cookieOptions = {...}; Tanulós zenék, amik segítenek koncentrálni // BACK TO SCHOOL 2017 - virágot evelinnek -->

Tanulós zenék, amik segítenek koncentrálni // BACK TO SCHOOL 2017

by - csütörtök, augusztus 03, 2017


Sokaktól hallottam, hogy nem szeretnek zenét hallgatni tanulás közben, mert elvesztik a fókuszukat, nem tudnak a tananyagra figyelni... egyszerűen túl sok az inger. Erre viszont nagyon egyszerű a megoldás! Instrumentális zene. :D

És nem is akármilyen instrumentális zene!
Összegyűjtöttem neked a (szerintem) legeslegjobb előadókat/albumokat, amikre igazán produktívan lehet tanulni. Mert igenis kellenek azok az ötösök!

1. The Piano Guys

Szerintem már mindenki hallott róluk, még csak véletlenül is, hiszen egy időben elárasztották a lelkes rajongók az összes létező szociális oldalt velük. És nem véletlenül. A tehetségük lenyűgöző! De gondoltál már rá, hogy az ő muzsikájukra végezd ki el a házi feladataidat?

2. Without Words: Synesthesia

Ez a Bethel Music egyik legjobban sikeredett instrumentális albuma, ha engem kérdezel. (Na jó, helyesebben vetekszik a következő pontban említettel.) Megmondom, miért: könnyed, übergyorsan átkapcsol a produktivitás-világba, és úgy olvad egy egésszé, hogy közben kihallod a különböző darabokat, nem válik monotonná. És tényleg olyan, mint ahogy azt a cím sejteti: szinte látom magam előtt a zenét. Csak a lila nyakkendő hiányzik, de azt úgyis Tóth Árpádnál kell keresni. :)
  

3. After All These Years

Ismét egy Bethel-album, de egyszerűen nem tudok betelni velük! Szerintem egy kicsit jobban értenek az instrumentális/akusztikus/spontán dolgokhoz, mint az előre betervezett, slágerszagú zenéhez, de ezt ők is tudják jól, erre teszik a hangsúlyt. És mivel látod, jobban mondva hallod, mennyire szeretik azt, amit csinálnak, neked is több kedved lesz a tanuláshoz. :)


4. Hidden Kingdom: Galilei

Ez az album mindazt ötvözi, ami kell a feltaláláshoz. Nem nagyon tudom szavakba önteni, mert ezt HALLANI kell: mintha éreznéd, milyen lehetett rájönni a mozgás törvényére. Jön, hogy Galileivel együtt felkiáltsak - és mégis mozog! Kicsit udvari, kicsit futurisztikus, kicsit mai, kicsit mégsem. Olyan, mint mi. A múltunk meghatározza a jelenünket, a jelenünk pedig a jövőnket. Hogy hol szakad meg a múlt befolyása? Észre sem veszed, de átlépsz oda, ahol elmosódik, mi a valóság és mi a kreativitásod birodalma. Egy szóval: zseniális. Mint az a személy, akiről ez az album a nevét kapta. // Khm, nem mellesleg magyar az elkövető, bekövetni minden szociális oldalon ér! :) //5. (Majdnem) bármi, amit Spotify-on vagy YouTube-on találsz ezekre a keresőszavakra: acoustic, instrumental, focus, study music, music for reading stb.

Én ezt csinálom, amióta csak egyetemen vagyok, de jobb szeretek megmaradni a felsorolt négy mellett, és néha ezeket összevetem a kedvenc akusztikus (de nem instrumentális) albumaimmal. De csak akkor, amikor igazán nem zavar, hogy közben megy a szöveg, és nem csak a dallam. Néha igazán be tud kavarni a szöveg! Ismerek olyan személyeket, akik hirtelen átváltottak leckeírás közben, és a feladatok helyett a lyrics-et kezdték el írni. :)) #studentproblems #firstworldproblems

Neked mi a véleményed a zenehallgatásról tanulás közben? Oszd meg gondolataidat a kommentek között, és azt is szívesen meghallgatom, hogy neked melyik volt a kedvenc playlisted a négy közül!
A legközelebbig pedig, blogger off! (És persze kellemes tanulást!!)

You May Also Like

4 hozzászólás

 1. Nem igazán szoktam közben zenét hallgatni, de ezeket kipróbálom, hátha beválik. Köszi. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megértem azt is, ha valaki nem szeret közben zenét hallgatni, mert nekem is néha zavaró, de ezek kifejezetten ilyen esetekre vannak 😊💜

   Törlés
 2. Nagyon jó cikk lett, szerintem majd kipróbálok őket :)

  VálaszTörlés

MailChimp