cookieOptions = {...}; Fiókfrissítés + DIY // Back to School, vagy miaszösz - virágot evelinnek -->

Fiókfrissítés + DIY // Back to School, vagy miaszösz

by - szerda, szeptember 09, 2015

Igazából nem is tudom, hogy miért back to school, mert az év bármely napján nagyon jól jön, ha egy kicsit átrendezed a szobádat, vagy akár csak egy kis sarkát, ahogy arról már írtam nem is olyan rég. Most viszont itt a tettek ideje: úgy döntöttem, hogy megfogadom a saját tanácsaimat, és nekikezdek rendbeszedni az életem, lépésről lépésre, fiókról fiókra haladva.

Mivel nekünk, tiszteletbeli román állampolgároknak a suli csak szeptember második hetében kezdődik, vagyis idén tizenharmadikán, amúgy is elég aktuális volt már kitakarítanom az íróasztalomat, mivel nagyjából úgy nézett ki, mint ahogy azt a nagy "végre vakáció van" hangulatban hagytam. Vagyis nem igazán vállalhatóan. A két legelső fiókomban inkább DIY tartozékokat tárolok, és azokat már hamarább elintéztem, viszont a következő három dugig volt papírokkal, könyvekkel, magazinokkal, Petrus pereces csomagolással (???), meg egyéb különös tárgyakkal... 

a két első fiókom, plusz a maradékok tartója közelről
a pereces csomagolás ott van a bal alsó sarokban, just sayin

Legelső dolgom az volt, hogy MINDENT kiszedtem, attól függetlenül, hogy szemét-e vagy sem, és a padlóra tettem őket, mert így könnyebben átláthattam, hogy mi micsoda.

Ezután kis kártyákat készítettem, amik abban segítettek, hogy kategorizálni tudjam a nagy kupacot... kis kupacokba.

egy fiók tartalma // Marad (y), Nem szükséges tovább, Emlék, Könyvek és munkafüzetek
felső sor: a végül öt fő kategória
alsó sor: mappa, diplomák, üres lapok és füzetek, borítók, fóliák (bugyik)

Végül a négy fő kategória mellé többet kellett kialakítsak, mivel nem számoltam azzal, hogy három gimis év alatt sikerült óriási mennyiségű "tanulókártyákat" létrehoznom. Mert másképp nemigen tudok tanulni, csak akkor, ha újból kiírom a leckét nagy lapokra/fecnikre/kis kártyákra/akármire. Anyway. Fura vagyok, tudom.


Végeredmény

A nagy takarítós lelkesedésemben végül nem álltam meg ennél a fióknál, hanem ráncba szedtem az utolsó kettőt is, így mostmár a szekrényem készen áll a sulikezdésre. :D
első fiók: érettségire kellő régi füzetek, könyvek, új füzetek, stb.
második fiók: A4-es lapok, kicsi füzetek (amik még kellenek és üresek)
harmadik fiók: emlékek elsőtől mostanáig, kartonok, másodikos és negyediked naplóm

Most pedig jöjjön a DIY!

Úgy szeretem, amikor pontosan tudom, hogy milyen feladataim vannak aznapra, és nem elindulok, oszt majd csak lesz valahogy... De hiába írogattam folyton teendőlistákat, ha sosem tudtam, hogy mégis hova a szöszbe tettem le az előbb... Plusz a többi feladatom, esetleges fontosabb információkat nem nagyon volt hova felírjak. Tudom, jegyzetfüzet... De próbáltam azt a módszert is, viszont a notesz inkább a hosszútávú dolgokban jött jól, úgyhogy már nagyon muszáj volt egy praktikus alternatívát keresnem. És aki keres, azt talál, ugyebár.

Régebben anyum hozott haza a munkából egy lejárt, asztalra tervezett naptárat, amiről kitéptem a lapokat, úgyhogy egy sima kartonszerű hasábom maradt. Arra gondoltam, hogy ezt simán felhasználhatom a célra, úgyis csak a helyet foglalta.

Ezekre lesz szükséged:

  • használt asztali naptár/egy szimpla hasáb kartonból
  • papír (lehet színes is)
  • ragasztó - én aracetet használtam, mint a memory jarnál is, de mindegy milyen
  • maradékok, amivel kedvedre dekorálhatsz
  • cellux meg olló
Gondolom nem nagyon kell részletezem, hogy mit is bütyköltem vele, hogy ilyen lett. A képen látható szivacsot arra használtam, hogy amerikai példára azzal vigyem fel a ragasztót a kartonra, így egyenletesebben oszlott el a felületen. A celluxot arra használtam, hogy arra illeszthessem a kicsi, kártya nagyságú papírokat, mert ha telefirkálom az alapot, akkor többet nem tudom használni.


Amint látszik, már be is fogtam, igazán jól jött ma is! c: Most képzeletben pacsizok egyet a múltbeli énemmel, amiért ilyen szupi ötletei voltak. Grat (y). Igazán büszke vagyok rád. Tudom, hogy nem valami nagy was ist das, de pont ezért ilyen überjó: bárki meg tudja csinálni, még az öcsém is.

Megyek is, hogy előkészítsem a holnapi teendőlistám. Hogy aztán új hiperszuper dolgokat csináljak. Mert az élet hiperszuper. owo

Vigyázz magadra, kedves olvasóm! A legközelebbig pedig, blogger off.You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp