cookieOptions = {...}; Segítség, megint elkések!! // BACK TO SCHOOL 2016 - virágot evelinnek -->

Segítség, megint elkések!! // BACK TO SCHOOL 2016

by - csütörtök, augusztus 11, 2016
 Előző Back To School bejegyzések:

Néha úgy éreztem a mi osztályunkat illetően, hogy szinte elvárás a késés. Nekünk is volt a legtöbb igazolatlan meg igazolt hiányzásunk, egy olyan suliban, ahol minden évfolyamon tíz plusz osztály van. Szóval tudom, miről beszélek. Viszont egyre jobban kezdtem rájönni, milyen fontos valójában az a néhány perc, főleg azután, hogy nekem is gondjaim kezdtek akadni ezzel kapcsolatban. Szerencsére suliból életemben egyszer késtem, akkor is közlekedési dugó miatt, de máshonnan simán. Ha csak perceket is, de engem zavart. 

Az idő nem pénz. Az idő élet.

Elég drámai voltam? :)) Viccet félretéve, én ezt komolyan gondolom. Ha sikeresen felfogod, mi is az idő, sokkal könnyebb lesz nem elkésned. Mert ha igen, lefoglalod az emberek idejét, visszaélsz a bizalommal, amit feléd irányítanak. Inkább legyél pontos, mint a japán vasút, de ne a román (vagy a magyar változat) legyen a példaképed.
Ha pedig suliviszonylatban tekintesz a pontosságra, akkor még tétje is van a dolognak. Nálunk tíz igazolatlan hiányzásnál volt magaviselet-levonás, a legtöbb tanár meg nem igazolt az esetek többségében. Ezt azért jobb elkerülni. Meg is mutatom, hogyan:

1. Legyen egy rutinod


Az, hogy folytonosan késel, egy szokás. Csakúgy, mint a következetesen pontos embereknek egy rutin követése.
Ha ilyesmiről van szó, a legtöbbször szinte hallom, ahogy egyesek azzal próbálják ezt eltéríteni, hogy a káosz a mindenük. Meg hogy egy rutin csak megköti a kezüket, bezárva érzik magukat egy lapos, unalmas, frusztráló programkavalkádba. Ha te is így érzel, akkor nyugi, itt egyáltalán nem erről van szó. Egy időálló rutin rugalmas, teret ad a kisebb-nagyobb változtatásoknak.

egy személyes példa :)

Ezt pedig nem is olyan nehéz elérni. A legfontosabb, hogy legyen egy váz, amire pakolhatsz, levehetsz, átformálhatsz... Így például szögezd le magadban, hogy mik a legfontosabb dolgok, amiket reggel mindenképpen el kell végezz indulás előtt. Ha nem vagy ehhez hozzászokva, nyugodtan írd le, mert így talán átláthatóbb válik előtted az életed. I mean, a korai órák biztos.

2. Stopperold le magad


Komolyan. Mérd le, hogy mire mennyi időre van szükséged. Egy nagyon egyszerű és vidám megoldás erre egy "reggeli playlist" összeállítása. A zene gyakorlatilag a legjobb tudatalatti noszogató eszköz, hiszen érzékelteti veled, mennyire gyorsan telik az idő valójában. Magamon is észrevettem, hogy ilyen esetekben sokkal összeszedettebb vagyok, ráadásul ad egy plusz löketet, ami megadja az egész napom hangulatát.

Ha rádöbbensz, hogy valami túl sok időt vesz el, akkor azt próbáld meg leegyszerűsíteni, vagy hagyd ki teljesen, ha nem olyan fontos.

3. Csalj -- előtte este


Mert mind tudjuk, hogy mennyire sokat segít, ha valaki megcsinálta előre neked a dolgokat. Nos, ezúttal miért ne lehetnél te magad az az ember? c: Meg fogsz lepődni, hogy hirtelen mennyi idő és energia szabadul fel a reggeli órákban.Például a ruha kiválasztása meg a túl sok smink elkészítése annyira lefoglalja az amúgy is leterhelt elmét, hogy gyakorlatilag nem marad türelmed a fontosabb dolgokhoz. Ezt elkerülendő jobb, ha egy "tiszta pillanatodban" választod ki a másnapi outfited. Nem is beszélve arról, hogy így sikerül kiküszöbölnöd az egymással nem passzoló darabokat, amit pedig magadra kapsz, az biztos olyasmi lesz, amiben jól fogod érezni magad. A sminked pedig eleve nem kell egy esti legyen, és ha több mindent is használsz, be lehet azt fejezni öt perc alatt. Tényleg.4. Állítsd előbbre az órádat


Még akkor is, ha te saját kezűleg állítod át, be tudod csapni magad. Azt hiszed majd, hogy tényleg annyi az idő, ezért hamarább kezdesz készülődni, hamarább indulsz el stb. Nem gondoltam volna, hogy működik, pedig tényleg. :))
Egy kicsit fura belegondolni, hogy az agyunk ennyire könnyen rászedhető, de ebben az esetben csakis a javadat szolgálja. Próbáld ki, és te is rájössz! c:

Remélem segíthettem neked, és ezentúl sikerül odaérned mindenhova időben. De ne keseredj el, ha néha mégsem jön össze, hiszen gyakorlat teszi a mestert, ugyebár.
A következő Back To School bejegyzéseim készülőfélben vannak, de addig is, blogger off.

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp