cookieOptions = {...}; 10+ ötlet a mindennapok felfrissítésére - virágot evelinnek -->

10+ ötlet a mindennapok felfrissítésére

by - kedd, szeptember 01, 2015

Biztos vagyok benne, hogy nem csak én jártam már így: a hétköznapok és azok egyhangúsága, kisebb-nagyobb problémái egyszerűen agyonnyomtak. Ilyenkor sajnos az sem mindig segít, hogy a Pinterest tábláim tele vannak motiváló idézetekkel meg művészi képekkel, de még a kedvenc zenéim is csak arra jók, hogy egy-két pillanat erejéig elfelejtkezzek arról, amit meg kéne oldjak. És elvégre a struccpolitika sose a megoldás.

Hogyha te most pont ennek a szerencsétlen életérzésnek a hatása alatt vagy, de még akkor is, ha csak eleged van a folytonos unalomból, egyhangúságból, akkor figyuzz ide, mert egészen pontosan 10+ ötlettel szolgálhatok, aminek akár csak az egyike is segíthet abban, hogy hosszú ideig viszlátot ints a nyomottságnak, és végre valahára fellélegezhess. Nem azt mondom, persze, hogy ezek csodaszerek lennének, de hogy könnyítenek a dolgok kezelésén, az biztos. A fő, hogy olyasmit tegyél, ami szokatlan, nem köthető azokhoz a dolgokhoz, amit általában teszel, vagyis ki kell lépj a komfortzónádból. Ez elsőre nem mindig tűnik egyszerűnek, de tulajdonképpen kicsi dolgokon múlik az egész. Úgyhogy hajrá! :D

#1. Változtass a hajadon

Na nem kell rögtön drasztikus módosításra gondolni, de mindenképpen megéri egy tőled szokatlan, nem mindennapi frizurát kipróbálni. Ki tudja, lehet, hogy egy újabb kedvenc fonási módszered lesz, de az is megeshet, hogy kísérletezés közben végre rájössz, hogy mégis mi a szöszre jó az a bizonyos csat, amit évek óta őrizgetsz a ládikádban... Mondjuk ha a bátrabbak közé tartozol, és amúgy is, évek óta nem találkozott a fodrász ollója a hajaddal - VÁGASD LE!
Te tudod a legjobban, hogy mi a jó számodra. Szóval ha második Rapunzelként szeretsz élni, áldásom rád, viszont ha nem érzed jól magad a bőrödben, vagy egyszerűen csak meguntad a folytonos fésülést meg szárítást meg fonogatást meg vasalást meg... Na értitek, ha eleged van mindebből, akkor próbáld ki milyen röviden! Én is így tettem, és egyáltalán nem bántam meg. :)


#2. Aludj az ágyad másik oldalán

Vagy cseréld meg a matracot. Amúgy is azt mondják, hogy félévente legalább ajánlatos forgatni az oldalakat, hogy egyenletesen változzon a formája. Gondolj csak bele: folyton ugyanazt az oldalt koptatni nem kifizetődő, és csak az a rész piszkolódik. Szóval tegyél egy szívességet magadnak - és a matracodnak. Én, amikor cserélek oldalt, akkor mindig frissebbnek érzem magam reggel, de ha nem is, jobban tudok aludni. Elvégre egy próbát megér, nemde?

#3. Öltözz másképp

Casual Denim


Ahogy már az előbb is mondtam, nem drasztikus változtatásokra kell gondolni. Nem azt mondom, hogy cseréld le az egész ruhatárad. Habár ha megteheted, akkor sok sikert hozzá! :))
Mit szólsz viszont ahhoz, hogy a jól bevált, natúr színű, legegyszerűbb pólók helyett egy különlegesebb darabot vásárolsz legközelebb? Én is nagyon szeretem az egyszínű, már-már klasszikusnak mondható ruhadarabokat, de azért jó, ha az embernek van mivel feldobnia az amúgy teljesen megszokott összeállítást.
Elég egy különleges sál. Vagy egy csili-vili cipellő. Egy retro hajpánt, amit még anyud hordott. Az a nyaklánc, amivel már vagy egy örökkévalóságon át szemeztél, de valahogy sosem vetted rá magad, hogy felvedd. A lényeg, hogy jól érezd magad benne. :)
Tipp: Nagyon jó ötleteket találsz a polyvore.com nevezetű oldalon, bármilyen stílusban is keresnél.
Tipp 2: próbáld ki azokat a féltve őrzött sminkes tutorialokat! Nem muszáj úgy kimenni otthonról, csak játszadozz a kezed ügyébe eső make-up cuccokkal.

#4. Dekoráld újra a szobád

Kissé dekormániás vagyok, ez tény. Folyton cserélgetem a képeket a falon, újabb ás újabb motivációd plakátokat készítek, hogy egy percig se felejtsem el a lényeges dolgokat. Viszont egy idő után lehet, hogy már nem is annyira aktuális az az idézet... Találtam jobbat. Meg közben rájöttem, hogy a ciklámen zölddel jobban tetszik, mint a lila kékkel. Vagy csak egy új mintát szeretnék kipróbálni, és amúgy is "megszállt az ihlet". Na ilyenkor tudom, hogy akkor most stíluscsereeeeeee!! So much fun.
Van, hogy csak az is elég, ha újrarendezed a könyvespolcot, és mindjárt más a szoba külleme, esetleg varrhatsz egy új díszpárna-huzatot a régi, foszladozó helyett. A különféle időpocsékoló zseniális szociális oldalak nagyon jó helyek inspirálódásnak, csak nehogy ott ragadj a képernyő előtt. :D

 

 #5. Víz = hidratáltság = jókedv

Komolyan mondom, amióta több vizet iszok, egyre szomjasabb lettem, de ez csakis az én hibám. Évekig alig ittam naponta vagy 2-3 pohár vizet, és köszöntem szépen, jól megvoltam. Egy kicsit hamarább is felérhettem volna ésszel, hogy az én érdekemben áll a napi 2 liter folyadék. Mondjuk én a fogyás miatt kezdtem el többet inni, viszont ha ez sem győz meg, akkor ez biztos meg fog: minél több víz (és nem cukros litty-löttyök!!), annál szebb bőr. Na ugye, hogy ugye.
És akkor még nem is beszéltünk az egészséges üdítőkről... Kedvenceim. Tegyél bele citromot, és rögtön több kedved lesz kortyolgatni. Ha nem vagy oda a savanyú ízekért, akkor ajánlom a friss citrusféléket, uborkaszeleteket, vagy ami jól esik neked. A cél elvégre a hidratáltság!
Tipp: igyál kisebb PET-palackokból vagy edzésnél használt csőrös poharakból, mert akkor könnyebben számon tudod tartani a mennyiségeket.

 #6. Vezess hálanaplót

Tudod, azt az izémizét, hogy miért vagy hálás aznap. Sokat segíthet, és nem is kell pont naponta vezetni, elég hetente, vagy egy héten kétszer, minden második nap, vagy csak amikor eszedbe jut. Lehet telefonon, applikációban vagy csak szimplán a jegyzeteknél, külön füzetben, post-itekre... A lehetőségek végtelenek. Amellett, hogy segít összpontosítani a fontos dolgokra, legalább jóféle hormonokat szabadítasz fel az agyadban, ami gyakorlatilag létszükséglet a pozitív mentalitás megtartásához. Fel a fejjel, és hajrá!

 #7. Csinálj egy gyors e-takarítást

Így hívom én a netes rendrakást. Mert legyünk őszinték: ha nem vigyázunk, elszabadul a káosz a szociális hálókon is, és aztán alig lehet átlátni, hogy mi hova tartozik. (First world problems, már hiányoztál...) Ezért szoktam én szezonálisan "kitakarítani": újrarendezem a Pinterest-tábláimat, kilépek a felesleges csoportokból facebookon, stb., de van olyan, amit folyamatosan végzek, pl a tumblr-kikövetéseket. Ezt akkor szoktam csinálni, ha egy felhasználó olyasmiket rebloggol, amit nem akarok látni, sérti a hitemet, vagy csak egyszerűen zavaró. Rögtön szebb lesz a dashboard, hehe. Jelenleg a WeHeartIt-emmel kell kezdjek valamit, és nemrég fejeztem be a blogom rendbeszedését. Neked mi az aktuális ezek közül?

#8. Keress egy új hobbit

 


A hobbik lehetnek költségesek is, de kezdetnek mindig jó azzal elindulni, ami a kezed ügyében van. Telefonnal fotózni a várost. Gasztroblogot vezetni a konyhai sikereidről. Dokumentálni a sulis éveket. Varrni a maradékokból egy kis takarót, mert az olyan fancy. Gondolom vetted az adást. ;)

#9. Ismerj meg új embereket/Határold el magad az élősködőktől

 

Csak most kezdtem el igazán kapiskálni ennek a lényegét, és ezt nagyon sajnálom. Szerintem annyira nem kell magyarázzam ezt a pontot, mert magáért beszél.

#10. NE (CSAK) MAGADRA KONCENTRÁLJ

Hajlamosak vagyunk mi, emberek csak azt látni, hogy velünk mi történik, és begubózni a mi kis világunkba. Khmm, ezt magamnak mondom főleg. Meglehet, hogy hogyha kikapcsolnánk a folytonos probléma-fókuszálásról és észrevennénk a körülöttünk levő személyek igényeit is, akkor a "nehézségeink" nagy része magától elmúlna. Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de legalábbis én ezt vettem észre... És a másokra figyelés alatt a segítségnyújtásra gondoltam, és nem a hibakeresésre, mert az megy mindenkinek zsigerből.


És akkor a plusz ötletek, ha már megígértem őket:
+ Ha legközelebb keresel egy jó könyvet, filmet, vagy új bandák után kutatsz, adj egy esélyt a "másnak"! Ki tudja, lehet, hogy nem is olyan rossz az a műfaj, amiről eddig azt hitted, hogy ki nem állod. Vagy ha mégsem, akkor legalább biztosra mentél.
Ez vonatkozik az éttermekre, meg úgy általában a beülős helyekre, de még sok minden másra is. Sosem árt egy kis változatosság, ugyebár.

+ Mosd meg az arcod

+ Menj el sétálni egyet lefekvés előtt. Vagy csak állj fel a gépedtől, és mozgasd meg az elgémberedett tagjaidat, hogy keringjen benned a vér, elvégre azért van, nem?

Add nyugodtan tudtomra, ha esetleg a tippeimmel segíthettem akármiben is, de azt is szívesen hallom, ha további jótanácsaid vannak. Meglehet, hogy valakinek pont arra van szüksége.

Nemsokára jelentkezem, de addig is vigyázz magadra. Blogger off. 

You May Also Like

1 hozzászólás

MailChimp