cookieOptions = {...}; Tanácsok sikeres YouTubeosoktól // karrier - virágot evelinnek -->

Tanácsok sikeres YouTubeosoktól // karrier

by - szombat, február 20, 2016

Tegnap este, miután nagyjából sikerült átrágnom magam a tennivalóim többségén, és felmentem YouTubera, két videó is várt olyan csatornáktól, amikre feliratkoztam, amik igazán jól jöttek nekem ebben a pillanatban, és úgy gondolom, hogy neked is hasznos lehet. Az a legjobb bennük, hogy nem elcsépelt, teljesen irreleváns "tanácsokról" van szó bennük, hanem logikus, életszerű, ha-ezt-megfontolod-és-használod-is-akkor-menci-vagy fajtákról. És hát tudjátok, mindenkinek kell egy kis löket néha, hogy ne essen bele  a saját tehetetlenségébe, hanem meg is tegye, amit "kell".

Az a két videós, akikről beszéltem, Cassey Ho, a blogilates meg a POPpilates kitalálója, a másik pedig Lilly Singh, aka Superwoman. A legtöbbeknek nem kell őket bemutatni, egyre ismertebbek az egész világon, de azért linkeket teszek, hogy ha esetleg még nem hallottál róluk, csekkolhasd a csodálatos dolgaikat a kibertérben. c: Most csak Cassey videójáról fogok bővebben beszélni, mert két egymást kiegészítő, mégis más témát dolgoznak fel, a saját stílusukban.

1. Cassey Ho: Hogyan találd meg az álomkarriered?

 

 

Cassey a videóban elmondja, hogy mivel a szülei kötelező módon orvosira küldték, elfogadta ezt a kitételt, pedig a divatszakmában szeretett volna elhelyezkedni, gyerekkorában is mindig egy vázlatfüzettel rohangált, és még a végzős bulira is ő tervezte meg sokaknak a ruháját. A blogilatesen keresztül mégis sikerült beteljesítenie a gyerekkori álmát, mivel nemrég adta ki a második fitnesz ruhakollekcióját, amit úgy vesznek, mint a cukrot, annyira tetszik mindenkinek! Ő azt mondja, hogy tegyél fel magadnak öt kérdést, ha te is az álmodat akarod követni.

 1. Mi szerettél volna gyerekkorodban lenni?
  Mikor még kisebbek voltunk, tudtuk, hogy mik is vagyunk. Csak aztán szépen ügyesen a világ elvárásai ezeket az elképzeléseket átmosták, befolyásoltak minket mindenféle módon stb. Mert sajna nem lehet mindenkiből asztronauta, ha felnő. Se az új elnök, vagy popsztár. De ez a kérdés mégis sokat segíthet, mert közvetett módon is utalhat az érdeklődési területedre.
  Például nekem nem volt egy fix álomállásom kicsiként. Szerettem volna archeológus, detektív, újságíró, író, de tanár is lenni. Ezzel így nem sokat kezdhetek, de ha egyenként lebontom a főbb tulajdonságaira, akkor ki tudja? :))
 2. Mikor veszíted el az időérzéked?
  Na nem a végtelen netezésre kell itt gondolni, hanem tényleges munkára, amikor úgy érzed, hogy örökké is képes lennél ezt az egy dolgot csinálni. És nem is muszáj egy dolog legyen! Számomra ez jelenthet bármit ezek közül: írás, sütögetés, rendszerezés, pakolás, olvasás, varrás, annak utánajárni, ami nagyon érdekel. Komolyan, ha valami tényleg passzionál, napokat is kész vagyok rááldozni, hogy most ezt az egy dolgot megismerjem jobban, a többi dolog mellékes.
  Olyasmire gondolj, ami közben elfelejted, hogy éhes vagy. Hogy kell a vécére. Hogy holnap suli, és nem éjjel kettőkor kéne lefeküdni.
 3. Mi az, amit sose tennél még egyszer, bármennyit is fizetnének érte?
  Cassey elmondta, hogy az egyetem után talált magának a divatszakmában munkát, de borzasztó volt, és néhány hónap után otthagyta, annyira idegölő volt számára az az időszak. Mivel én nem igen dolgoztam eddig, csak epret szedtem (ami nekem kifejezetten tetszett, habár a hátamnak lehet erről más a véleménye), de fogalmam sincs, hogy mi lenne az. Ha tapasztaltabb vagy ilyen téren, nehogy kihagyd ezt a pontot!
 4. Nevezz meg három embert, akik olyasmit csinálnak, amit te is szeretnél!
  Nem kell híresnek lenniük. Csak inspirálónak. Ez muszáj. Legyél motivált.
  Az én listám: Farkas Lívia, Cassey Ho, Finta Szilvia, Pajor Hanna, Sarah, Jordan, Josh és Kelly Taylor. Ha valamelyikük élete érdekel, akkor linkek vannak mindenhol.
 5. Mi az üzeneted a világ számára?
  Ha csak egy dolgot mondhatnál, mi lenne az? Nekem ez: Ide figyelj! Isten szeret téged. Annyira, hogy minden terhedet magára vette, meghalt érted, hogy te élhess Vele, és minden ügyedben sikeres lehess. Hogy a léted ne egy kudarc legyen, hanem győzelem a gonosz felett.
Remélem hasznosak voltak a fenti tanácsok neked, és be tudod őket építeni az életedbe. Legközelebb pedig arról lesz szó, mit is kell ahhoz tenni,  hogy ezek ne csak édibédi elképzelések legyenek, hanem valósággá váljanak az életedben. Ugyebár, ez a legfőbb célunk az életben: gyakorlatba ültetni azt, ami ránk van bízva, és amit csakis mi tehetünk meg, senki más.

Bocs, ha túl nyálasnak tűnik ez a duma, de én tényleg azt gondolom, hogy minden egyes személy számára van elkészítve egy tökéletes terv, amiben kiteljesedhet. Ha nem is így gondolod, csak unod már a nagy bizonytalanságot, akkor is sok-sok sikert kívánok neked, hogy boldog lehess, és azt tegyed, amit mindig is akartál! (Persze csak akkor, ha nem törvénybe ütköző, hahh.)

A legközelebbig pedig blogger off.

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp