cookieOptions = {...}; 4 indie együttes, akikről még nem hallottál - virágot evelinnek -->

4 indie együttes, akikről még nem hallottál

by - péntek, szeptember 11, 2015

Egy olyan népbetegségnek köszönhetően, amit úgy hívunk, hogy tumblr, (és aminek terjesztésében én is részes vagyok), szinte nincs olyan korombeli, aki ne hallott volna az Arctic Monkeysről. Megkockáztatom, hogy sokan csak divatból hordják a bandás pólójukat, meg ilyenek, és talán néha-napján meg is hallgatnak tőlük egy-két számot. De persze nem tudhatom biztosan. Én csak a Do I Wanna Knowt ismerem tőlük, meg a Wonderwallt az Oasistól. Ja meg persze a Take Me To Churchöt, de csak mert annyit adták mindenhol, hogy képtelenség nem ismerni. És ezzel ki is merült a mainstream indie-ismeretem. Ez van, valahogy nem vonz olyasmi, amit mindenki ismer, és annyit nyomatnak, míg már a csapból is sarkköri majmok-szerűen folyik a víz. Valahogy így:


Nem az mondom, hogy nem lennének művészileg kiválóak. Viszont nem csak belőlük áll az indie-világ. De azt se mondom, hogy az általam preferált bandák mind felfedezésre várnak, mert nem így van: a kritikusok általában szeretik őket, és viszonylag nagy rajongói táborral rendelkeznek, viszont a nagyközönség nem nagyon hall felőlük. Úgyhogy itt van négy olyan indie együttes, akikről nem hiszem, hogy hallottál, mert ilyen ez a zeneipar. Szóval...

#1. Rend Collective (Experiment)

az internet ilyen műfajokba sorolja: experimental, folk-rock, worship, indie-rock
aktív évek: 2007 - jelen. és reméljük még nagyon sokáig.
legutóbb megjelent albumuk: 2015. augusztus 21., As Family We Go
itt laknak, amikor nem turnéznak a föld egyik csücskén: Írország 

 
Észrevettem, hogy a kedvenc bandáim többségét nem lehet csak egy műfajba betuszkolni, de a legjobban az experimental illik rájuk, vagy ahogy ők nevezik magukat, celebration band. Oszt közbe télleg, ha beteszem őket, egyszerűen nem tudok egy helyben maradni. Ezért van az, hogy futás közben sokszor őket hallgatom.
Legújabb albumukkal sem okoztak csalódást a lelkes támogatóknak, még úgy sem, hogy az ezelőttiről is (The Art Of Celebration) csak jókat tudtak mondani. Vagyis. Én csak olyan kritikákat találtam. :))
Komolyan, órákig el tudnám őket hallgatni. Meg napokig. Ajjjmár. Linkelek néhány számot, hogy mindenki megbizonyosodjon a zsenialitásukon. Ja, amúgy a karácsonyi albumról még lesz szó máskor is. c:

#2 Oh Wonder

az internet ilyen műfajokba sorolja: alternatív, indie
aktív évek: 2014 - jelen. még nagyon újak, szóval hajrá!!
legutóbb megjelent albumuk: 2015. szeptember 4., Oh Wonder LEGESLEGESLEGELSŐ
itt laknak, mert itt nagyon menőséges: London


Igazi példák ők a számomra, komolyan. A csoport története, bármennyire is rövidke még, figyelemre méltó. Úgy indult az egész, hogy két fiatal, Anthony és Josephine (olyan szép nevük van, OMG) feltöltötte a Spotify nevű oldalra az egyik rövidke számukat, de csak így ni, nem fűztek hozzá nagy reményeket. Aztán olyan népszerűek lettek, hogy eldöntötték: minden hónapban kitesznek egy számot, pontosan egy éven keresztül, és ha akkor is lesz még hallgatóságuk, akkor kiadnak egy albumot. Nem is kell mondjam, hogy NAGYON ÜBERMENŐK. Egyszerűen fogják az érzéseket, és aztán rád dobják őket. És amikor felrobbannak, olyanok, mint a konfetti darabkák. Ilyen érzés őket hallgatni. owo Kedvenceim:


#3 Bellarive

az internet ilyen műfajokba sorolja: pop-rock, electronic worship, indie
aktív évek: 2007 - jelen
legutóbb megjelent albumuk: 2014, Before There It Was
itt laknak: Orlando, Florida (csak nem az az állam, ahol a Papírvárosok is játszódik?!?! Ha!)


Róluk sajna még nem nagyon informálódtam, de ahhoz nem kell sokat tudni, hogy élvezd a zenéjüket, ugyebár. :) Minden esetre beleásom magam a témába, az egyszer biztos. Úgy találtam rájuk, hogy még év elején direkt hasonló műfajú előadókat keresgéltem, és hát leragadtam náluk. Többek között azért, mert már hallottam a zenéjüket, de anélkül, hogy különösebben felkeltette volna a figyelmemet. Ez a rádiók hátulütője: sokszor olyasmit hallgatsz, amiről még azt se tudod, hogy mi az. Na én pont így jártam. De aztán rájöttem, hogy JÓK:


#4 NEEDTOBREATHE

az internet ilyen műfajokba sorolja: rock, indie rock
aktív évek: 1998 - jelen
legutóbb megjelent albumuk: 2014, Rivers In The Wasteland
itt laknak: Seneca, Dél-Karolina


Azt bírom bennük a legjobban, hogy az összes elképzelhető hangulatomhoz van egy számuk. A mostani bejegyzés miatt leástam magam mélyebbre, és rájöttem, hogy milyen hülye voltam, amiért nem néztem utána a régebbi albumaiknak is. Egyszerűen nem tudok kedvencet választani. Legszívesebben azt csinálnám, hogy feltankolnék régi lemezekkel, egy lemezlejátszóval, és kiülnék egy elhagyatott mezőre. Vagy kazettára venném őket, és úgy járkálnék az utcákon. Csak sajna lemezlejátszóm, de még walkmanem sincs. Saddest story ever.
De visszatérve a témánkhoz... Mivel a bejegyzésem nem rock bandákról szól, inkább indiesebb számokat mutatok. ^*^ Pedig a többit sokkal de sokkal jobban szeretem...

 

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet legalább egyik banda felé, jelezd kommentben! :3 Ja, és ha úgy gondolod, hogy a te kedvenceid is megérdemelnek egy-két szót, akkor is várom a hozzászólásodat. Legyen egy überjó napod, kedves olvasóm! ^*^ 

You May Also Like

2 hozzászólás

 1. Szia! Régóta nézegetem a bejegyzéseidet, de csak most szántam rá magam a kommentelésre, de most úgy tényleg, mert indie és váááá! (a vááá pozitívat takar) Én jó ideje eléggé fanja vagyok az indie-nek és az alternate-nek, szóval mindig örülök, ha megismerhetek újakat, természetesen az általad soroltakba is belehallgatok.
  A mainstream előadók engem sem vonzanak. Hoziert elhallgatom, mert tetszik, de a többi nekem már túl felkapott, esetleg néha mainstreamek közül a Bastille jöhet. Nálam az örök kedvenc a Tin Star Orphans, akik mondhatni a no-name kategóriába esnek, de szerintem nagyon jó, amit csinálnak (mondjuk az alt-country-val nem vagyok kibékülve), csak az énekes hangja érheti az embert elsőre (vagy akár sokadjára) kisebb sokkhatásként, főleg, ha kifog egy olyan számot :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. IGEN!! Az indie az váááá, és csakis pozitívan. :D Ha alter, akkor nagyon tudom ajánlani főleg az Oh Wondert, mivel a Rend Collective inkább folk, a Bellarive pop-rockba hajlik, a NEEDTOBREATHE meg rock, de főleg az a country per southern rock fajta.
   Nekem is vannak szinte ilyen no-name kedvenceim, de ők már nem indie-k, hanem rock, electronic rock (a Carolina Liarról beszélek most), de NAGYON JÓÓÓK.
   Mindenképpen belehallgatok az ajánlásaidba, mert mostanában rámjött egy ilyen... minél-több-bandát-ismerjek-meg feeling.
   Najó, köszi, hogy kommenteltél, és máskor is szívesen látnám viszont a neved a kommenteknél. :3

   Törlés

MailChimp