cookieOptions = {...}; 3+1 alternatív filmlehetőség Valentin-napra // 💔✨ - virágot evelinnek -->

3+1 alternatív filmlehetőség Valentin-napra // 💔✨

by - kedd, február 13, 2018


Tavaly ilyenkor tettem ki a legelső Valentin-napos bejegyzésemet, de azt is a "másság" jegyében, hiszen sosem voltam oda ezért az időszakért. Nem láttam értelmét, csak lelombozott, eszembe juttatta, hogy mennyire szeretem az édességeket, és egyszerűen nem tett jót nekem. Így még én is meglepődtem, amikor megtetszett a Relient K EP-je, a Truly Madly Deeply. Tavaly zenéről írtam, így logikusnak tűnt, hogy idén valamilyen ellen-filmajánlót hozzak, mert miért ne? :D

Igaz, hozzátartozik a sztorihoz, hogy kezdem megszokni ennek a napnak a gondolatát, de nekem akkor is csak egy átlagos február 14.-e marad. Talán kicsit több nasival. Who knows?

1. A romantikus léleknek: La La Land // Kaliforniai álom


Szerintem ezt a filmet nem kell senkinek sem bemutatnom, ennek ellenére elsőként szerepel a listámon, mert lehet, hogy még nem láttad, és én pedig nagyon is örülnék, ha legalább adnál neki egy esélyt. Csak mert nagyon jóóóó.
Azok után, hogy lecsengett a nagy tavalyi fiaskó, elmondhatom, hogy még mindig az egyik legjobb musical, amit valaha láttam. Kivéve természetesen az Audrey Hepburn-féle musicaleket, mert azokat semmi sem verheti, én mondom! Ez viszont elvezet minket a következő pontomhoz.

2. A nosztalgia miatt: Roman Vacation // Római vakáció, vagy bármi AudreySzép, aranyos, édes, tökéletes - de még sem az! Valamiért hasonlít a La La Land végére (vagy épp fordítva, az hasonlít erre), mert úgy csodás a vég, hogy közben fel akarod pofozni a monitort. Audrey Hepburn persze tökéletes benne, mint mindig. Ha nem is lenne valamilyen sztori benne, azt is úgy tudná eljátszani, mint egy tündér. Órákig tudnék még áradozni erről a filmről, meg úgy a színésznőről általában, ezért inkább abba is hagyom. :D

Deeeeee, ha még van kedved egy kis hepburnséget olvasni, ajánlom szíves figyelmedbe ezt a bejegyzésemet, amit szintén tavaly ilyenkor követtem el. Ígérem, nem fogsz csalódni! Csupa ikonikus dolgot gyűjtöttem össze, egyenesen a hollywoodi gyöngy gardróbjából:
Stílus inspiráció Audrey Hepburntől

3. A klasszikus: Emma

Csak nem egy mém egy régens-kort utánzó filmből?! DE!!
Csak mert nem szerettem volna felpakolni a Büszkeség és balítéletet, de közben úgy éreztem, hogy Jane Austen nélkül milyen lenne már egy félig-meddig romantikusnak szánt filmajánló?! Most komolyan...
Azért választottam pont ezt, mert vicces, ő sem veszi magát komolyan, és még tanulsága is van: NEM KELL MINDEN A ROMANTIKUS KAPCSOLATOKRÓL SZÓLJON! Köszönöm, Jane Austen, hogy valahogy sikerült ezt kihámoznom a csupa házasságos sztorijaidból. Őszintén, nem tudom, hogyan csináltad, de minden elismerésem.

Persze ha csak egy napról lenne szó az évből, akkor nem lenne ezzel a sémával semmi bajom, de nem azt látom, hogy az emberek CSAK egy nap törődnének non-stop ezzel az emberek. Csak egy gondolat.

+1. A sorozat: The Crown // A korona

Hogy. Lehet. Valaki. Ennyire. Gyönyörűen. Egyszerűen. Csodálatos?!

Nem tudok nem beszélni erről a sorozatról! Nemrég fedeztem fel magamnak, nagyjából december vége fele, de azóta minden ide vágó bejegyzésemben szót ejtettem róla, annyira odavagyok érte. Ez egy Netflix-produkció, és csodaszép! Mind a sztori, a történetvezetés, a szereplők felépítése, a színészek, az alakításuk, a ruhák, a korszak, a hangulat, a minden... Egy szóval nagyon esélyes egy többszöri újranézésre, és ezt úgy mondom, hogy még be se fejeztem az első évadot. :D


És mégis miért ajánlom ezt egy Valentin-napi bejegyzésben? Hát, mivel a főszereplő II. Erzsébet királynő, akinek ugyebár van magánélete is, egészen érdekesen bemutatja, hogy mennyire komplikált a királynői élet. És nem csak az övé, hanem a közeli hozzátartozóié, férjéé, gyerekeié stb stb. Egy-két szerelmi szál is megbújik benne, de nem tolakodóan, inkább úgy, ahogy az a valós életben is megtörténik. De mivel ez egy rendkívül gondolatébresztő sorozat, szerintem egy külön bejegyzést is szentelek neki, csak fejezzem be először. :)

Neked van kedvenc szezonális filmed? 

A legközelebbig pedig, blogger off!

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp