cookieOptions = {...}; Miért éri meg virágot tartani? // Egy hét a holland nárciszommal!! + KÉPEK - virágot evelinnek -->

Miért éri meg virágot tartani? // Egy hét a holland nárciszommal!! + KÉPEK

by - péntek, március 10, 2017

Amikor kisebb voltam, egy kis cserepes virág volt az egyik álmom, de a gondozás már más téma volt anno. :) Vízipálmákat is tartottunk otthon, meg másféle zöld növényeket, amiket annyira nem bírtam, mert egyszerűen nem az én stílusom, még most sem. És ez nem is baj. Csak persze nekem kellett mindig locsolni őket, amit annyira nem szerettem. Ezért sikerült ennyire meglepnem saját magam is, mert legutóbbi IKEA-látogatásom során muszáj volt vennem egy virágot.


Hogy honnan ez a váltás? Egyszerű. Végre találtam magamnak egy olyan fajtát, ami nekem tetszik, s nem másnak, nem más miatt szereztem meg magamnak, hanem mert én akartam. És mert az utóbbi időben annyit nézegettem képeket meg videókat, ahol a háttérben növény volt, hogy észrevettem, mennyi életet visz be egy élettelen térbe. Rajtad kívül nemigen élnek a dolgok a szobádban ugyebár. Az atkákat leszámítva, meg talán az ijesztő büdösbogarakat, akik kezdenek kibújni és már elegem van belőlük. Most viszont sztorizgassunk!

Honnan van a virágom?

Ahogy a bevezetőmben is említettem, a pesti IKEA-ból, de van egy olyan érzésem, hogy budaörsön is megtalálhatóak ezek a szépségek. Valójában az első kép hátterében látszó útibögréért mentem, és a végén elbűvöltek a minicserepes növények, ezért leálltam nézegetni őket, meg szemlélgettem az árcédulát, de arra gondoltam, hogy ha annyira hiányozni fognak az életemből, akkor még visszatérhetek értük, de már akkor tudtam, hogy nekem igenis kell egy! Amikor már a raktárban haladtam, észrevettem, hogy a nárciszhagymákból vannak kis cserepesek is, nem csak nagyok, amik persze így olcsóbbak is, ezért nem gondolkoztam ekkor sokat, csak siettem a kasszához, mielőtt meggondolhatnám magam. c:
Amúgy a származási hely mi is lenne más, mint Hollandia!
Az első néhány nap evolúciója képekben. Mostmár egészen nagy lett, olvasd tovább, hogy kiderítsd, mennyire! ;)


Mennyit adtam érte?

Egészen pontosan 395 forintot. Itt a link, ha kíváncsi vagy, de előre szólok, hogy a fénykép nagyon nem a legjobb: IKEA narcissus tete a tete

Szerintem miért éri meg?

Először is, az ENYÉM! Nem az interneten nézem, nem egy fénykép, nem egy kinyomtatott akármicsoda, amit kiteszek a falamra, nem egy papírlap, hanem egy élő, lélegző létforma, nincs kivágva, nem vázában kell tartanom, nem kell kidobnom.

Másodsorban, egy nagyon aranyos színfolt. Hogyha minden áron meg akarod tartani a szobád esztétikáját, és nem szeretnéd, hogy kilógjon a sorból, választhatsz olyan árnyalatú cserepes növényt, és akkor kettőt ütsz egy csapásra! ;)
A kedvenc villanásaim.

És ami talán az egyik legfontosabb szempont, hogy megtanít bizonyos alapelvekre. Például arra, hogy ahogy egy virágot gondozni kell, locsolni, fényre tenni, úgy te saját magadról és a környezetedről gondot kell viselj. Talán mindannyiunknak elsődleges feladata ez a világban, legalábbis szerintem. A maximumot kihozni abból, amit kaptunk, és be is fektetni, hogy ne csak elhasználódjunk, hanem hasznot is hozzunk. Virágot. Gyümölcsöt. Szép dolgokat. És olyanokat, amik segítenek másoknak is a fejlődésben. Most pl. eszembe jutott, hogy még nem vettem be a magnéziumomat. És hogy nem is ittam eleget. Meg nem ülök a legegészségesebben. Ezek igenis fontos dolgok, mert egy virág is csak akkor fog tündökölni és a hasznodra válni, ha akkor öntözöd meg, amikor szeretné. Túllocsolni sem szabad, mert akkor szegény nem tudja beszívni a sok vizet, amivel megöntözöd. :(


El se tudnám mondani, mennyire örülök minden nap, amikor hazaérkezek, és meglátom a párkányon a kis növényemet! Meg akkor is, ha csak kimegyek egy kicsit a szobából, és amikor visszajövök, itt ez a drágaság. Nem igazán szeretem a sárga színt, de ez egy olyan szép árnyalat, hogy ettől teljesen eltekintettem. Már azt számolgatom, hogy mikor milyen szezon van, és legközelebb mit hozhatok haza. De persze addig sok víz le fog folyni még a Dunán!
A jelenlegi állapotok.
Nagyon remélem, hogy kedved támadt ezek után egy virágot vásárolni! Vagy neked már van egy kis növény-lakótársad? Írd meg kommentben! A facebook-oldalon pedig még képet is csatolhatsz róla, hogy együtt csodálhassuk a kedvenceinket. :D

A legközelebbig pedig, blogger off!

You May Also Like

2 hozzászólás

  1. Jó nagyot nőtt a virágod! A múltkor még nem volt rajta semmi, csak néhány levél. Látszik, hogy szereted, azért nőtt meg ilyen szépen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeeeen, így is látszik, hogy tényleg örömmel fogadtam magamhoz! ;)

      Törlés

MailChimp