cookieOptions = {...}; #ChristmasCountdown | Mit NE nézz karácsonykor - virágot evelinnek -->

#ChristmasCountdown | Mit NE nézz karácsonykor

by - hétfő, december 21, 2015

Egyértelmű. Nem is nyújtom a mondanivalómat. Kérlek szépen, felejtsétek el, hogy valaha is létezett olyasmi, mint a Reszkessetek, betörők! (Home Alone).

Mielőtt hivatalosan is kineveznétek engem az idei grincsnek, elmondanám, hogy miért nem szeretem ezt a filmet (, és ez még nagyon gyenge kifejezés arra, amit érzek).

1. Borzalmasan kezdődik.


Minden van benne, csak olyasmi nem, ami megfogna. Egy csapat elviselhetetlen kölyök, egymás fülét rágva, teljesen félrenevelve azon töpreng, hogy mivel húzzák keresztbe a karácsonyi terveket. Gyönyörű.

2. Mindenki fontos, csak Kevin nem


A szülőket nem értem. Nem is hibáztatom őket, de milyen az már, hogy egy csomó gyerekre, akik nem is az övék, jobban tudnak vigyázni, mint a sajátjukra, most komolyan...?
...
....
.....
És csak a repülőn jut eszébe az anyának, hogy "Kevin!!!"


3. A főszereplő nagyon kreatív kissrác, de.


Gyakorlatilag százszor halálközelbe vitte a betörőket. Egy szóval sem védem őket, félreértés ne essék, de azok a jelenetek, amik a filmben vannak, gyakorlatilag másról sem szólnak, mint a tolvajok kínzásáról.

Boccccsánat, visszavonom. Néha azért még összehoz egy-két családot a fiúka, meg hirtelen átkapcsol takarító üzemmódba, meg dolgok, de valahogy akkor sem békültem meg az indirekt betörő-csonkítással. Just... don't.
te kis sunyi

4. Minden egyes évben leadják, többször is


Mintha más nem is létezne a filmiparban a szerencsétlen "ünnepi" öljük-egymást-mert-az-olyan-vicces meg romkomokon kívül. Szóval nem csak ezzel a filmmel van bajom, de ezzel kifejezetten.

5. Tele van kivitelezési hibákkal.


Nem hiszitek? Tessék, az IMDb mindenre gondolt. MINDENRE.

 

6. Vannak jobb alkotások is odakinn


És nem is az a lényeg, hogy ünnepi legyen, hanem hogy összehozza az embereket. Vagy segítsen kikapcsolni a sok munka meg tanulás után. Vagy csak egyszerűen nem gondolni semmire, hanem megnyugodni egyszer végre.

Nem mintha ehhez különösebben egy filmre lenne szükség. Tudjátok mit? Felejtsétek el, amiket itt összehordtam. Azt néz mindenki úgyis, amit akar. Mindenkinek más ízlése van, és ez így van jól. Csak szerintem nem érdemli meg szegény Kevin sztorija, hogy ez legyen a karácsony velejárója.

De hogy ajánljak is valamit, elmondanám, hogy én miket preferálok ebben az időszakban:

Irány a nagyi! (To Grandmother's House We Go)


Alaphelyzet: 
Julie és Sarah két ötéves, nyughatatlan, de elbűvölő ikerlány. Egy nap úgy döntenek, hogy meglátogatják a közeli városban élő nagymamit. A kiruccanás azonban kicsit nehézkesebb, mint gondolták, nem ártana egy megbízható felnőtt, aki legalább segít átkelni az úttesten. A gyerekekre felfigyel két rabló, akik elcsalják a kicsiket, a mamájuktól pedig váltságdíjat követelnek. Ám Julie és Sarah nem esik kétségbe, s azonnal a tettek mezejére lépnek.
Az Olsen-ikrek játszik benne, szóval nekem automatikus kedvenc, nem tehetek róla, egyszerűen elfogult vagyok. Sajnálom. Azt is, hogy hasonló lett a sorsuk felnőtt korukban, mint "Kevinnek"... Emiatt eléggé elgondolkodok néha, hogy megéri-e ilyen fiatalon bedobni egyeseket a szakmába, hogy aztán nagyobb korukban borzasztó életük legyen. Gazdagon borzasztó.
Még nagyon kicsi voltam, amikor először láttam, és annyira beleéltem magam a sztoriba, hogy valósággal sírtam, amikor a lányok megszöktek otthonról. Really.

Ééééés mivel borzasztó hosszú lett a bejegyzés, aztán kitöröltem, hogy ne unjátok halálra magatokat, és persze hogy újraírjam, mert #logika...
Szóval. Ilyenkor a kedvenceim még:
  • A szív bajnoka (The Blind Side) - nem azért, mert Sandra Bullock van benne, a-a. Ez az alkotás arról szól, hogy milyen sokat számít, ha egyszer képesek vagyunk figyelembe venni másokat.
    Egy tehetős amerikai család befogad egy magára hagyott fekete fiút, akiről gyakorlatilag mindenki lemondott. Sőt, a szinte analfabéta tinédzserből ösztöndíjas sportoló lesz. Amellett, hogy nagyon aktuális, minőségileg is kitűnő, plusz annak is örülök, hogy nem titkol semmit - jót és rosszat ugyanúgy bemutat.
-Sosem volt ilyenem. -Mid? Egy szobád? -Ágyam.

  • Louis de Funés filmek - pl. Jákob rabbi kalandjai, vagy Horgász a pácban.
    Mindkettő nagy kedvencem, az első a humoros társadalomkritka miatt, a második pedig a XX. századi hangulat miatt, de amit mindkét filmből kiemelnék, az az óriási poénhamaz lenne. Mert sosem hagyja, hogy teljesen komolyan vedd. Ha az ünnepeket hajlandó vagy az egyik legjobb francia színészre szánni, hajrá. Megéri. De ne felejts el szólni a családnak, mielőtt elindítod, mert nagyon hálásak lesznek, ha nem hagyod ki őket is ebből.

  • Ezt még sosem láttam, de idén mindenképp sort akarok rá keríteni, és ez a Love Actually lenne (magyarul asszem... Igazából szerelem) Pedig nagyon nem szeretem a nyálas romkomokat, de ha Colin Firth meg Rowan Atkinson játszik benne, csak nem lehet olyan rossz...

Ennyi is lenne mára, emberek. El sem tudjátok képzelni, hogy milyen boldog vagyok, amiért végre sikerült landolnia az irományomnak a neten - kb fél hete ezen a néhány szöröcsia soron dolgoztam, és mindjárt itt a karácsony. Uppsz.

De ígéretemhez híven megosztok veletek két dalt, ami nem fért bele a zenés bejegyzésem koncepciójába:


Remélem tudtam bármiben is segíteni az ünnepi filmek kiválasztásában, nagyon örülök, és annak is örülnék, ha a kommentek között megosztanátok velem a ti preferenciátokat erre a periódusra, hogy nálatok mi a szokás, miből van már esetleg elegetek, vagy épp ellenkezőleg, mit vártok a legjobban a tévében. (Fun fact: nem nézek tévét, hahha)

De a legközelebbig, blogger off, és vigyázzatok magatokra!!

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp