cookieOptions = {...}; 10 dolog, amit minden nap érdemes megtenni. - virágot evelinnek -->

10 dolog, amit minden nap érdemes megtenni.

by - csütörtök, július 20, 2017


Úgy gondoltam, hogy összeírom azokat a mindennapos szokásaimat, amiktől az életem minőségileg teljesen megváltozott – és hiszem, hogy hogyha odafigyelek rájuk, még jobb napok várnak rám a jövőben! A legeslegjobb dolog közös ezek között, mégpedig az, hogy nem vesznek el plusz időt igazán, csak tudni kell úgy rendszerezni a többi teendőidet, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni a rendelkezésedre álló időből. Íme:

[Psszt! Itt egy hasonló bejegyzést olvashatsz arról, hogy mi az a 10 dolog, amitől felfrissülnek a mindennapjaid. :)]

Adj hálát!

Talán ezt a tanácsot lehet a legkevésbé magyarázni. Annyira de annyira más az élet úgy, hogy nem a tipikus magyar panaszkodási kultúrát erősíted, hanem megállsz, gondolkodol, és a hála árad ki belőled azért, amid van, és ami te vagy ebben a pillanatban. Azt hiszed, hogy nincs miért hálát adj? Nos, ezt a bejegyzést valószínűleg egy gépen/telefonon olvasod, ami azt jelenti, hogy gazdagabb vagy a világ nagy részénél. Képes vagy lélegezni, emberként funkcionálni, és ezek korántsem maguktól értetődő dolgok. Annyi csoda vesz minket körül, amiket sokszor észre se veszünk. De lehet ez másképp is!

Szedj vitaminokat/ásványokat!

Azok közé az emberek közé tartozok, akiknek négy évbe telt bevenni száz darab vitamint. Komolyan mondom. De újabban próbáltam odafigyelni, és nagyjából sikerült ezt az időintervallumot néhány hónapra csökkenteni. (Minden icipici haladás jó! :)) Néha azért csak elfelejtem, viszont átlagosan minden második este beveszem a kalciumomat. (A magnéziummal még nem állok ilyen jól, azt kb. sosem veszem be, de csak mert azt reggel kéne, és mivel nincs kinn az asztalomon, korán meg kómás vagyok, egyszerűen elfelejtem.)
Amióta folyamatosan beveszem a kalciumot, észrevettem, hogy sokat erősödtek a körmeim. :) Már csak ezért megérte! (Ugyanis régen mindig letörtek...) Gondolj bele, akkor a csontjaim is szép erősek lehetnek. :D

  Pakold el a ruháidat, pici dolgaidat és mindent, ami zavarja a látóköröd!

Erre sokáig nem gondoltam, hogy leterhelheti a gondolkodásomat, de kipróbáltam, és működik. :) Ha rend van körülötted, ÉS a legtöbb dolog nincs a felszínen, sokkal könnyebb. Egy idő után nagyon kellett vigyáznom, hogy ne csináljam vissza a rendetlenséget, ugyanis hajlamos vagyok kirakodóvásárrá alakítanom bármilyen szabad felületet. Régebben csak anyumat zavarta, ma már engem is, de nagyon!

Töröld le a port!

Minél kevesebb por, annál szabadabb légutak. A vizes mikroszálas törlőkendőt ajánlom a legszívesebben, mert ettől nem fog össze-vissza szállni minden kis részecske, a poratkákról meg ne is beszéljünk, ők nagyon sunyi teremtések, azt meg kell hagyni!

Hallgass egy podcastot vagy hangoskönyvet!

Én ezt főleg főzés, takarítás, edzés, varrás stb. közben szoktam folytatni, vagyis olyankor, amikor nem kell annyira nagyon odafigyelnem arra, amit konkrétan teszek. Az egyik legjobb találmány szerintem a hangoskönyv, mert tulajdonképpen felér azzal, hogy olvasol. Elvileg. Gyakorlatban egy kicsit már más azért, de nem szabad lebecsülnünk az audio-világ nyújtotta lehetőségeinket. :)

Mozogj!

Engem mindig tök jó hangulatba hoz, ha megmozgatom az amúgy elgémberedett tagjaimat. Egyetem után főleg – annyit ülünk, mintha ezen múlna az életünk. Baleset miatt nemrég kénytelen voltam abbahagyni a sportolást, és fizikailag is rosszabbul éreztem magam amiatt, hogy nem gyakorolhattam. Persze így szinte a legelejéről kell felépítenem az egészet, amit évekig fejlesztettem magamban, de szerencsére az elmebeli kitartás már megvan. :)

Tölts időt magaddal!

Ez igazán sok mindent jelenthet. Nekem például azt, hogy kikapcsolom a telefont, a gépem is csak a zene miatt megy (vagy még az sem), festek, varrok, vagy az ölemben egy könnyvel vagyok el, esetleg tanítást/prédikációt hallgatok, Bibliát olvasok, a lényeg, hogy olyasmit csinálok, ami nekem nagyon fontos a lelki, de főleg szellemi feltöltődéshez.

Írj, énekelj, táncolj!

Nekem muszáj írni. Amióta a betűket ismerem, nehezen vagyok meg nélkülük. Így jobban átlátom a sokszor oly kusza gondolataimat.
De van, hogy kifejezetten „rendetlenül” irkálgatok, hogy kieresszem a gőzt. Mikor hogy. És persze a zene elmaradhatatlan. Még tanulni is jobban tudok tőle, komolyan, vagy elvégezni a dolgomat.Olvass egy könyvet!

Olvasni annyit tesz, mint számtalan világban járni. Utazni, élni, érezni, érteni, lenni. Nem azt mondom, hogy bármelyik könyvet érdemes elolvasni, de száz százalék, hogy hogyha nyitott szemmel jársz („és nyitott szívvel élsz”, hahha, érted, Arthur…), akkor megtalálhatod az életre szóló nagy kedvencedet közöttük.

Szedd rendbe magad -- akár egy icipicikét is.

Én ezt főleg hétvégenként szeretem, mert akkor sokkal ráérősebb vagyok, annyira nem kell sietni sehova (csak esetleg szombatonként). Alapos bőrtisztítás, pakolás, manikűr, pedikűr, szemöldökszedés, finom kaja, néha talán egy jó film. Persze mindezt a futás/erősítő gyakorlatok után. c: Azt szeretem az ilyen rendbeszedős napokban, hogy egyszer elég megcsinálni, és aztán az egész hétnek megadja az alaphangját.
Neked lehet mást jelent ezt. Nem tudhatom. De az tény, hogy ezektől sokkal de sokkal jobban érzem magam. Arról nem is beszélve, hogy így magabiztosabban járok-kelek a nagyvilágban. Pedig olyan apró dolog, mégis annyit jelent!

Ez igaz mondjuk az összes tippre, amit ebben a bejegyzésben felsoroltam: kicsi gesztusok magad felé, amik jelzik, igenis tiszteled magad, mint embert. Mert ettől lesznek a napok jobbak: ha belátod, mit is jelent igazán szeretni magad. Néha ez erőfeszítésekbe, lemondásokba kerül, de a végeredmény mindig megéri. Kell egy egészséges egyensúly az erőfeszítés-pihenés között, és ezt elég sokszor nem találjuk meg. Vagy túlerőltetjük magunkat, vagy csak „jutalmazzuk” magunkat hatszázig.


Azt kívánom, hogy Neked sikerüljön megtalálni az arany középutat! Remek, szépséges napokat kívánok, és a legközelebbig pedig, blogger off. c: You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp