cookieOptions = {...}; + 5 alulértékelt tanács, amivel könnyebb lesz az élet 🌿 (ha tényleg betartod őket) - virágot evelinnek -->

+ 5 alulértékelt tanács, amivel könnyebb lesz az élet 🌿 (ha tényleg betartod őket)

by - vasárnap, szeptember 10, 2017


Szia, és üdv (ismét) a blogon! :D

Nemrég írtam egy bejegyzést, amiben olyan, többnyire alulértékelt tanácsokkal foglalkoztam, amiket hajlamosak vagyunk elengedni a fülünk mellett, és nem is gondolunk arra, hogy ezekkel tényleg megkönnyítjük a saját életünket, jobban érezzük magunkat tőlük, és egyszerűen megéri foglalkozni ezekkel a dolgokkal. Már akkor rögtön megfogalmazódott bennem öt másik ehhez hasonló tipp, amiket viszont csak most tettem közzé, mert úgy egyszerre túl hosszú lett volna a bejegyzés. :)


1. Főzz te magad!


Ennek számtalan előnye van. Nemcsak, hogy olcsóbban megúszod az étkezést, de azzal is tisztában leszel, mit viszel be a szervezetedbe, és nem függsz az üzletlánc/menza kínálatától. Arról nem is beszélve, hogy a főzés egy rendkívül hasznos képesség, mindig jól jön, főleg, ha tudatosan tanulsz új recepteket, trükköket.
Ekkor szokott belépni a híres ellenérv, hogy "ez így mind szép és jó, de nincs időm és energiám ilyesmire". Erre a válaszom a következő pont. ;)

2. Meal Preppelj!A meal prep(aration) egy angol kifejezés. Annyit tesz, hogy "menütervezés". A legkönnyebben ezt úgy lehet gyakorlatba ültetni, ha a hét végén néhány napra előre az összes étkezést előre eltervezed, de nem kell minden egyes napra külön menüterv, hanem ugyanaz minden egyes nap, apróbb változtatásokkal, ha másképp unnád. Az egész nagggyon egyszerű, és alig vesz el néhány órát a vasárnapodból, de egy csomó pénzt megtakarítasz. Csak kiveszed a hűtőből a kész kaját, és már rohanhatsz is! 😌


3. Legyen egy hozzávetőleges pénzügyi kereted!


Nem azt mondom, hogy minden garast verj a fogadhoz, mert az nagyon nem lenne lelkileg egészséges, de jó, ha van egy büdzséd! Megkönnyíti a céljaidra félretenni egy kis sok pénzt, és legalább nem vásárolsz meg mindent, ami a szemed elé kerül. A legtöbb embernek itt, Kelet-Európában azért vannak anyagi gondjai, mert nem hozza otthonról a pénzügyi kultúrát, de ez is tanulható! Hidd el, ez nekem sem a legkönnyebb terület (sőt!!), de igyekszem. 😂

4. Tíz perc edzés is több, mint a semmi!


Úgy nagyjából két évvel ezelőtt hetente hatszor jártam futni 45 percet. Nagyon jól éreztem magam, és annyira vékony azóta se voltam, mint akkor (persze akkor sem voltam skandináv-vékonyságú, mert egyszerűen nem olyan a testalkatom). De sajnos az aszfalton futás miatt borzasztóan el kezdett fájni a térdem, ezért jobbnak láttam szüneteltetni a dolgot, meg jött a végzős év, majd a költözés fel Pestre... Egy szóval egy csomó kifogást találtam, miért ne edzek otthon/koliban.
Most tavasszal viszont volt egy balesetem, aminek néha még mindig érzem az utóhatásait, de közvetlenül utána nem edzethettem két hónapon keresztül, járni is alig tudtam, két hétig konkrétan ágyban fekvő voltam. Ezt azért mondtam el ilyen hosszan, mert most igazán megtanultam, hogy A MOZGÁS AJÁNDÉK. Addig kell élnünk vele, ameddig lehet, és nem kifogásokat keresni, amiért nem megyünk ki csak egy sétára akár. Most alig bírom a tíz percet lefutni ugyanabban a tempóban, mint két éve, de nem érdekel. Akkor csak tíz percet futok. Alig bírom a 200-200 guggolást, de nem érdekel. Megcsinálom. És alig bírom Abby Pollock videóit követni, de nem érdekel. Végigizzadom!
10 PERC MOZGÁS IS JOBB, MINT A SEMMI.

5. Menj ki a szabadba!


Igen, akkor is, ha csak a sarki játszótérre futja. Sétálj el a legközelebbi vízpartig! Vagy csak ülj ki egy padra, és figyeld, hogyan beszélgetnek a pici madarak egymással! Elmélkedj azon, milyen csodálatos a természet, ahová (eredetileg) tartozol!
Persze ha megteheted, menj ki igazán-igazán a természet lágy ölére, és szívd be magadba, a sejtjeidbe, a tudatosba, a szívedbe, a személyiséged középpontjába, oda, ahonnan minden kiindul, hogy milyen jó élni. Mondjon bárki bármit, ezt igazán kinn lehet átélni, ahol még a föld tudja, mi az a fű, fa, virág, bogár, avar, csend, vihar, madárcsicsergés.

Remélem inspirált ez a bejegyzés, ha pedig szeretnél több ehhez hasonlót olvasni, lájkold be a Facebook-oldalt, követhetsz instagramon, de a hírlevélre is feliratkozhatsz! ;) Kommentben pedig szívesen olvasom a véleményed! 😁
A legközelebbig pedig, blogger off.

You May Also Like

2 hozzászólás

 1. Átolvasod a posztot, mielőtt publikálod? :)
  Mert van egy-két szóismétlés és elírás, egyébként jó kis bejegyzés lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Persze, nem is egyszer, ennek ellenére szinte minden alkalommal becsúszott egy-egy apróbb hiba, ami elkerülte a figyelmemet. Az elírásokkal mindig is hadilábon álltam gépelés közben, de szóismétlést nem találtam, hacsak nem az "igazán-igazánra" gondolsz, az viszont direkt lett úgy írva. :)))

   De köszi, hogy nem vágtad a fejemhez a hibákat. :D

   Törlés

MailChimp