cookieOptions = {...}; SCHOOL TAG // az én szokásaim // Back to school 2016 - virágot evelinnek -->

SCHOOL TAG // az én szokásaim // Back to school 2016

by - hétfő, augusztus 01, 2016

Már csak egy hónap van, és én kíméletlenül elővettem ezt a témát, a back to schoolt, mert ugyebár mindenki arról tud a legtöbbet beszélni, ami elfoglalja a napjait. Ha arra gondolok, hogy életem nagy részét suliban töltöttem, egy kicsit megijedek, de még fel kell dolgozzam a tényt, hogy többé nem mehetek ugyanúgy vissza a suliba, mint ezelőtt. Tizenkét év, emberek, tizenkettő!!

Szóval ja, ez most egy ilyen részben retrospektív bejegyzés-sorozat lesz, amelyben egy korai nosztalgiázásnak lehetsz a tanúja. Górcső alá veszem azt az intézményt, aminek berkeiben az állam megpróbált nevelni, ami meg is történt, de biztos nem úgy, ahogy azt a nagyemberek eltervezték egy íróasztal előtt ülve, a-a!!

A "School tag" lényegében tíz kérdés, mily meglepő, az iskolával kapcsolatban. Fogalmam sincs, ki kezdte el, én egy tanulós tippekkel foglalkozó YouTube-osnál láttam először, úgyhogy gondoltam, belevágok én is. ^^

1. Mennyi időbe telik eljutnod a suliba?

Nos, a volt sulim a Mihai Eminescu Főgimnázium, ami gyalog normál tempóban fél óra távolságra van a lakóhelyemtől, de ha nagyon sietni kell, megvan az húsz perc alatt is. A legtöbbször reggel kocsival mentem, ami a forgalomtól függően lehet öt perc, de háromnegyed óra is akár. :)) Az átlag akkor is a negyed óra volt.
Az egyetem, ahova jelentkeztem, elvileg negyed órára van a kolitól.

2. Mit szeretsz uzsonnaként enni?Ez a kedvenc kérdésem, őszintén. Szeretek enni, szeretek tervezgetni, úgyhogy ez egy nagyon jó indok arra, hogy miért olyan fontos nekem az uzsonna elgondolása előtte nap, meg is csinálom akkor, és másnap csak kikapom a hűtőből, aztán meg good to go! Szóval akármit is eszek, az olyasmi, amit én készítettem, és aminek köze van vagy a gabonához, vagy a tojáshoz, vagy mindkettőhöz. :))) Pl. zabkása, zabpalacsinta, omlett, joghurtos gabona... és nagyritkán akár szendvics is, de annyira nem szeretem a tipikus fajtát. Csak ha nagyon éhes vagyok, és másé, és neki nem kell :)))

3. Milyen óráid vannak?

Mivel humán osztályba jártam, vagyis filológiára, az összes tantárgyam ehhez kapcsolatos volt. Tizenegyediktől nem tanultam semmi reál-tantárgyat, illetve volt egy "természettudományok" órám, ami helyettesítette a mateket, biót, kémiát meg fizikát. Úgyhogy igen, gyakorlatilag nem tudok semmit ezekről a dolgokról, és erre nem nagyon vagyok büszke.
Viszont azokat az órákat, amikre nagyobb hangsúlyt fektettek, azokat szerettem is, persze különböző fokozatokban. A tavalyi óráim ezek voltak: román, magyar, angol, német, latin, történelem, filozófia, számítástechnika (infóm viszont sosem volt), torna, tudományok, zene, vallás (reformátusra jártam, mert jobbat nem találtam, habár ki tudja, lehet a román tagozaton lett volna más opció is az ortodoxon kívül), ééééés nagyjából asszem ennyi, igen. Más osztályokban volt matekem, fizikám, kémiám, bióm, logikám, pszichológiám, szociológiám, vállalkozói ismereteim, meg egy másik ilyen pénzes dolog, csak már nem tudom a nevét. :))) Persze nem egyszerre voltak az utóbbiak, minden évben valami más.

4. Mi a kedvenc tantárgyad?

Egyszerű. Magyar meg töri. De annyira, hogy negyedik-ötödikben magyar-töri szakos tanárnő szerettem volna lenni. Az a vicces, hogy ez a gyerekkori álmom részben teljesült idén, amikor embereket korrepetáltam, így érettségi gyorstalpalóként, de eléggé kifárasztott. Mondjuk nem kellett külön tanuljak magamnak, az igaz, mert annyira átrágtuk az összes lehetséges témát. Az a vicces, hogy ebből a kettőből írtam a két legnagyobb jegyet, mégsem tanultam semmit egyedül csak magamnak. Ez az abszolút bizonyítékom arra, hogy mennyire szeretem őket. Ha ez sem győz meg, nem tudom, mi fog. :D

5. És a legnemszeretettebb?

 


Német. És nem a nyelv miatt. Nem volt egy olyan tanárom sem, akivel megszerettem volna, főleg nem az utolsó két évben. A latint meg a nyelvtan miatt nem komáltam, viszont a tanárnő nagyon kedves, vicces, jófej ember. A románt meg szerettem volna, ha nem az a tanárnőm, aki. Egy stressz volt négy éven keresztül végig, ez volt a legnagyobb borzalom, az ijedelmek ijedelme: román óra. Pedig az irodalmukkal semmi bajom sincs, vannak egész jó művek... De a tanterv sem a legjobb.

6. Milyen osztályban vagy? 

Ezt már mondtam, tizenkettedikes voltam a tavalyi tanévben, és most pedig elsőéves leszek. Ami izgi, mondanom sem kell. Várom!!

7. Mikor jössz ki a suliból?

Ez nagyon változó volt. A gimi első éveiben sokszor voltam háromig, viszont tizenkettedikben, szerencsére, általában egy-kettő fele már kinn voltunk. Mondjuk a matekinfósok meg biokémiások nem voltak ennyire mázlisták, nekik általában háromig tartott minden nap. Ez tényleg csúnya dolog, meg kell hagyni.

8. Mit szeretsz suliban hordani?

Kis naiv kérdés. Ez nem arról szól, hogy mit szeretnék, hanem mit kell. Merthogy egyenruhám volt, igaz, csak a felső ruha volt kötelező. Eleinte nagyon nem tetszett az ötlet, viszont utána rájöttem, hogy milyen praktikus, csak felkapsz egy akármilyen nadrágot, egy trikót, gyors leheletnyi smink, és mehetsz is. Nem kellett azon filózzak még reggelente, hogy mit is vegyek fel. Ez nagy segítség volt.
De amit nagyon szerettem hordani az egyenruhák közül, az a szvetter volt, alá pedig egy személyesebb felső. Meg úgy általában, az egyenruha-trikó felé egy szvettert. Nyáron persze e nélkül, de akkor is, örök kedvenc a gombos vagy zipzáros felső.

9. Mennyire kell korán kelned?

 


Ez változó. Többnyire attól függött, hogy mennyire későn feküdtem le előző éjjel, meg attól, hogy éreztem magam reggel. A minimális idő, ami elég, az húsz perc, de az rohanás volt, így általában hat - hat-negyven között keltem. Ritkán hétkor. Nagy alvó vagyok, nem kell mondani. :)))

10. Mi a kedvenc dolgod a hátitáskádból?

Mármint a kaján kívül?
Meg a vizemen?
Csakis a fülhallgató. Ez a három kell csak, a többi mellékes. (Mondja ezt az a lány, akinek a táskája mindig tele volt, mikor mivel. Általában törijegyzetekkel meg román esszékkel, de nem hiányozhattak az ezeréves felmérők, szakadt hajgumik, random emlékeztetők, egy plusz régi ellenőrző, arra az esetre, ha az igazit a padban hagytam volna és másképp nem engednek be -- sosem nézték meg rendesen, hogy kié az ellenőrző, csak lobogtasd a szemükbe -- komolyan, szerintem a terroristákat is csak azért nem engednék be, mert nem mutatták fel a bizit.)

Ennyi is lett volna igazán ez a bejegyzés, terveim szerint pedig további back to school-dolgokkal jövök, amiket még tavalyra terveztem be, de nem is én lettem volna, ha akkor rögtön sikerült volna megírnom őket. :))) Semmi baj, Evelin, majd csak belejössz.

Addig is, amíg ismét jelentkezem, tessék, itt egy csoda, amit ma hallgattam:


Persze nem csak a rock ragadja meg a figyelmem, hanem az olyan dolgok is, amik úgy hangzanak, mintha vattacukor-színűek lennének egy forró nyári nap hűvösödő estéjén. De erről bővebben itt olvashatsz, a zenei ábécém ugyanis mindenki számára elérhető. :3

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp