cookieOptions = {...}; 🌵 Kedvenc hobbijaim, amiket neked is ajánlok 🤭 - virágot evelinnek -->

🌵 Kedvenc hobbijaim, amiket neked is ajánlok 🤭

by - szerda, május 16, 2018


Mindenkinek vannak hobbijai.

Nekem egy kicsit talán sok is!
Csak úgy viccből összeírtam magamnak a bullet journalomba, hogy miket is szeretek a "szabad időmben" csinálni, na meg azért is, hogy kapjak plusz egy okot, amiért letehetem az okostelóm végre pihenni is egy kicsit. Egész érdekes eredményre jutottam, de ez már egy ideje megfogalmazódott bennem: olyasmiket szeretek csinálni, amihez vagy a kezemre, vagy a fejemre van nagyon szükségem.

Fej és kéz - képzelet és valóság

Mert amit elképzelek (és abból igenis sok minden van), azt meg is kell valósíttanom! Akárhányszor olvasok valamit, az arra sarkall, hogy tegyek valamit. És akárhányszor teszek valamit, olvasnom kell egyre többet és többet arról az adott dologról, ki kell írnom a tapasztalataimat, mert másképp olyan érzésem van, mintha elvarratlan szálakat hagynék lógni az ujjaimra tekeredve, vagy esetleg az éterben lógva.

Úgyhogy talán nem is szerencsés hobbiknak hívnom őket. Próbáltam szavakkal megfogalmazni, de nem nagyon sikerült. :D A lényeg az, hogy én benne vagyok, és mégis rajtam kívül van. 


(Ez így érthető...?)

Írás

Nem mondanám, hogy mindig a legjobb dolgokat követtem el a papírlapon, vagy akár a blogomon, de egy biztos: amióta tudom magam, mindenfélét összeírtam. Úgy is, hogy még nem tudtam írni. Pár betűt már fel tudtam ismerni öt évesen is, de arra még azért nem voltam képes, hogy összekössem őket. Ha jól emlékszem, a hatodik (vagy ötödik...?) születésnapomra szüleim email-fiókját felhasználva megírtam, hogy egy aranyhalat szeretnék. Azóta se kaptam meg, de ez egy másik kérdés. :D
Másodikból rövid, helytelenül megfogalmazott novelláim maradtak. Ötödikben meg voltam róla győződve, hogy én igenis írónő leszek, regényekből fogok megélni. Persze én is illusztrálnám a könyveimet! Ez a lelkesedésem alábbhagyott, de nem telt el úgy huzamosabb idő, hogy ne írtam volna akármit - blogot, naplót, cikket, random agymenést.

Varrás


Emlékszem, hogy egészen pici voltam még, de nem akartam kimaradni a buliból! "Ha anyum varr, én is varrni akarok", gondoltam, és meg is kaptam pár gombot, amit egy pici anyagdarabra varrtam fel. Utólag visszanézve nem is lett rossz! Pedig nem lehettem több négy-öt évesnél.

Azóta szinte mindent varrtam már magamnak: rongybabát (Saloménak hívták), telefontokot, tolltartót, felsőt, szoknyát, rövidnadrágot, neszeszert... Nem tehetek róla, annyira kikapcsol az egész folyamat. A legnehezebb része a varrásnak szerintem az, amikor a cérna nem hajlandó átmenni a tű fokán. Argh. A végtermék viszont mindezt megéri!! (Egyszer megtörtént, hogy gyertyafénynél varrosgattam a szobámban, hogy ne világítson ki az ajtón a lámpa fénye. Egyszerűen nem bírtam letenni. :D)

Hímzés


Annak, aki azt hiszi, hogy a varrás meg a hímzés egy és ugyanaz, hát... Nem téved sokat. :)) Mert persze teljesen más a technikája, de az alap ugyanaz: anyag meg cérna meg tű kell hozzá.

A hímzéssel még a tanítónénim ismertetett meg, azóta pedig kisebb-nagyobb szünetekkel, de megszakítások nélkül mindig hímeztem valamit. A fentiekben belinkelt DIY tolltartóm egyikére is én hímeztem. Legutóbb a Flying Tigerben vásároltam egy 300 forintos szettet, ami korántsem drága, de ha én magamnak megveszem az alapanyagokat, talán olcsóbban jövök ki. Mondjuk mivel több színű fonál is volt a csomagban, egyszerre több péznt kellett volna kiadnom a kezemből.

A végeredményt instára is kiposztoltam, annyira megtetszett a kis kaktuszos párnám. <3

A post shared by Csáti Evelin (@csevelin.jpg) on

Olvasás

Régebben talán ezt írtam volna az elsőnek, és a szívemben még mindig az elsők között van, de... Túl nagyra nőtt a techfügőségem, azt hiszem. Mással nem tudom magyarázni, hogy miért nem olvasok annyit, mint régen, annak ellenére, hogy időm, kedvem is lenne rá.

Egy időben azon is gondolkodtam, hogy a blogom fő témája a könyvek lesznek. Hála az égnek, hogy nem e mellett döntöttem, mert akkor most mindent kezdhetnék az elejéről. :))
A kedvenc íróim még mindig az angolok, azon belül is Agatha Christie meg Jane Austen. Magyarok közül rajongok Szabó Magdáért (még a verseiért is, pedig én inkább az epika oldalán állok amúgy), Jókaiért (tudom, kövezzetek meg...), Rejtő Jenőért és Mikszáth Kálmánért, többek között. Ajjj, annyi tehetséges ember van a nemzetükben!

Most, hogy ehhez a ponthoz értem, döbbentem rá, mennyire elszaladt velem a ló. Nem terveztem ennyit dumálni minden alpontnál, de ha már így sikerült, a maradék négy "hobbimat" egy másik bejegyzésben tenném közzé, hogy ne legyen túl unalmas vagy monoton olvasni. :)

Neked mik a hobbijaid? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az olvasóim miket szeretnek csinálni!

A legközelebbig pedig, blogger off.

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp