagy te, mit szeretnél, mit nem, és miért. :) Persze soha sem az elején. A kulcs itt az "idő közben". Az út legalább olyan fontos, mint a cél sokszor.

De hogy ne csak életjobbító tanácsokból álljon ez a poszt, következzenek a tippjeim kezdő naplósoknak!:

(Psszt! A témában már hallattam a hangom itt a blogon, nyugodtan csekkold, mielőtt beleásnád magad ebbe a bejegyzésbe:

1. Ne válassz túl kicsi vagy túl nagy füzetet!

Ahogy ebben a bejegyzésben már kifejtettem, a túl kicsi füzetek nem elég átláthatóak, a túl nagyokban meg egyszerűen elveszik a lényeg, és nem praktikus hurcolgatás szempontjából. A BuJo lényege, hogy csak bedobod a táskádba, és már mész is tovább, de egy óriási füzettel saját magad dolgát nehezíted meg.
+ Jó, ha nem vékony lapos füzetet választasz, mert másképp alig tudod majd elolvasni, amit előzőleg írtál.

2. Egy "fő" tollad legyen, de az feleljen meg mindenben!

Ne üssön át, és tudj vele könnyen írni. Én személy szerint a Stabilo Marathon Blue Fine Pent használom, mert a színe könnyed, nem rikító, nem üti ki a szemem, könnyen tudok vele írni, a gumipárna miatt nem fáj a kezem tőle (csak ha nyomom a papírt, mint néha vizsgákon :) ), és nem is túl vastag, ami nálam plusz pont mindenképp! 
Később nyugodtan elkezdetsz használni mindenféle csili-vili kelléket, én sem maradtam meg eggyel, főleg a szövegkiemelőimet és a fehér filcemet szeretem.

3. Nem muszáj díszítgetni!

Nézd csak meg az eredeti BuJot, amit Ryder Caroll talált ki: szinte semmi sincs benne, ami elvenné a tekintetet a fontos dolgokról. Én szeretek rajzolni bele, dekorálni, aláhúzogatni, viszont sokszor nincs hozzá kedvem, vagy fáradt vagyok, esetleg egyszerűen nincs időm, ezért nem fecsérlem az időmet olyasmire, amit később is bepótolhatok, amikor igazán kedvem is van, időm is, meg minden egybeesik. :D

4. Nem muszáj minden kis részletét használni!

Nekem nagyon nem jött be az egész index-dolog (tartalomjegyzék). Soha se használom. Az elején kötelességtudatból még beírogattam mindent oda is, de aztán mindig elfelejtettem. Tudom fejből, mi merre van a BuJomban, ha meg akarom jegyezni, ha nem. De pl. a havi áttekintő az egyik kedvencem, azt szeretem a legjobban "beállítani", mi hogyan legyen benne.
Ha neked sehogy se akar menni egy részletnek a beillesztése a te saját naplódba, ne erőltesd! Nem fog összeomolni a világ. :)

5. Ha egy mezei füzetet használsz, vigyázz rá!

A mezei alatt természetesen azt értem, hogy nem egy kemény(ebb) fedeles/Leuchtturm példányt fogtál be erre a célra, akkor egy kicsit jobban figyelned kell rá, pl. én beborítottam, mert másképp teljesen szétesett volna.

Remélem segíthettem ezzel a bejegyzésemmel, és mostmár könnyebb szívvel állsz neki a naplózásnak. :) Ha neked is vannak tippeid, nyugodtan írd le kommentbe, szívesen olvasom őket!

A legközelebbig pedig, blogger off!You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp