cookieOptions = {...}; Gyors & Finom BANÁNKENYÉR // egészséges 2017 // BACK TO SCHOOL - virágot evelinnek -->

Gyors & Finom BANÁNKENYÉR // egészséges 2017 // BACK TO SCHOOL

by - csütörtök, augusztus 03, 2017


(Ha még nem olvastad volna, írtam egy másik kolis bejegyzést is már: 9 kolis tipp, amiknek hasznát veszed.)

Koliban élni bulis dolog tud lenni, de korántsem a legegyszerűbb. (Ugye, kolitársak??!) És az egyik ok, amitől néha az égnek tud állni az ember fiának-lányának haja, az a kajaszerzés. Persze tudom, sok helyen van menza, de pl. ahol én lakom, ott nincs, de ha lenne se nagyon ennék onnan, mert jobb szeretem tudni, mit viszek be a szervezetembe. Ezért jóformán magamnak főzök-per-sütök, habár az utóbbi időben inkább otthonról hozott és előre elkészített, lefagyasztott dolgokat fogyasztok. Ami nem is hülyeség, meg kell mondani.

finomság
Lényeg a lényeg, évek óta mind ki akartam próbálni a banánkenyért, de valamiért a tény, hogy a nevében benne van a "kenyér" szó, mindeddig visszatartott a cselekvéstől. Csakhogy annyi videóban láttam mostanság az ötletet, hogy úgy döntöttem, a tettek mezejére lépek, és meg kell mondanom, egyik kedvenc édes kajám lett, persze az almás gofri mellett. Természetesen nem ajánlott folyton ezt enni, mert ugyebár az egészséges dolgokban is van kalória rendesen, de egy olcsó és egészséges alternatívája az agyoncukrozott nasiknak, ami azért elég nagy kísértés tud lenni minden élőlény számára.

Recept // képekkel

Hozzávalók


  • két pohár liszt -- amilyet szeretnél, én mondjuk néha egy fél pohárnyi adag helyett kókuszt teszek, nekem így sokkal jobban ízlik. A kókuszban viszont sok (egészséges!) zsír van, ezt érdemes belekalkulálni
  • három db. (érett) banán
  • egy tojás
  • sütőpor
  • egy kanál olaj
  • bármi, ami jólesik

Elkészítés

Éééés ennyi. Mindent bedobok egy tálba, előveszem a mixert, zötykölődök kicsit vele, és meg is van az alaptészta. :) Picit beolajozom a jénai tálat, 160 fokra előmelegítem a sütőt, és nagyjából egy órán át sütöm, de ez attól is függ, hogy milyen a tészta állaga. Egyszer felhígítottam egy kanál narancslével, és csodás íze is lett tőle, de e miatt kicsit tovább kellett benn hagynom a sütőben. A végére szép aranybarna kell legyen a külseje (héja?), amitől finom ropogós élményt nyújt az egész család számára lesz.

Képek


Trump Approves :)
ekkora vastag szokott nekem lenni


amikor már kész :)
Pici málnalekvárral még csodásabb tud lenni!!
Újabban szilvalekvárral és dióval fogyasztom, zseniális az ízvilága ennek a kombinációnak!

Ugye milyen pofonegyszerű ez a recept? :D Remélem hasznos tippekkel láthattalak el, és ne felejts el körülnézni a blogon!
A legközelebbig pedig, blogger off.





You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp