cookieOptions = {...}; Zab? Zab. - virágot evelinnek -->

Zab? Zab.

by - szerda, július 01, 2015

(Hogy céltudatos volt a Csillagainkban a hiba utánzás? Aham. Tagadhatatlanul.)

Emelje fel a kezét az, aki több mennyiségű zabot fogyaszt el, mint kenyeret. Igen, rólam van szó. Hadd magyarázzam meg, miért.
Mert finom. Persze nem magában. De amúgy ja, nagyon is az. Főleg, ha tudod, hogy mit is kezdj vele, és becsesz személyem, mint az egészséges életmódot követők nagy többsége, kísérletezésbe kezdett ezzel a csodával, amit egyesek nemes egyszerűséggel zabnak neveznek.

A legfőbb ok, amiért sikerült belopnia magát a szívembe nem is az volt, hogy egészséges, hanem mivel egy csomó módon fel lehet használni. A legtöbben édesen készítik el, de nem lennék meglepve, ha például répával elkészítve ugyanolyan fincsi, mint eperrel.

Összegyűjtöttem néhány alap-receptszerűséget az internetről, vagyis inkább fejből, de innen kerestem hozzá képeket, mert sajna nekem nem volt annyi eszem, hogy megörökítsem ezeket. Hehe.

1. Zabkása

nehézségi szint: 2
elkészítési idő: max 20 perc (ha lassú vagy, akkor fél óra)
hozzávalók
  • 1 liter tej (persze kevesebbel is lehet, de az arányokat ehhez a mennyiséghez viszonyítom)
  • 15 kanál zab, obviously
Nagyjából negyed óráig kell főzni közepes lángon, indukciós főzőlap esetében nyolcas-hatos fokozatokon váltogatva.
Ennyi. Igen, ennyi. Persze adhatsz hozzá cukrot, vagyis azt pont nem, hanem mondjuk mézet, de nem kell belőle úgyse sok, sót pedig csak azért nem adok hozzá, mert egy: ígyis sok nátrium kloridot kap a szervezetem, kettő: nélküle pudingosabb az állaga. Komolyan.

DE! Én mindig ízesítem valamivel. És ez a valami általában kakaópor. Egy liter tejhez nagyjából négy csapott kanállal szoktam tenni, plusz kb. három kanál kókuszreszeléket.
szerintem anyum "fotós karrierje" ezek után szárnyalni fog
Más variációk ugyanerre a témára:

Sajnos fogalmam sincs, hogy ki készítette ezt a képet, de tumblrről szedtem le,  és ott csak úgy keringenek a rebloggolt pixelhalmazok.Viszont ki nem kívánta meg most azonnal legalább az egyiket, ha nem az összeset?! Naugye, hogy ugye.

2. A "klasszikus" tej + zab kombináció

És ezzel mindent elmondtam. Nagyon kreatív vagyok, tudom.
nehézségi szint: 1
elkészülési idő: max 5 perc

3. Joghurt és bármi-amit-találsz

nehézségi szint: 1.5
elkészülési idő: max tíz perc, ha vágsz bele gyümit meg ilyenek
Szerintem a képek magukért beszélnek, de annyit azért még elmondok, hogy úgy a legjobb, ha éjszakára hűtőbe teszed, mert úgy a rostok beszívják a nedvességet, és na. Finom. :)4. Zabkeksz, vagy ahogy azt egyesektől hallottam, "tallér"

A receptje nagyon egyszerű, még én is el tudom készíteni. Csak egy baj van vele, mégpedig a cukor, mert lehet, hogy nem sok, de kell bele. Anyway. Túléljük.


És köszönöm, köszönöm, tudom, nagyon zseniális, de most komolyan. Főleg sietős reggeleken, ha előtte este megvagy az előkészületekkel.

És hát. Jó étvágyat mindenkinek! ;)
Blogger off. Megyek enni, de shhh!

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp