cookieOptions = {...}; #ChristmasCountdown // ünnepi zene másképp + UPDATE - virágot evelinnek -->

#ChristmasCountdown // ünnepi zene másképp + UPDATE

by - szombat, december 12, 2015

 Az a pillanat, amikor beígérsz egy bejegyzést, és félig készen porosodik a blogger-fiókodban, mert nem érsz rá finalizálni... felülmúlhatatlan. Magyarázkodás lentébb, de most jöjjön inkább a várva-várt irományom, úgyis tudom, hogy ezért vagytok itt, höhö.

//

Amikor azt mondom, hogy mindig megy a zene a fülemben, nem túlzok. Azok táborát erősítem, akik a muzsika segítségével könnyebben haladnak a munkával, vagy csak chillezős üzemmódba váltva is olyan, mint a hab a tortán - de ezzel biztos nem mondtam újat, szinte minden ismerősöm így van ezzel.

Karácsonykor meg persze nem hagyhatom annyiban a dolgot, kell egy kis spéci hangzás, mert mézeskalács és fenyőfa, díszítgetés és csomagolás, tudjátok hogy megy ez. DE! Nekem elegem van a sok klasszikus ''ünnepi'' akármicsodából... Gyerekkorom óta mind ugyanazok a dalok mennek, és eléggé meguntam a Csendes éjt, meg Joy To The Worldot, bármennyire szépek vagy hangulatosak. Nem azt mondom, hogy ezeket sose keresem ki, de ha igen, akkor is csak modern hangzással, mert fő a változatosság (mint például ahogy azt a lenti példák is bizonyítják). Ezért az utóbbi egy hétben szinte csak krisztmöszös zenét hallgattam, hogy lássam, mik elérhetőek az embereknek. Szóval következzék egy lista azokkal a számokkal, amik nekem nagyon bejönnek!! Yaaaay.

A Very RELEVANT Christmas, Vol. 5 - INGYEN LETÖLTHETŐ

 


Ennek az albumnak az az érdekessége, hogy az előadók többsége nem a legismertebbek közé tartozik (attól függ, hogy mi számít ismertnek...), mégis elképesztően jók, és már az első másodpercekben befészkelte magát a szívembe. <3 Olyan otthonos hangulatot kelt, és szinte már hallom, ahogy a hó ropog a talpam alatt, meg ilyenek. Bele is lehet hallgatni anélkül, hogy letöltenéd, de szerintem abszolút megéri.

Kedvenceim az albumról:
  • Go Tell It On The Mountain - Citizen Shade
  • Long Winters - Hoyle
  • Wake Up (O Night Divine) - Fleurie
  • What Child Is This - The Modern Post
  • Christ The Lord Is Born - The Brilliance
  • Don't Make My Christmas Blue - Kyle Cox

Lowborn King - egy The Modern Post karácsonyi csoda


Na jó, nem akarok túlozni. Inkább csak annyit mondok, hogy nagyon tetszik, mert ez legalább igaz. De csakis azért tetszik, mert jó az ízlésem, ugyebár, és szerény személyem csakis akkor kedvel meg valamit, ha arra van oka. Ennyit erről!! Period.
Tulajdonképpen öt számból áll az egész, nem nagy was ist das mennyiség szempontjából (főleg, ha az előbbi példával hasonlítjuk össze, ahol kb húsz is van), de nem is az a konvencionális termék, amit ebben a szezonban megszokhattunk volna. Hogy miért is mondom ezt? Hát nem is tudom...


A What Child Is This c. audio a fenti albumon is megtalálható, vagyis ingyen is megszerezhető. ^-^

Rend Collective - Campfire Christmas


A Rend Collectiveről már máskor is írtam, az indies bejegyzésem kapcsán, de egyszerűen innen se hagyhattam ki, mivel a karácsonyi kiadásuk is lenyűgöző - legalábbis számomra. Ízlések és pofonok, ahogy azt mindenki tudja, szóval még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy mindent csakis az én ízlésemnek megfelelően tudok értékelni, és ez így van jól. #SoDeepAz egyik számuknak meg is van a videoklipje, szóval csekkoljátok szépen ezeket a cukiságokat, szippantsátok be az ír atmoszférát, miközben csíkos pulcsikat kötögettek a pattogó kályhatűz mellett, mert ennél keresve se találhattok modern falusias ünnepi kiadású lemezt. Uff.


És mivel nagyon sok mindent töltöttem le, egyezzünk meg annyiban, hogy karácsonyig minden bejegyzésem végére beillesztek egy-egy hangulatos muzsikát, amik egyedül nagyon jók, de az egész albumot, amin megjelentek, annyira nem komálom. Így te is megkapod a teljes képet az én krisztmöszi hangulatomról, és én se húzom az időt sokáig. Japp. Szóóóóóóval az utolsó, akit szívből ajánlok mindenkinek:

Pentatonix - That's Christmas To Me


Akapella!! Ünnepek!! Karácsonyi akapella!! OMG!!!!!!!

Komolyan, hogy lehet ilyet csinálni?! És én miért nem tudom?! Az egész albumot olyan volt hallgatni, mint egy dietetikus cukorba mártott Pitch Perfect-maraton, és nem viccelek. Ha szerencsés vagy, már tavaly ezt hallgattad, de ha nem, akkor is szerencséd vagy, mert én most ezt bemutattam neked. Ühümm. És nem is tudnék kiragadni egyetlen audiot sem az összes többi közül, mert... nem. HALLGASD MEG AZ EGÉSZEEEEEET. Pls.//

Ahogy azt már az előző posztomban is megemlítettem, jelenleg nagyban folynak a számítástechnikai vizsgáim, és a tanárok is feleszméltek, hogy egy tizenkettedikes osztályban alig osztogattak jegyet három hónap alatt, így el vagyok halmozva tanulnivalóval. És a gimis korszakomból valahogy ez eddig kimaradt. Hoppá. Ez nem egy olyan dolog, amivel büszkélkedek, csak most jutott el nemrég az agyamig, hogy nem használtam ki eléggé azt az időt, ami a rendelkezésemre állt, és most próbálom összekaparni az összes elképzelhető diplomát meg tudást, akarom mondani tudást meg diplomát, amit csak lehet. Shame on me, de ez van.

Plusz, a tegnap volt a szalagavatónk, ami eszméletlenül jól sikerült, ahhoz képest, hogy alig volt időnk normálisan próbálni...akármit az egész előadásból. Fogalmam sincs, hogy Magyarországon hogyan folynak az ilyesmik, de nálunk van egy-két dolog, ami biztos nem úgy van, mint arrafele. Legközelebb biztos meg fogom említeni ezeket is a blogon, de most poszt-csokitúladagolás miatt az ágyat nyomom, ami nem a legkellemesebb érzés, főleg, hogy elvileg én "tisztán étkezem" (angol kifejezés, eating clean). Ahha. Na még mit nem. Éljenek a jó barátok, éljen a karácsony.

A legközelebbig pedig, vigyázzatok magatokra, ne egyetek túl sok édességet, és nyugodtan kommenteljetek, hogy miről szeretnétek legközelebb a #ChristmasCountdown keretén belül olvasni. Addig is, blogger off. xoxo

#angolhumor

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp