cookieOptions = {...}; Tanácsok sikeres YouTubeosoktól // Hogyan fejezd be a tennivalóidat - virágot evelinnek -->

Tanácsok sikeres YouTubeosoktól // Hogyan fejezd be a tennivalóidat

by - csütörtök, július 28, 2016

DISCLAIMER:
Ez a bejegyzés nagyjából fél éve simán itt állt félkészen, és fogalmam sincs, hogy mi akadályozott meg a publikálásában. :O No de lényegtelen. Újranéztem a videót, amit beillesztettem, és megint ugyanolyan vicces meg inspiráló volt, mint legelőször. Persze hogy persze, hiszen itt Lillyről van szó!! :))

 ///\\\///\\\

A legironikusabb dolog az egészben, hogy én írok időbeosztásról, aki alig találtam alkalmat ennek a blogbejegyzésnek a megírásásra. Ami végül a számtech óra lett.  Hahh. A lényeg, hogy meglesz, és ezt elolvasod!!

Legutóbb blogilates Cassey Ho videójáról írtam, itt meg is nézheted. Most a sokak által ismert és kedvelt Superwoman Lilly tanácsait szeretném átadni neked, hogy te is tanulhass, ne csak én. A legjobb az egészben az, hogy nem kioktató, fölényes hangnemben beszél az egészről. Minden mondata humorba van burkolva, és emiatt még kedved is támad beosztani a napodat. Trust me. Ő maga meg aztán biztos tudja, hogy milyen nehéz mindenre szánni az életedből, hiszen nagyon híres, sokakat ismer, emellett 8 milliós ** azóta már 9!! ** feliratkozói táborral rendelkező csatornát vezet, és rendszeresen tölt fel videókat. Pedig még filmje is van. Nem semmi, én azt mondom.

Szóval akkor jöjjenek Lilly aranyköpései! 1. Mondd ki hangosan! (Mármint a tennivalókat.)
  Sokszor, amikor fejben végigpörgetjük az elvégzésre váró dolgokat, legszívesebben elbújnánk a "gonosz világ" elől egy csupor Nutellába mártott Oreóval (már aki), és hagyjon mindenki békén. Viszont hosszú távon ez neked rossz lesz. Ezért fontos kimondani hangosan, hogy szembenézhess a kötelezettségeiddel, és ez lelkileg is felkészít arra, ami vár rád. Ha segít, ezt egy dinamikus mozdulattal is kísérheted, pl ugorjál egyet, tapsolj, de mindenképpen érzékeltesd az agyaddal, hogy most igenis ezzel fog foglalkozni, ameddig kell.
 2. Legyen két teendőlistád
  Ha te is olyan vagy, mint én, akkor egy átlagos To-Do Listen rajta van minden, kezdve a legrövidebb házitól az életcéljaidig. De ez egyáltalán nem hatásos. Próbáld meg leírni külön lapra a hosszútávú céljaidat, és gondold végig reálisan, hogy mit tehetsz meg még ma azért, hogy az megvalósuljon. Például célod leérettségizni, ezért ma átnézed az első három irodalomtételt, olvasol törihez, és ha van időd, akkor a mateket (nem "matekot", az helytelen!!) is jó lenne gyakorolni azért...
  Teljesen opcionális, de egyesek szerint jobb nem lehúzni a már "kivégzett" dolgokat a lapról/applikációból, hanem inkább írd át egy DONE-listára, ami a sikereidet tartalmazza. Mert ha nincs motivációd, ez segíthet.
 3. Ne húzd le a sikereidet!
  Mármint a listáról. Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy teszek a teendő elé egy pontot, és ha befejeztem, akkor a pontot kiikszelem. Lilly azt tanácsolja, hogy legyen egy "Done"-listád is, de szerintem felesleges annyit írogatni. Viszont keresd meg azt a módszert, ami NEKED működik! :D
 4. Gyere ki a barát-zónából!
  Na nem párkapcsolatra kell érteni most természetesen, hanem arra, hogy szabadulj meg azoktól a tényezőktől, amik visszahúznak. Bármennyire szeretheted a barátaidat, de ha nem tisztelik a munkaidődet, akkor ideiglenesen "szigeteld el magad tőlük", és ha befejezted a dolgaidat, nyugodtan szervezhetsz közös programokat.
 5. Végezz ki mindent, ami megzavar!
  Ugyanez igaz a mindenféle telefonra/gépre/bármire, ami miatt nem tudsz koncentrálni, vagy akárhogyan hátráltat téged. Kapcsold ki azt az okostelefont, vagy tedd repülő üzemmódra, és ha gondolod, a másik szobában is eldughatod magadtól.

Persze az én lerövidített és személyes tanácsokkal megtűzdelt bejegyzésem meg se közelítheti a Lilly videóját humor területén, de remélem segíthettem vele neked. Most tessék munkának látni, de előtte írd meg kommentben, hogy melyik pont tetszik a legjobban, min szeretnél változtatni stb stb, mert kíváncsi vagyok! :D

Megmondom őszintén, nekem ezek a tippek segítettek a legtöbbet az érettségire meg a felvételire felkészülni, és meg is láttam a gyümölcseit. Remélem te is meg fogod, csak ne feledd: időbe, türelembe és kitartásba fog ez neked kerülni, viszont az eredmény magáért beszél. ;)

A legközelebbig pedig, jó bámészkodást, internet-vándor!

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp