cookieOptions = {...}; Erich Kästner // Három ember a hóban - virágot evelinnek -->

Erich Kästner // Három ember a hóban

by - csütörtök, december 19, 2013


Most pedig következzék a ma megjelent friss és ropogós suliújság Könyvespolc rovatából a cikkem. (Ez a második, az első az Orwelles volt) :3 Természetesen szerkesztve van, az én drága Bogikám által. Bo, ezúttal is kössz.


Erich Kästner: Három ember a hóban

nekem is ilyen a borítóm :)
az író személyesen
Adott egy milliomos, aki nem akármilyen helyzetben találja magát: megnyerte a saját vállalata által kiírt pályázat második díját, egy utazást az Alpokba. Csakhogy hóbortos személy lévén, a fejébe vette, hogy ezúttal nem mint Tobler titikos tanácsos fog színre lépni a meseszép környezetben, hanem mint egy ágrólszakadt Schulze. Ezzel az a célja, hogy jobban kiismerje az embereket, akik így, hogy nem tudják, kivel állnak szóba, felfedik valóságos arcukat(kalsszikus ''a király álruhában'' motívum). Ám a tanácsos lánya, Hilde félti az apját a várható atrocitásoktól ezért tájékoztatja az igazgatót Tobler érkezéséről, viszont arról mindketten megfeledkeznek, hogy két nyertes is érkezik aznap a szállóba. 
Természetesen félreértés adódik, a két személyt felcserélik. A valóban szegény Hagedorn doktorról hiszi azt mindenki,hogy szeszélyes és dúsgazdag, ő kapja a fejedelmi rezidenciát, míg Schulze-nak álcázott Tobler borzasztó körülmények között lesz elszállásolva. 
A két díjnyertes vakációzó mégis összebarátkozik, a többi vendég nagy  megrökönyödésére. Az egész ügy csak még jobban bonyolódik egy, a történetbe szőtt szerelmi szállal. Az amúgy is humoros szituációkat Erich Kastner jól ismert, könnyed stílusa még élvezetesebbé teszi, olyannyira, hogy akár egy szabad nap alatt ki lehet olvasni, a szereplők személye pedig ccsak segít ebben . Remek unaloműző a téli, borongós napokra, egy örök tanulsággal átitatva: A látszat néha csal! 

Hogy mi köze van mégis ennek a karácsonyhoz? Egyszerűűű, karácsonyra kaptam a kötetet. :)

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp