cookieOptions = {...}; Ezekre lesz szükséged egy jó kis pihenéshez otthon ✨ // HYGGE ESSENTIALS - virágot evelinnek -->

Ezekre lesz szükséged egy jó kis pihenéshez otthon ✨ // HYGGE ESSENTIALS

by - vasárnap, szeptember 24, 2017Nemrég tettem közzé egy bejegyzést, amiben a svéd hygge életmód-jelenséget figyeltem meg, erről bővebben el is mondtam a véleményemet. Ha még nem tudod pontosan, miről is van szó, akkor olvasd el azt először, én megvárlak. :D

Ha pihenni akarsz, azt persze úgy tudod a legjobban, ha a te szájadíze szerint csinálod. Hiába adok én tanácsokat, ha azok nem segítenek neked, de szerintem vannak olyan alap "elemei" egy pihentető időtöltésnek, amiket kár lenne kihagyni. Most ezeket szeretném bemutatni neked, hogy legközelebb ne kelljen kikecmeregni az ágyból, miután már jól elhelyezkedtél, hanem szépen előkészítsd magadnak. :)


1. Sok-sok apró fényforrás


Nem tudom, hogy észrevetted-e már, de sokszor zavaró az erős fényforrás. Én már tudatosan lecsökkentem a laptopomon is a fényerősséget jóval lefekvés előtt, nem szeretem a neonfényt, inkább kislámpát gyújtok. Odavagyok meg vissza a gyertyákért, de sajnos a koliban ez nem megengedett (plusz a tűzjelző is bekapcsolna). Ezért szeretnék beszerezni idővel egy ledes izzósort, olyasmit, amit karácsonyfára szoktak tenni, de nem színeset, és nem villogót. Ha csak lehetséges, örülnék, ha ez meleg fényű lenne, és nem az a rideg hidegfényű valami. (De ha neked az tetszik, hajrá! :))

2. Mindenféle puhaság


Szerintem lehetetlenség puha dolgok nélkül pihenni. Persze vannak bizonyos "puhasági szintek", amiből már csak ízlés kérdése, hogy melyiket választod. Nekem a keményebb párnák és a nagyobb, vastagabb takarók jönnek be, a sweater weather pedig az egyik legjobb dolog az évben! :D
Otthon ezt mindenféle rétegzett takaróval oldom meg, a párnáimat pedig halomra hordom, és szépen elhelyezkedem az ágyamban.

Forrás: Wordstuvk tumblr oldal

3. Társaság


Nem kell rögtön emberi lényekre gondolni, de még élőlényekre sem! Krónikus introvertáltságom miatt otthon elsősorban a kedvenc könyvem, filmem, sorozatom társaságát keresem, de néha igazán vágyom az emberi társaságra. Mivel koliban lakok, ezt nem nehéz megoldani, inkább az ellentétét nehéz elérni. :))

4. Illat


A fent említett első pontban már kifejtettem, hogy itt a gyertyák ugrottak az én esetemben, de sokféle más lehetőség létezik! Ott vannak a potpourrik, illóolajok stb. Ilyenkor szerintem jobb a természetes dolgokat előnyben részesíteni, de ha kiszellőztetsz (és nem a szmog jön be, hanem a friss levegő...), alaposan kitakarítasz, szépen kimosod a textíliákat, befújsz esetleg valami illatot, akkor már rögtön sokkal jobb a helyzet, mint egy dohos, piszkos, büdös, oxigéntelen, poros helyen.

5. Édesség


Ez látszólag lehet ellentmond az egészséges életmód elvével, de ha ésszel csinálod, akkor nem! Édesíteni lehet kalóriamentesen is, de a méz az egyik legjobb természetes édesítőszer.
Néha igenis kellenek ilyen alkalmak, amikor egyszerűen csak örülsz az életnek, és élvezed, hogy milyen finom, édes dolgok is léteznek a Földön. Bennem ez mindig a hálát váltja ki, hiszen annyira jó, hogy ilyen finomságok is léteznek! Nagyon örülök, of course, hogy mennyi egészséges zöldség-gyümölcs terem, de miután megettem egy finom palacsintát, valahogy egyensúlyba kerül a gyomrom is. ;)
(A pumpkin spice latte-ről meg ne is beszéljünk. Klisés, tudom, de FINOM!!)

Forrás: Elise Buch

6. Tea


Vagy valami fincsi, természetes folyadék is ugyanúgy megteszi. Mit szólsz egy jó kis forrócsokihoz? :D Esetleg egy bögre gyümölcsléhez? Az üdítőket nem ajánlom, mert az szinte csak cukor, és az édességeken kívül semmi másnak nem örülök, ha cukrot tartalmaz. Plusz nem is oltja a szomjúságot, nem is finom, nem is hasznos...
A tea viszont, OMG, most annyira a kedvencem lett, hogy minden nap megiszok minimum egy fél liter borsmentás teát az egyetemen! Mindenkinek csak ajánlani tudom!! Komolyan! Sose gondoltam volna, hogy ezt pont én mondom, de annyira jóóó a borsmenta!

7. Növények, ágak


Jobban mondva bármilyen kültéri, természetes elem. Eléggé feldobja egy tér hangulatát, ha pl. egy aranyos növény, alaposan karbantartott cserepes bonszáj, szépen elrendezett lemetszett ág, friss virágcsokor jelenik meg benne. Nekem most per pillanat nincs sajnos növényem, de alig várom, hogy beköszöntsön a melegebb idő, és mindenféle szépséggel díszítsem fel! Persze kedvelem az őszt, de a tavasz a kedvencem. ;)

Észrevetted, hogy szinte mindenhol szerepel a "természetes" jelző? Ez azért van, mert erre törekszem - természetes életet élni, természetesen viselkedni, természetesen gondolkodni. Ebben segíthet a hygge is, ha megengeded neki. Csak nyugodtan! Nem lehet a pihenést erőltetni, ahogy a természetességet sem. Mert amit erőltetsz, idővel romba dől. Ezt kimondani is olyan, mintha arról beszélnék, hogy a nap fenn van az égen, mi meg itt a földön. Egyértelmű tények, de néha elfelejtjük a "legegyszeregyebb" dolgokat is.


via GIPHY

Most viszont itt az idő elköszönnöm, és pihennem egyet. :)
A legközelebbig pedig, blogger off!You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp