cookieOptions = {...}; Karácsonyi zeneajánló 🎄 // Több zenei stílusban! // #ChristmasCountdown - virágot evelinnek -->

Karácsonyi zeneajánló 🎄 // Több zenei stílusban! // #ChristmasCountdown

by - vasárnap, november 05, 2017


Lehet csak én vagyok ennyire fura élőlény, hogy még/már nyáron is karácsonyi zenét hallgatva csinálok mindent, de legalább együtt tudok érezni az ausztrálokkal! Ezt üzenem azoknak a drága embertársaimnak, akik kiakadnak, ha október-november tájékán ünnepi dekorációba ütköznek a szuper- és hipermarketek folyosóin. (For the record megjegyezném, hogy teljesen megértem őket is. Frusztráló lehet a sok hype-ra gondolni hónapokkal előre, de valahogy rajtam eluralkodott a blogírási láz, ezért szuperelőre elterveztem, mikor miről szeretnék írni. Így érthetően már hamarább el is kezdek hangolódni a különböző időszakokra. Ha ez így folytatódik, a divattervezőkkel egy tempóban fogok haladni, komolyan mondom.)

Ahhoz képest, hogy még fogalmam sincs a zenéhez (szeretnék gitározni, és ha minden jól megy, nemsokára fogok is!), az idő többségében fülhallgatóval közlekedek, azzal takarítok, főzök, edzek, és ugyan már nem zenével alszok, de néha elcsábít a gondolat. Így érthetően hamar ráunnék, ha mindig ugyanaz menne mindenhol. Az évek alatt felfedeztem magamnak több olyan karácsonyi albumot is, amit rendkívül szeretek hallgatni, és a sok lehetőség miatt meg sem unom őket.

2013-ban és 2015-ben már voltak bejegyzéseim karácsonyi zeneajánló témakörben, ezért most kicsit bajban voltam. Vagy feltárom a nagyközönség előtt, milyen egzotikus stílusom van, vagy megint ugyanazokról fogok beszélni, ugyanis a régebbi írásaimban említettek még mindig nagy kedvenceim. Végül is az előbbi mellett döntöttem, mert rájöttem, hogy hé! Ezeket az albumokat nem csak én hallgatom, és amúgy is, az ajánlók lényege az, hogy megismertessek az olvasóimmal érdekes dolgokat.

1. Relient K - Let It Snow Baby... Let It Reindeer


Azt bírom a legjobban a Relient K-ben, hogy punk, rövid számaik vannak, de SOK (egészen pontosan 17 ezen a CD-n). Már többször is említettem a blogon, Valentin-napkor is, hogy gyerekkori kedvencem ez az együttes, többek között, mert rajta voltak a 2003-as, 2004-es CCM Top 100-as listán. Így történt meg, hogy az amerikai tinédzserek zenéje az én tinédzserkorom zenéje lett.


Na de miért is ajánlom a karácsonyi albumukat?

Annyira lazák, hogy szerintem ők sem tudják teljesen komolyan venni magukat, és erre karácsonykor óriási szükségünk van. Plusz remek headbang-lehetőséget rejt magában, amit a család összes tagja könnyen gyakorolhat, ha már teljesen elege van a mézeskalács- és fadíszítésből (lásd: I'm Gettin' Nuttin' For Christmas). De persze a mély érzelmi hullám is megvan, mert milyen punk az, aki nem ért a balladákhoz?! (Ezt teljes komolysággal kérdem. Amúgy pl.: Boxing Day) Úgy bírom, ahogy a látszólag poénnak induló számok mekkora filozófiai mélységekig visznek el néha. Végkövetkeztetés: punk = Evelin.

2. Pentatonix - az összes karácsonyi daluk


Most, hogy ezen a bejegyzésen ügyködök, jöttem rá, hogy tavaly kiadtak még egy albumot, amit még meg sem hallgattam! Szégyen, nem szégyen, ez van. Viszont létrehoztam egy playlistet, amin az összes ünnepi daluk szerepel, 2012-től 2016-ig! :D Őket ugyan megemlítettem a 2015-ös összefoglalómban, de azóta egy teljesen új album jött ki, ezért érdemesnek tartottam ismét felhozni őket.


Miért ajánlom a karácsonyi albumukat?

Egyszerű. Az acapella még a Pitch Perfectben sem volt ennyire tökéletes! E mellett minden daluk vagy táncra sarkall, vagy a libabőrt idézi elő szerencsésen. Eddig nem gondoltam, hogy ilyen lehetséges, de őket hallgatva kijelenthetem: még edzeni is lehet karácsonyi zenére! Annyira pörgősek, de ugyanakkor érzelemmel teliek, és mintha az összes érzékszervedet igénybe vennék. Tiszta szinesztézia.


3. Hillsong - The Peace Project


Ez még viszonylag friss! Amint felbukkant a feliratkozás-listámban YouTube-on, azonnal rákattantam. És meg kell mondanom, oda vagyok érte meg vissza. To the moon and back.


Miért ajánlom a karácsonyi albumukat?

A mellett, hogy a saját alkotásukat is összeszőtték a Csendes éjjel (amitől már néha a hideg ráz, és nem pozitív értelemben, most viszont az egyik kedvencem lett), új dalt írtak és nagyon kellemes az egész CD hangulata, a kedvenc részem az, hogy megunhatatlan. Talán azért, mert a hangzás annyira friss, mint a reggeli harmat, és ezt szerintem egyre nehezebb elérni egy ünnepi albummal, főleg, hogy sokan csak azért adnak ki egyet, mert biznisz van benne. Nem azt akarom mondani, hogy a művészek legyenek szegények, hanem azt, hogy azért művészek, hogy valami egyedit vigyenek bele az egészbe, és ez sokszor nem jön ki. Habár ez már lehet inkább a kiadók hibája, és nem a zenészé.
Most nem cél ezt a kérdést eldönteni, de fontosnak tartottam megemlíteni ezt is.
Ja igen, és azt megemlítettem, hogy a Peace Upon The Earth-öt összevonták Beethovennel? Annnnnyira jóóóó!

4. Kövesd a fényes csillagot

Ennek az albumnak az a különlegessége, hogy nem egy, már meglévő, üzleti okokból tevékenykedő együttes adta ki, hanem több tehetséges magyar énekes alkotása. Azt bírom a legjobban az egészben, hogy teljes sikerrel teremt karácsonyi hangulatot, a nélkül, hogy az amerikai sablondalokat fordítanák le, vagy egy az egyben azokat énekelnék fel. Annyira szeretem látni hallgani, hogy milyen tehetséges emberek élnek Magyarországon!! Megérdemelnek egy óriási tapsot + kalapemelést.Biztos lehetsz benne, hogy az elkövetkezendő két hónapban, a Szentestén, és talán még jövő nyáron is ezeket fogom hallgatni.
Neked melyik a kedvenc krisztmöszös zenéd? Illetve hogy tetszenek az én ajánlásaim? :D Úgy terveztem, hogy mindegyik alpontnál kiemelem a favoritokat, de rájöttem, hogy mindet ugyanannyira szeretem! (Na jóóóó, vannak dalok, amik most per pillanat jobban bejönnek, mint a többi, de ez mindig változik.)

Kellemes készülődést & hangolódást az ünnepi időszakra! A legközelebbig pedig, a konyhában leszek, és próbálom nem előre felfalni a még el sem készült sütiket. :D
Blogger off!

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp