cookieOptions = {...}; Egy minimalista sminkkészlet anatómiája // - virágot evelinnek -->

Egy minimalista sminkkészlet anatómiája //

by - szombat, május 06, 2017


Sosem voltam egy a nagy sminkőrültek közül, de az biztos, hogy egy csomó dolgot kipróbáltam már, kezdve a piaci, párfilléres termékektől egészen a magasabb árkategóriás cuccokig. Mostanában erősen megakadtam a drogériás termékeknél, mondjuk ez nem meglepő egy kollégista büdzséjével nézve... :)) Most nem is gondolom, hogy szükségem lenne valami fancy-re, egyetem miatt nem igazán van kedvem full-face makeupban virítani, edzéshez alapból nem kenek magamra semmit, és a ritkább alkalmak egyikén pedig, ahova kell egy kis smink, elég az, amim van. :)

Azon kívül, hogy így sokkal kevesebb pénzt kell kiadnom, és még időt is meg tudok takarítani, azért is szeretem, hogy "csak" ekkora a sminkkészletem, mert simán bedobom az egészet a legkisebb táskámba is akár, mert belefér. Ezen felül így jobban meggondolom, mielőtt veszek valamit. Van egy képzeletbeli listám, aminek meg kell felelnie a leendő útitársaimnak, nekem ez segít, hogy ne dobjak ki egy vagyont olyasmire, amire nincs is szükségem:  • Alap darab?
  • Fel tudom használni több dologra is?
  • Milyen anyagokat tartalmaz? Mennyire károsak ezek?
  • Van-e ugyanilyen termék alsóbb kategóriás szinten is?
  • Tényleg-tényleg szükségem van rá, vagy csak azért akarom megvenni, mert szép a csomagolása, illetve láttam barátnál/YouTube-osnál?
Elég "kegyetlen" vagyok magammal az esetek többségében, ami azt illeti, mert ha akár egy dologra is a válaszom negatív, szépen visszateszem a polcra. Nem érdekel, hogy egy profi sminkeshez viszonyítva gyakorlatilag semmim sincs. Neki ez a munkája. Nekem az a fontos, hogy amim van, engem tükrözzön, engem szolgáljon, és jól érezzem magam a bőrömben, amikor használom a dolgaimat. Ez mindenre igaz, de a megjelenés esetében talán hatványozottan alkalmazom.

Huhh, egy kicsit bő lett a bevezető. :) Most viszont akkor jöjjenek a személyes sminkcuccaim!
_Két cuccom Pesten maradt, egy négyszínű szemhéjpúder-paletta meg egy ajakbalzsamszerű rúzsdolog, miaszösz a neve?! Ezeket mondjuk nem is szoktam igazán használni, azért hagytam őket a koliban. A kedvenc ajak-dolgaimat pedig az évek alatt elvesztettem, szóvaaaal ja, megpróbálok beletörődni. :))_

#1. Arc // Cheecks


Ami még ide tartozik: primer (na erre szükségem lenne), púder, bronzosító, pirosító, kontúr, highlighter...

Igen, tudom, gyakorlatilag minden az arcodon van, amit kisminkelsz, nem? Nos. Lényegében igen, de amikor egy sminkkészletet állítasz össze, érdemes három fő kategóriában gondolkodni. Az első ezek közül pedig az arc.
Most nem szeretnék az általam használt krémekről is beszélni, mert ez kifejezetten egy sminkes bejegyzés, de azt azért fontos fejben tartani, hogy bármennyire is kímélő dolgokat kensz magadra, fontos előtte hidratálni, leszedni az elhalt hámsejteket stb.


Alapozó_

Ha jól emlékszem, nagyjából november környékén szereztem be ezt az essence Stay All Day 16h néven futó alapozót a dm-ből. Főleg az alacsony ára miatt vettem meg, plusz egészen jól fed, a pumpás megoldás pedig nagyon praktikus. :) Nem tudom, hogy van-e benne egy olyan szerkezet, ami feljebb tolja a krémet, hogy minden egyes cseppjét kihasználd, de majd csak kiderül.

Nekem bejött, csak egy negatívumot tudnék kiemelni: mint ahogy az a legtöbb alapozónál előfordul, kipattogzik tőle a bőr. Nem durván, de azért eltömíti a pórusokat. Ezt főleg akkor vettem észre, amikor egy-pár hétig tudatosan mellőztem, és csak korrektort használtam. Egy nagyobb alkalom miatt újból előszedtem, két egymást követő napon, és utána teljesen megváltozott az arcom, tele lett fehér mitesszerekkel, meg egy-két pici pattanással, amik azóta sem múltak el, úgyhogy inkább mellőzök MINDEN alapozót, ha csak lehet.

Amúgy nekem a 15-ös árnyalat van meg (soft creme), de mivel oxidál, egy kicsit sötétebb, mint az arcom. Igaz, csak akkor tűnik fel, ha nap közben nem igazítom meg.

Korrektor_


Mivel alapozót mostmár ritkán használok, mondhatni soha, korrektorból próbálok minél kímélőbbet találni. A magas árkategóriásak között nem is nagyon találtam ilyesmit, ezért maradtam a (számomra) jól bevált miss sporty SoClear darabjánál (01-02-es árnyalatokat használom). A krémmánia oldalán elég sokan kritizálták, és nem mondom, hogy nincs alapja, mert tényleg kicsit zsírosítja a bőrt, de ez engem nem zavart eddig, egyszerűen letöröltem egy zsebkendővel. Talán engem azért nem akaszt ez ki, mert eleve zsírosabb bőröm van, és megszoktam, hogy mindentől fénylik az arcom, akkor is, ha nem teszek rá abszolút semmit... Legalább nem fogok hamar ráncosodni. :D Nekem az se okoz gondot, hogy "nehéz eldolgozni", mert ígyis-úgyis el kell dolgoznom az ujjammal.

A legjobb dolog benne viszont az, hogy TÉNYLEG elmúlnak a pattanások és a mitesszerek tőle!! Több ismerősöm is használja, nekünk sokat segített! A hozzá járó alapozót és púdert nem ajánlom. Az előbbi borzasztó állagú, de igaz, hogy kevesebb lesz tőle a pattanás, az utóbbi pedig parabént tartalmaz, vagyis eleve egy no-go. SOSE VEGYÉL OLYASMIT, AMIBEN PARABÉNEK VANNAK! Mármint ha a testedre kened, obviuszli.

#2. Szem //


Ami még ide tartozik: szemöldökceruza/festék, szemhéjpúder, tus, stb. stb.

Ahogy a fentiekben is említettem, van egy szemhéjpúder-palettám Pesten, de arról nincs fényképem. Gyakorlatilag egy 350 forintos kínai érdekesség, nem eléggé pigmentált, de amennyire sokszor én használom... Pont elég nekem. :))


Szemceruza_


Igen, FEHÉR, és nem akármilyen, hanem TÖRTFEHÉR!! Végre valahára rászántam magam, hogy beruházzak egy ilyenbe, évek óta szerettem volna egyet. Szívem egyetlen pöttöm kis bánata az, hogy kajal, vagyis amennyire könnyen fel lehet vinni, olyan könnyen le is jön, hamar maszatolódik, de minden kajal-ceruza ilyen, tudhattam előre. Régebben smaragdzöldet használtam az essence-től, csak az az árnyalat annyira nem jött be, viszont ez nagyon-nagyon-nagyon tetszik!!

Amúgy ez az alverde Kajal Eyeliner 07 Pearly White, nem a legfehérebb fehér (olyan is volt, csak nekem ez jobban tetszett).

Szempillaspirál_


Régebben a MAYBELLINE The Colossal Volume'Express-t használtam, barna árnyalatban, nagyon tudom ajánlani, csak a felvitelkor kell vigyázni, könnyen rámegy a szemhéjra. Jelenleg az alverde Schwung + Verlängerung (hosszabbító spirál) van meg, szintén barna színben. Nem nagyon van mit mondjak róluk, teljesen átlagosak. :)) Azért használok barnát, mert engem a fekete öregít valamiért, én se nagyon értem.

Miért nem használok szemöldökre semmit sem?:
Így is elég vastag a szemöldököm, és kb. két árnyalattal sötétebb, mint a hajam, mert ilyen géneket örököltem. Két évvel ezelőttig sosem gondoltam, hogy ez egyszer jól fog jönni, de hé! Legalább kevesebbet kell költenem ;)

#3. Ajkak


Ami még ide tartozik: gyakorlatilag a lista véget nem érő, bármi, amit csak el tudsz képzelni :))

Jelenleg csak rúzzsal rendelkezek, mert minden más vagy kifogyott, vagy elvesztettem. A legjobban egy AVON-os ajakfény hiányzik, amitől pezsgett a szám. Teljesen átlátszó volt. :'( Vagyis tökéletes.
A mostani rúzsom Oriflame-es, THE ONE darab, red copper árnyalatban. Elvileg van benne shea-vaj, ami tök jó. Én mondjuk sokszor elfelejtem, hogy rajtam van, csak folyton kapom a dicséreteket, hogy milyen jól áll nekem ez az árnyalat. Hát. Innen is köszi szépen. ^^

//\\//\\

És ezzel eljutottunk szerény sminkkészletem legaljára. Utazáshoz is nagyon praktikus, elfér kicsi helyen, elég könnyű, és kevesebb az esélye, hogy valami értékeset elvesztesz a nagy sietségben. (Én egyszer pont egy ifitábor előtt veszítettem el az EGÉSZ készletemet, de szerencsére meglett, csak a tábor után :)) I feel the struggle!!)

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzésem! Ha van valami hozzáfűzni valód, akkor szívesen meghallgatlak a komment-szekcióban. :) A legközelebbig pedig, blogger off.


You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp