cookieOptions = {...}; Így nézne ki az álom Bullet Journalom 😍 // - virágot evelinnek -->

Így nézne ki az álom Bullet Journalom 😍 //

by - péntek, február 23, 2018


Psszt! A blognak van egy vadiúj facebook csoportja! Ha szeretnél közelebb kerülni hozzám, más olvasókhoz, vagy éppenséggel csak egy csendes megfigyelőként nyomon követni a háttérmunkát, akkor csatlakozz!! VIRÁGCSOKOR  facebook csoport

Viszonylag régi bullet journalosnak tartom magam, ami azt jelenti, hogy 2016 január óta (egy kisebb megszakítással 2016 júniusig) aktív bujós vagyok. Ennyi idő alatt minimum hat füzetet végeztem ki, így volt lehetőségem kitapasztalni, hogy nekem mi válik be és mit passzolok inkább, mert csak hátráltat.

Egyik alapelvem, hogy arra koncentráljak, ami fontos, ezzel pedig felszabadul egy csomó kapacitásom azokra a dolgokra, ami nem is számít igazán. Szeretem ezt minél több dologra kiterjeszteni, de persze nem rigolyásan és nem is úgy, hogy másképp nem történhetnek dolgok, hanem csak mint irányvonalakat szeretem magam előtt látni.

Ugyanígy vagyok a füzeteimmel is. Szívesen írok majd egy olyan bejegyzést, amiben bemutatom az eddigi füzeteimet, de jelenleg inkább egy elképzelt füzet tulajdonságait vázolom fel. Ha tudsz esetleg egy olyat, ami (szinte) az összes elvárásomnak megfelel, kérlek, KÉRLEK, szólj, mert már egy csomó ideje keresem a kicsimet, de nem találom. :(

1. Puha fedelű (lehetőleg világos vagy fekete, minimalista megjelenéssel)


Azt vettem észre, hogy az ilyen kiadványokat sokkal jobban szeretem, mert kevésbé kell attól tartanom, hogy valami baja esik a fedelének. Könnyen félbe is hajlíthatom.

2. Sárgásabb árnyalatú lapok


Engem kifejezetten zavar a fehér lap. Érdekes módon most pont egy ilyen füzetet fejeztem be, de annak legalább műbőr-szerű volt a fedele. Elkezdtem egy olyat, ami sárgásabb, de kemény, és kartonból van, ami szép ugyan, de hamar tönkre szokott menni (remélhetőleg most nem így lesz). Valamit valamiért.

3. Sima lapú


Nem kell egy vonal sem, egy négyzet, egy semmi sem! Pöttyözöttet ugyan még nem próbáltam, lehet azzal jóban lennénk, de a pöttyök nem lehetnek sötétek.

4. A lapok nem ütnek át


Annyira el tud szomorítani, amikor végzek egy csodaszép oldallal, és a másik csodaszép design teljesen átüt...

5. Nem esik szét & bírja a gyűrődést


Meglepődtem, mennyire ingatag sok füzet szerkezete! A legújabb noteszem össze van ragasztva, így nagyon szépen lehet lapozni, de a széleken elég kétséges a ragasztás minősége. És ahogy magamat ismerem, a nagy lendületemmel ki tudja, meddig bírja... Reméljük a legjobbakat! :))

6. Nem túl rövid, nem túl hosszú


Mármint az oldalak számát illetően. Ha én elkötelezem magam egy notesz mellett, akkor az legyen minimum 140-150 oldal! A 250 azért már picit sok, nem akarom, hogy nagyon vastag legyen, és e miatt elvesszenek az infók.

7. Lehetnek extra dolgai is


Ez már annyira nem kötelező, de örülök, ha van ilyesmi eleve beépítve. Ez alatt a gumit, könyvjelzőt, kicsi hátsó zsebet értem. Zsebes füzetem még nem volt, de néha elég hasznos lenne. A frissen befejezett noteszemnek volt könyvjelzője, de nemrég kijött, biztos nem volt eléggé jól odaragasztva, esetleg én voltam túl erőszakos vele, nem tudom. :)) Gumis noteszem most van először, de úgy érzem, hogy ez sokat fog segíteni. Ugyanis elég gyakran előfordult, hogy amikor ki-be pakoltam a táskámba dolgokat, valami beleakadt, és e miatt picit fura gyűrődések alakultak ki rajta. De meglátjuk, milyen tapasztalataim lesznek ezen a fronton. :D

Ha szeretnéd jobban beleásni magad a bujó témába, nyugodtan nézz szét a blogon, mert elég sok (és kedvelt ;)) bejegyzésem van!

Neked milyen az álom bujód? Nyugodtan írd meg kommentben!

A legközelebbig pedig, blogger off!

You May Also Like

1 hozzászólás

  1. Legközelebb nézz körül a LIDL-ben. :D Az enyém onnan van, a puha fedélen kívül minden stimmel (igen, még az extrák is egytől egyig), és csak 800 Ft!

    VálaszTörlés

MailChimp