cookieOptions = {...}; DIY rövidnadrág régi farmerből // képekkel - virágot evelinnek -->

DIY rövidnadrág régi farmerből // képekkel

by - kedd, december 29, 2015


Nem is én lennék, ha felköszönteném az olvasóimat, így ünnepek táján. Anyway. Vágjunk szét inkább egy agyonhasznált, kiszuperált, mosórongy minőségűre fejlődött nadrágot, mert miért ne!!

Huszonegyedik századi tinédzser lány vagyok, egyértelmű, hogy figyelembe veszem a divat bizonyos elemeit, amikor ruhát választok magamnak. És ezzel csak egy baj van: hiába kényelmes a magasított derekú, vékonyszárú naci, hiába a márka szava, ha POCSÉK A MINŐSÉG. Period. És ez ellen nincs mit tenni. Vagy vitrinbe teszed a viszonylag drága szerzeményed, vagy alig hordod, vagy pedig ritkán mosod, és akkor is csak kézzel, mert a drága Bershka úgy határozott, hogy a jónép hordhat silány anyagot, minek nekik a minőség? Pfff. Ennyit erről. Úgyis megveszed, mert kell. De én azt mondom, hogy inkább nem, hanem nézz szét alaposan, állj lesben az árleszállítások idején, hátha szerencséd van, és sikerül megszerezned a régóta áhított high-waisted farmert.
Tanulság: Figyelj arra, mit mond az anyád, és ne vásárolj onnan, ahol garantált a borzalmas anyaghasználat.

\\
//

ezekre lesz szükséged:
  • egy olyan nadrág, amit nem sajnálsz
  • olló
  • segédeszköz, ha nem vagy biztos a hosszban
  • centis
  • írószer
ha pedig el is szeretnéd dolgozni a végét, hogy ne foszlodjon tovább (ez az anyagtól is függ):
  • varrógép, vagy
  • tű és cérna - színben a gyárilag használthoz jó, ha hasonlít 
mit is kell tegyél

igen, tényleg így nézett már ki egy év folyamatos használat után, de már hat hónap után is

Amint az a képen is látszik, vizsgáld meg mindenhol, hogy mennyire használható fel a kiválasztott darab, még hordható állapotban van-e vagy sem, esetleg már csak a kuka segíthet rajta... Ilyesmi. Ha lyukas, döntsd el, hogy javítható-e, és ha igen, nem fog-e téged zavarni a rövidnadrág hosszát illetően.
Mivel az én nadrágom "pont jó" helyen szakadt ki, én onnan számítottam a méreteket.


Ezt a lépést mondjuk simán kihagyhatod, ha úgy gondolod, de nekem nagyon sokat segített, hogy láttam kb meddig kell érjen majd, hol kell levágni, stb. Oda is készítettem egy filcet, amivel bejelöltem a pontos méreteket, az alábbi kép szerint:

sorry, esteledett, csak ilyen vakus képem van

Fontos beleszámolni, hogy miután levágod, még kell kb egy, de inkább két centi ráhagyásnak, másképp rövidebb lesz, mint ahogy eltervezted, és az ilyen esetben elég sokat számít. Trust me. Egyszer ezt elfelejtettem, és csak fogtam, belevágtam, ééééééééés nem tudom sehol se hordani. Max otthon, ott még elmegy. Elég érzékeny vagyok a nadrágok hosszát illetően, és ennek semmi köze sincs a múltbeli utálok-mindent-ami-rövid szindrómámhoz. Egyszerűen csak... nem szeretem, ha valaki über-rövid dolgokat hord. Szerintem nem illik, és kész.

Elég, ha csak a hátoldalán jelölöd be, mert ha összefogod a két réteget, pont jól sikerül majd kiszabni az anyagot, de azt vedd figyelembe, hogy minden egyes esetben az elején egy kicsit fel fog csúszni, ha kibontod, és elölről nézed a nadrágot. Ha nem hiszel nekem, próbáld ki egy vásárolttal. Én is csak most jöttem rá erre. #genius

a végeredmény

Ez a pont nemigen szorul magyarázatra. Talán annyit még elmondanék, hogy én gépöltéssel varrtam, vagyis kézzel, mert nem volt kedvem csak ezért előszedni a gépet, plusz nem is nagyon tudom még kezelni, ezért maradtam a hagyományos módszereknél. Olyan színű cérnát használtam, mint amivel a többi része gyárilag össze lett illesztve, hogy annyira ne tűnjön fel a változtatás. Nagyjából másfél óra alatt sikerült megcsinálni, és ebbe beleszámítottam a pelenkaöltéses igazgatást, mert hiába varrod fel a végét, ha az tovább bomlik, csak a fonákján...

Nagyjából ennyit szerettem volna mondani, és remélem, hogy hasznosnak találjátok a bejegyzésem. Ha szeretnél hasonló tartalmú bejegyzéseket olvasni, jelezd nyugodtan hozzászólásban, vagy bármelyik szociálmédia oldalamon! Amint látszik, nem is olyan nehéz egy DIY projekt, csak némi kreativitás kell hozzá, és azzal pedig mindenki meg van áldva, csak más-más mértékben. #deep #MotivationÁLaEvelin

A legközelebbig pedig, blogger off. Písz, láv, Gádblessz! ^^You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp