cookieOptions = {...}; Amikor nem jön veled szembe a ruhatárad 👝 // A Mittersisters nyárbúcsúztató buliján jártam - virágot evelinnek -->

Amikor nem jön veled szembe a ruhatárad 👝 // A Mittersisters nyárbúcsúztató buliján jártam

by - szerda, szeptember 06, 2017


Ha te is követsz instagramon, akkor észrevehetted, hogy nem is olyan rég (augusztus 31.-én) nyárbúcsúztató workshopon voltam a mittersisters stúdiójában. Az esemény most ingyenes volt, ezért nagyjából már egy hónappal előtte jelentkeztem, nehogy beteljenek a helyek. Egy ideje szemezgettem már a workshophjaikkal, de elsős egyetemistaként ugyebár a legolcsóbb programok is egy vagyonnak tűnnek. Most viszont eldöntöttem, hogy egyszer mindenképp elmegyek majd még hozzájuk! El is mondom, miért.

A mittersistersről


A márka olyan workshopok rendezésével foglalkozik, amelyek keretében te magad alkothatod meg a saját, egyedi táskádat/bőr kiegészítődet, ami biztos nem fog veled szembejönni az utcán, ahogy az a fast fashion üzleteknek köszönhetjük az utóbbi időben. Mindent a kezedbe adnak, segítenek, ha elakadtál, és kötetlen beszélgetések is kialakulhatnak, hiszen a csoportok nem túl nagyok (5-6 fő egy alkalommal), így jobban átlátható az egész program, plusz neked is jobban tudnak segíteni a szervezők. Minden workshop egy teljesen más táska modellről szól, de rendeznek szezoniális programokat is, pl. valentin-napra, anyák-napjára, karácsonyra stb. Én személyesen az anya-lánya workshopra mentem volna a legszívesebben, csak úgy, hogy anyum kb. 250 km-re van tőlem, kicsit nehéz lett volna megoldani. :))

Annyira bejön ez a csillár!
Az alapítók elmondták, szerintük ez inkább egy lelki tevékenység, mintsem fizikai, hiszen az általad elkészített táska nem lehet más, mint amilyen te magad vagy. Annak nagyon örültem, hogy külön kiemelték, ez mennyire szembe megy az évszázados magyar tradícióval, ami azt sulykolja az emberek fejébe, mennyire nem értenek az alkotáshoz, a kreatív dolgokhoz (olyan nincs, hogy valaki ne legyen kreatív!! Csak mindenki máshogy éli ezt meg. :)), mennyire kétbalkezesek, és ha neki is kezdenek valaminek, abból nem lehet jó, mert vagy elrontják, vagy saját magukban okoznak kárt. Rozi elmondása szerint a résztvevők mindig azzal az érzéssel térnek haza, hogy az volt életük egyik legjobb napja, és hogy az új táskájuk a világ legszebb táskája. :) El is hiszem, mert tudom, milyen érzés, amikor te magad alkotod meg a kedvenc kiegészítőidet.

A bemutatkozás után Rozi felvázolta a programot, ami így nézett ki:

- bőr karkötő készítése
- smink bemutató (Pallag Evelin volt a sminkes)
- tombola, kötetlen beszélgetés

Elvileg mindegyik blokkra egy fél óra jutott volna, de mivel picit kicsúsztunk az időből, össze kellett sűríteni a programokat.
A karkötők gyakorlatilag egy széles műbőr pántból állnak, amit patenttel lehet összekapcsolni, és mindenkinek a kezéhez lettek mérve, hogy pont olyanok legyenek, amilyennek szeretnénk. Többféle színű és textúrájú alapot választhattunk, majd azt kellett eldöntsük, hogy milyen legyen a design (például csíkokra vagdosott, illetve néha előbukkanó szalaggal, de majdnem bármi lehetett volna, csak ezek a technikák viszonylag egyszerűek voltak, és nem kellett sokat gondolkozni, hogy mi is legyen az extra az egészben).

A fázisokról sajnos nem tudtam képeket készíteni, mert picit összeszedetten kellett haladni, illetve én magam is nagyon koncentráltam, hogy ne vágjam teljesen szét a bőrt, amikor előkészítem a színes szalagnak a lyukakat, mert nem nagyon szoktam ilyen cutter/exacto knife típusú késeket használni (ne kérdez, hogy mondják magyarul, mert nem tudom). Szerencsére pont időben jött egy segítő kéz, ami kimentett a csávából, így megmenekült a darab, ami amúgy ilyen félig marble, félig holographic beütésű erős rózsaszín, átlósan egy halványlila csíkkal (néha feltűnik, néha elbújik). A kész karkötőről lejjebb találsz egy képet. :)

Nekem legjobban az tetszett, hogy betekintést nyerhettem, ha csak egy kicsit is, a bőr kiegészítők létrehozásának folyamatába. Természetesen a sminkes bemutató is nagyon tetszett, de már annyi videót néztem a témában, hogy szinte az összes tanácsot hallottam már valamilyen formában. :)) A modell, akin a smink tulajdonképpen elkészült, tavasz típus, pont mint én, ezért az évszakelmélettel kapcsolatban sem tudtak újat mondani nekem. Ez van, ha az összes szabad idődet (és nem csak azt, ami szabad....) életmódblogok, YouTube-csatornák és könyvek olvasgatásába fekteted be. :)) Mondjuk arról a bizonyos tusról szívesen hallottam volna még dolgokat, de kiderült, hogy a nyxtől van, úgyhogy lehet elvégzem magamnak a maradandó kutatást. :D

Egy valamit sajnálok igazán, de ez is egy pozitívum valamilyen szinten (nekem biztos!), hogy nem tudtam rendesen megfigyuzni a dekort és a polcokra kitett, divattal és művészettel kapcsolatos könyveket. Én már csak e miatt is szívesen visszamennék, nem hogy egy workshop miatt... :) Szóval engem sikerült megfogni, de nagyon! Amint tehetem, lecsapok egy hátizsákos workshop-időpontra, mert egy álmom válna valóra ezzel. Most komolyan: elkészíthetem a saját táskám, mégpedig úgy, ahogy nekem tetszik, és biztos nem rontom el, mert segítenek! Ez tényleg óriási ötlet volt, innen is köszönjük, Rozi! :D

Engem nagyon feldobott ez a kis program, motivál arra, hogy minél több dolgot kreáljak én magam. Remélem sikerült neked is átadnom ezt az érzést (#CreativeVibesOnly). A legközelebbig pedig, blogger off! 

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp