cookieOptions = {...}; Ezeket használom a Bullet Journalomhoz // - virágot evelinnek -->

Ezeket használom a Bullet Journalomhoz //

by - vasárnap, július 30, 2017


Ahogy azt már kifejtettem ebben a bejegyzésben (Bullet Journal tippek kezdőknek), a Bullet Journalt azért könnyű használni, mert nem feltétlenül kell hozzá sok eszköz. Idővel mégis sikerült felhalmoznom egy-két kismillió dolgot, amit előszeretettel használok a tervezéshez.

(A témában már vannak bejegyzéseim!
Nem tudod, mi is az a BuJo? Itt elmagyarázom!
Itt pedig bemutatom az eddigi naplóimat.)


1. Jegyzetfüzet


Aisling 120 page ruled with margin // LINK
Most lett majdnem tele az első olyan BuJo-m, amit kifejezetten szerettem használni, főleg azért, mert kb. minden tekintetben megfelelt az igényeimnek. Nem a tipikus A5-ös, de nem sokkal hosszabb, vonalas, naaagyon sok lapos. Az egyetlen dolog, amiről azt hittem, zavarni fog, de mégsem ez történt, az a viszonylag vékony lapok voltak, de nem ütött át annyira, hogy zavaró legyen.

Jelenleg ezt használom: Hanna Pajor jegyzetfüzet // itt megrendelhető!!
Ódákat tudnék zengeni róla, annyira szeretem. :) Pedig első ránézésre egy "átlagos" A4-es füzet, mégis, a design annyira megszerettette magát velem, hogy előre sajnálom, ha majd le kell cserélnem. Remélem akkor is tudok majd még füzetet venni Hannától, mert ebben öröm BuJozni! Erről a füzetről majd még külön is fogok írni, amikor bemutatom majd az új BuJos technikáimat.

tollak: Bic és Stabilo, fehér filc, tolltartó (house of novelty), dekortapasz (ugyanonnan), szövegkiemelők, füzetek

2. Toll


Stabilo Marathon Blue Fine Pen
Mit is mondhatnék, egy egyszerű de nagyszerű golyóstollról van szó, amit könnyű használni, és ha kis gumipárnásat veszel, még az ujjad se fog fájni tőle, ha sokat kell írnod. :) Szinte mindenhol kapható, sőt, szerintem szinte mindenki használja is, amennyire én észrevettem.

Bic Clic Töltőtoll
Mindig is nagy töltőtoll-rajongó voltam. Olyan szép kinézetet ad valaminek, ha a régi jó tintát használjuk íráskor! Persze patront kell vele használni, de én megszoktam, hogy van néhány tartalék a tolltartómban.

3. Díszítés


Ahogy azt már mondtam más bejegyzéseimben is, nem gondolom, hogy a Bullet Journalod kötelező módon csicsás kell legyen, tele mindenféle trackerrel, színnel, grafikonnal és rajzzal, de néha nekem is nagyon jól esik kikapcsolódásként dekorálni egy icipicit. :)

Centropen White Permanent water based (cseh)
Csak szerintem fontos egy fehér filctoll? Ha igen, akkor most tudtodra adom: egy fehér filctoll csodákra képes, ha hibázol, vagy ha egyszerűen nem akarsz sötét alapra még sötétebb árnyalatot felvinni. Nekem nagyon bejött, és van egy olyan érzésem, hogy neked is hasznodra válhat!

Stabilo Boss original pastel
Pasztelszínek, pasztelszínek mindenhol! Még a füzetemben is - vagyis főleg ott! Elég khm... szép ára volt ezeknek a szövegkiemelőknek, de néhány hónap használat után nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nem csak a csodás színek miatt érte meg egy négyes csomagot megszereznem. Kevésbé üt át, mint a többi márka, nem folyik, utántölthető, és nagyon szépen néznek ki az árnyalatok egymás mellett (ki nem álltam, amikor zöld és narancssárga került egymás mellé pl, de ezek a színek a művészi énemnek is nagy örömöt okoznak:)) ).

Infeel Me Masking Tape // dekortapasz
A House of Novelty aliexpess oldalon kismillió gyönyörűséget lehet találni, de nekem főleg erre a fenyőfás dekortapaszra volt "szükségem", mert már hónapok óta kerestem valamit, ami tetszik, de szinte csak ilyen csicsás dolgokat találtam üzletekben. Azoktól pedig minden kedvem elmegy a dekorációtól. Én a fenyőfásat vettem meg eddig, de tervezem a többi beszerzését is. :D

LIDL bélyeg alakú matricák (az egyik szett lemaradt a képről)


kevésbé használt dolgok:
LIDL bélyeg alakú matricák (féltem őket, és ezért pihennek :)) )
LIDL karácsonyi dekortapasz
random post-itek
BIC ballpoint colored pen -- elég vastag a hegyük, és nekem inkább a vékonyka tetszik
random összeteázott papírlapok
kivágások régi magazinokból

Te miket használsz a Bullet Journalodhoz? Vagy akár általában véve az időszervezéshez? Szívesen olvasom a tapasztalataidat kommentben!
A legközelebbig pedig, blogger off. :)


You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp