cookieOptions = {...}; #Pray - virágot evelinnek -->

#Pray

by - vasárnap, november 15, 2015

FIGYELEM! NYOMOKBAN ERŐS SZUBJEKTIVITÁST TARTALMAZHAT! Ha meg szeretnéd osztani velem a gondolataidat, nyugodtan megteheted, ha a hangnemed nem sérti mások személyi méltóságát. Amennyire csak rajtam múlt, én is erre törekedtem.
Moriah Peters // egyik kedvenc énekesem

Hetek óta nem írtam semmit. Nem magyarázkodok, ez van, a tizenkettedik elég húzós év, már most. De az, ami a tegnap történt, és mindenki tudja, hogy mi történt tegnap, szóval az események azt váltották ki belőlem, mint amit általában: az írást. Papírra vetni a gondolatokat meg már nagyon oldschool, úgyhogy maradok szépen a blogoszféránál. Amilyen kedves vagyok, idekopizom a tegnapi első reakciómat, ami természetesen azóta tovább fejlődött, mint egy kelőfélben levő pizzatészta. (Napi fura hasonlat pipa.)
2015 November 14., szombat, délután egy körül -- azt próbálom megfogalmazni, amit nem lehet. És ha egy normális világban élnénk, nem is kéne. Félreértés ne essék, semmi keserűség sincs ebben, ezek a puszta tények. Még egy kisgyerek is látja, hogy milyen nyomorúságos porfészekben lakunk. Elég sokan meg is tapasztalják. Mint azok a kis gyerkőcök, akiknek a szüleit a szemük láttára ölték meg, nagyjából egy hónapja. És nem, most tényleg nem anyway.
Szóval. A tegnap este egy újabb terrorakciót hajtottak végre (sajnos sikeresen) Párizsban. A modern technológiának köszönhetően gyakorlatilag erre ébredtem. Arra kel az ember, hogy örülhet, mert még él. Good morning, you haven't died this night, so hear the news, and try not to freak out.
És mivel kellett nekem megint mindennek utánajárni, meg rendszerezni, meg minden hülyeség, rábukkantam egy wiki oldalra, ami csak a 2015-ös terrorcselekményekkel foglalkozik. Megtekinteni csaki saját felelősségre, a könnyen sokkolható idegzetűeknek inkább mellőzni.

És nehogy akárki is azt gondolja, hogy ez a helyzet javulni fog.
A nacionalisták, (radikális) iszalmisták, és nacionalita iszlamisták nem éppen arról híresek, hogy béketárgyalásokkal meg papírmunkával el lehet őket intézni. (Merthogy a listán csak ilyen szervezeteket láttam, azért mondom.)
Nigéria, Pakisztán, Fülöp-szigetek, Egyiptom, Izrael (West Bankkal meg Kelet-Jeruzsálemel együtt), Szíria, Ukrajna, Afganisztán, hogy csak néhányat említsek... Na meg persze Franciaország. Párizs. Ha így haladunk, a fény városa más miatt fog fényleni, és én azt nem akarom látni.
Písz, láv, Gádblessz, és semmi pánik. Románia, legyen bármennyire korrupt, mégis élhető. Elvégre nem robbansztagtnak meg késelgetnek meg hasonlók. De persze ez az én véleményem...
 Emlékszel még a januári Charlie Hebdora? Már akkor is szerettem volna posztolni, de akkor nem voltam képes összeszedni a gondolataimat. Azóta fejlődtem, hála a vitamester ismerőseimnek, és ki merek állni a véleményem mellett. De térjünk vissza a Charlie Hebdora. Akkoriban a csapból is az folyt, hogy a franciák "túl messzire mentek", meg hogy "a sajtószabadságnak is van határa", és el ne feledkezzünk az örök klasszikusról: "az iszlám a béke vallása". Kérem szépen, amitől a mérsékelt és szekuláris muzulmánok nem csatlakoztak a dzsihádhoz, nem azt jelenti, hogy az iszlám a békét szeretné megvalósítani a Földön. De erről bővebben máskor, most van fontosabb dolgunk is.

A fentebb említett wiki-oldal szerintem magáért beszél. Szörnyű azt látni, hogy emberek sokasága min megy keresztül, nap mint nap. Ha csak a halottak számát nézzük, önmagában már az kiveri a biztosítékot, egymás után százszor is, de ne feledkezzünk meg a hozzátartozókról. Azokról, akik folytonosan átmennek a halál völgyén, és nem tudhatják, hogy mit hoz a holnap: egy újabb adag nyomort, vagy a halált. Szülők, akik tehetetlenül figyelik, amint lemészárolják a gyerekeiket, és gyerekek, akiknek szemük láttára késelik meg a szüleiket.

Ne kérdezd, miért. A logikát nem érdemes a kegyetlenségben keresni.

Több dolog is van, ami felháborít ebben a témában, szóval ezek csak szemezgetések.

Például a West Bank (Nyugati Part) megnevezés. Meg az, amit itt művelnek az ártatlanokkal, származásuk, tovatartozásuk és hitük miatt. Zsidó emberek, zsidó földön, palesztin nacionalisták keze által meggyilkolva, és erre mit közölnek a nagyobb hírportálok? Khmm: "Palesztin fiatal lelőve zsidó hatóságok keze által", és aztán lejjebb megemlítik talán, hogy mellesleg egy-két (persze amúgy több) zsidó állampolgár is meghalt, de mit is törődünk velük? A lényeg az, hogy a szegény fiatal meghalt. Azzal, hogy terrorista, ne is törődj. Ez amúgy tényleg így van leközölve a hírekben, elég csak elolvansi a BBC, CNN, satöbbi cikkeit. Nincs is gusztusom screenshotot csinálni, de már sokan megtették helyettem.
Ugyanez érvényes Kelet-Jeruzsálemre is. Merthogy az már nem is számít Izraelnek. Pfff.

Nem július 24.-e... Hanem a hét minden napja, a nap összes órája

A Boko Haramról meg ne is beszéljünk, mivel nem tudok mit mondani - MERT A HÍREK NEM KÖZÖLNEK LE SEMMIT. Nem baj, hogy majdnem kétezren tűntek el egy nap alatt Afrikában (a halottak száma valahol a 160 és 2000 között mozog), és tényleg, most minek is izgassam magam amiatt, hogy egy távoli országban, egy teljesen más kontinensen halomra rendezik a vérfürdőket. Egy rendes nyugati ember csak tehetségkutatókkal, a legújabb trenddel, a Black Friday-jel, a kedves kis bevándorlók pátyolgatásával meg a karácsonyi árleszállítással törődhet, és nem lehet beleszólása abba, hogy akar-e védelmet az országának vagy sem. De az meg se fordulhat a fejében, hogy mi zajlik a világban.

Úgyis szó volt a bevándorlókról, kapjanak ők is egy kicsit.
Hol vannak azok, akik iszlamofóbnak meg xenofóbnak titulálták azokat, akik még használják a csöpp kis eszüket másra is, mint PixWordsra? Hol vannak a kerítés ellenzői? HOL?! Ausztria is emeli a "biztonsági kaput, két bejárattal". Merkel asszony pedig, mit sem tanulva a történtekből, egyedül maradt a migráns-selfiejeivel. Na most fogadd be őket, hátha maholnap az irodádban találod a berlini diadalív darabkáit.

Az önkéntes merénylők franciául beszéltek. Ott nőttek fel, európai emberekkel körülvéve. Megtapasztalták a nyugati mentalitást, és hátat fordítottak neki. Közben meg még kibiztosítottak ezt-azt, többek között a mi tűrőképességünket is. Mert ha egy második generációs migráns ezt teszi az embertársaival, mire képes az, akinek olyan idegen a mi életmódunk, mint az űrhajósnak a Hold?
A merénylők közül meg az egyik szíriai bevándorló volt, legalábbis találtak egy szír útlevelet elszórva azon utcák egyikén, ahol mészároltak. A jóember pedig Magyarországon keresztül érkezett Nyugatra, a horvát RTL szerint. Én is a hírekben hallottam.
Európai integráció? Egység a sokféleségben? Béke és biztonság? Ugyan már, Eu, most igazán magadnak okoztál problémát, és az ENSZszel együtt kereshettek magatoknak egy kis kultúrát. Még az öcsém is jobban értesült a világ dolgairól, mint ti.

Eközben Obama urat pedig meg kéne tanítani a muzulmán meg iszlám szavakra. Ugyanis a tegnapi nyilatkozatában egyik kifejezést sem említette, annak ellenére, hogy az ISIS magára vállalta a felelősséget. Mondom még egyszer, az ISIS. Az Iszlám Állam. Érted? Isz-lám Ál-lam. Olyan nehéz kimondani?

Hmm, eszembe jutott még egy szépség. A hashtagek. Olyan vicces, hogy azok, akik teljesen elhatárolják magukat a hittől, akármiről is legyen szó, most olyanokat posztolgatnak, hogy #PrayForParis. Mintha csak akkor lehetne imádkozni, ha katasztrófák sújtják a mi kis világunkat. Persze sokak számára ez csak egy szimbolikus tett, eszük ágában sincs imádkozni, hanem csak úgy gondolnak az áldozatokra, meg hasonlók. Vagy a másik tábor is tök vicces; az erőteljesen fellépő vallásellenzők ilyenkor próbálják összemosni az összes hitet egy tégelybe, mintha egy lapon említhetőek volnának. Más hit, más isten, más életforma, más mentalitás, MÁS.

Egyesek szerint Allah meg Isten meg Jahweh egy. Ahha, persze. Vagyis ha én most imádkozok Istenhez, akkor azt az istent szólítom meg, akinek nevében a merénylők terrorba taszítják Európát, és akinek nevében ünnepel az iszlám világ? Ahhoz az istenhez szólok, akinek nincs fia, és aki szerint a Megváltóm, közbenjáróm az ATYÁNÁL (!) nem Isten? Akinek a követői naponta fejezik le a testvéreimet? Akik szerint másodrendű ember vagyok, csak azért, mert nem vagyok hajlandó éljenezni a rémtetteik hallatán? Aki szerint, minek nőnek születtem, nem lehetnek jogaim, csak kussoljak és bugyoláljam be magam, másképp isten haragja lesúlyt?
Allahnak sok neve van (kilencvenkilenc hivatalos megnevezés), de egyik sem az "atya". Csak akkor garantálja neked az üdvösséget, ha magaddal együtt embereket viszel a halálba. És mit ígér neked? Egy sereg örök szüzet, akiket annyiszor molesztálhatsz, ahányszor csak kedved van. Ja, hogy lánynak születtél? Sorry, ez van. Ha megtartod az öt alappillért, taaaaalán a mennybe kerülsz. Talán. De semmi se biztos. Attól függ, hogy Allah hogyan határoz pillanatnyi szeszélyében.

Komolyan, már vártam azokat a posztokat, amik így szólnak: "Ha van Isten, miért engedi, hogy ilyen dolgok történjenek? És ha meg is engedi, miért nem véd meg minket?"
Kérdem én, mégis mit vársz el Tőle? Megadta a lehetőséget, és nem is egyszer, hogy elfogadd a védelmét. Eredetileg harmóniát biztosított az embernek, és ezért úgy is alkotta meg az első emberpárt, hogy teljesnek érezze magát. Vele. Mellette. Örökre. Mindent megbeszéltek.
De elszakadtunk Tőle. Kár Évát vagy Ádámot hibáztatni, szerintem én sem lettem volna jobb. Viszont mindent még most sem tudhatunk, és szerintem jobb is, hogy nem.

Annak ellenére, hogy az emberiség elszakadt, Isten biztosított számunkra egy tökéletes visszafordítási lehetőséget. Azért küldte el a Fiát, hogy az engesztelés tökéletes legyen. Hogy visszaálljon a rend. És vissza is állt. De mivel az ember eljátszotta a Föld fölötti uralkodás jogát a sátánnak, akkor nyerheti vissza, ha alárendeli magát Isten Királyságának. Egyénenként szerezzük ezt vissza, együttes erővel.
És mit vár el az az ember, akinek semmi köze sincs ehhez? Önszántából tolja el magától a megmenekülés lehetőségét. Miért várja, hogy bárki is megvédje? Ha kitaszítod az életedből azt a személyt, aki képes lenne az életét adni érted, aki szó szerint AZ ÉLETÉT ADTA ÉRTED, miért hánytorgatod fel Neki, hogy semmit se tesz, hogy megvédjen? Ha egyszer nem engeded be az életedbe, hogy cselekedjen, nem fogja jogtalanul rád rontani az ajtót, mint ahogy az a tolvaj teszi. Hiszen ő, "a tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson - én azért jöttem, hogy legyen életük, és túláradó bőségben legyenek. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor odaadja a lelkét a juhokért...", mondja Jézus a János evangéliumában (10 : 10 - 11)

Rengeteg igét fel tudnék még hozni, de most nem ez az elsődleges célom, hanem többek között a párizsi események értelmezése.
Ha kíváncsi vagy további illusztrációkra a felmerült témákban, nyugodtan szólj hozzá, jelezz a chat boxban ott oldalt, de személyesen is írhatsz a facebook-oldalra, akár twitteren is. Szóval nincs mentség, ha kérdések merültek fel benned, ezeket meg kell vitatni. Mi tagadás, én is szeretném tudni mások véleményét, és legfőképp megérteni, hogy miért gondolkodik úgy valaki egy adott témában, ahogy.

A legközelebbig pedig vigyázz magadra. Szükségem van olvasókra. Hahha. (Nem vagyok vicces, tudom. De attól még vigyázz magadra.) Blogger off.

 P.s.: Keressétek az Urat, amíg megtalálható, hívjátok őt segítségül, amíg közel van.  
Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban.
Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti utaitok az én utaim, így szól az Úr!
Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én utaim utaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!
Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahova küldtem.
-- Izajás (Ésaiás) 55, részlet

You May Also Like

8 hozzászólás

 1. Szia, azért írok névtelenül, mert egyáltalán nem akarom, hogy előítéletesek legyenek velem szemben.
  Abban egyetértek, hogy az iszlám vallás undorító, és inkább olyan mint valami elcseszett fantasy. Hasonlóképp a keresztény vallással. Semmi valóságalapja. Legalábbis szerintem.
  A leírtak alapjan úgy tűnhet, mintha le akarnád nyomni az emberek torkán ezt a hitet, bár lehet nem ez volt az elsődleges célod.
  A többivel amúgy egyetértek veled! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem áll szándékomban hitvitát nyitni a téma apropóján, és a blogomat se ennek szeretném dedikálni, de úgy éreztem, hogy egyszer legalább ki kell fejtsem a világlátásomat. Hacsak nem merülnek fel további kérdések itt, több hasonló posztom nem is lesz szó ilyesmiről.
   Szóval nagyon sajnálom, ha esetleg neked úgy jött le, hogy rád akarom szuszakolni az én hitemet, de nekem a célom annak a kérdésnek a megválaszolása lett volna, hogy Isten, ha létezik, miért enged meg hasonló dolgokat. Mindenkinek megvan a joga a saját hitének a megélésére, hacsak ez nem sérti meg mások vallását. Ezért nyugi, tudom milyen az, amikor ráderőszakolnak egy meglátást, úgyhogy én is próbálok visszavenni, ahol csak lehet.
   Amúgy nagggyon köszi, hogy elmondtad a véleményed, és remélem nem sértettelek meg... A lényeg, hogy az emberi élet védelmében egy táborban vagyunk. Pacsi! :v

   Törlés
 2. Egyetértek veled mindenben..Szornyu hogy idaig jutott a vilag:( Neha ugy erzem egy filmben vagyok,de aztan radobbenek,nem, ez a valo elet.Nem nezi,hogy no gyerek vagy ferfi,oli sorba mindet,poker arccal..:( Ember az ilyen?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A világ mindig is hasonló volt, csak nekünk szerencsénk volt, és elkerülték Európát az utóbbi 70 évben nem érték óriási megrázkódtatások. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyire hálás lehetek a XXI. századi Kelet-Európáért... Mintha ez lenne a legbiztonságosabb hely jelenleg a térségben.
   Én is pont így éreztem, mintha egy háborús és vagy apokaliptikus film elejében lennék statiszta. Tök durva az egész.

   Törlés
 3. Most látom, hogy te is rávetetted magad a témára. :)
  Gratulálok, egyre tökösebbek a posztjaid, még akkor is, ha nem tudunk egyetérteni mindenben. :)
  Te kérted a visszajelzést, hát itt van. Bár sok dologban fején találtad a szöget (szerintem), nem tudok mindenre gondolkodás nélkül rábólintani. Szerintem túlságosan is sarkított az az álláspont, amit képviselsz, ebből adódóan (megint csak szerintem) nem teljesen hiteles.

  Egyetértek, hogy a terror nem megoldás, az én gyomrom is egyből lenyomja a fentrőlhidat, ha meghallom, mit művelnek ezek a törzskönyvezett farokférgek, DE ezek csak egy részét képezik az iszlámnak, és nem lehet általánosítani (az sem megoldás, hogy Merkel-módra hívogatjuk a bevándorlókat, hogy ni, itt ez a szép kis ország, have fun), de nem kell egyből leírni őket az emberiség névsorából csupán ennyiért.
  Katolikus lévén napi rendszerességgel megkapom, hogy a vallásom így-meg-úgy, ilyen-olyan archaikus középkori felfogás, olyan-amolyan agymosott banda... nem tagadom, valóban vannak olyan katolikusok, akik emberségüket teljesen alávetvén valami beteges dogma-diktált megfelelési kényszernek, leszarják, miről is szól a hitük úgyamúgy. Nyilván, ők nem terroristák, ők csak simán gyökerek, de mindig is létezni fog minden vallási rendszeren belül egy józan gondolkodást büszkén megtagadó alfaj, amely hangosabb lesz a vallás alapzajánál. Ez mindenhol jelen van, ezért megvalósíthatatlan az is, amiről te beszélsz, hogy mindenki egyért, és egységesen fogadjuk el az ún. "védelmet"... ezt nem fejtem ki bővebben, a teológiai kisviták sosem vezetnek jóra. :)

  Mindegy, kicsit eltértem a tárgytól, a lényeg, hogy szerintem nem lehet egyenlőségjelet tenni ISIS és iszlám közé. És valóban nehéz úgy kiállni a kóbor kutyák mellett, hogy azok egy jelentős csoportja a bokádra harap útban hazafelé... jogos a felháborodás, jogos a félelem, nem erkölcsös általánosítani, de sokan mégis megteszik. Nehéz megtalálni az aranyközéputat, főleg úgy, hogy sokan sok különböző helyre pozicionálják azt.

  A média-torzítással egyetértek, bár azért az tagadhatatlan, hogy az izraeliták is sarasak rendesen: nincs abszolút igazság egyik oldalon sem. A média még az anyázókból is szenteket tud faragni, ha az kell a breaking-szekcióba, lásd Charlie Heppdót.
  Ami Charliékat illeti, én azt inkább felfújt médiabotrányként könyvelem el, mintsem a szólásszabadság violációjának, és nem ezzel kellene illusztrálni a terrorizmus tragédiáját. Persze, hogy az öldöklés sosem megoldás, persze, ha anyáznak, nem rántasz kalasnyikovot senkire, DE a Charlie tudta, mivel áll szemben, és úgymond "magának kereste a bajt". Ha tudom, hogy egy érzékeny témát rugdosok, fel kell készüljek arra, hogy annak komoly következményei lehetnek, és sok embert érzékenyen is érint(het).
  Ha engem - tegyük fel - beperelnének egy provokatív írásom miatt, akkor nem az én hibám az, hogy teret engedtem neki a háborgásra? Nem én lennék az elsődleges bűnbak, és csak aztán a rendszer, amit bírálok? (Ezzel még véletlenül sem a gondolatok korlátozását pártolom, mert ellentmondana úgy kb. mindennek, amit képviselni igyekszem, nem is akarok párhuzamot vonni a Charlie-csapat és az én "munkásságom" között... a vezérelvet szerintem értjük. Ugyanakkor az sem mindegy, hogyan tálalják a gondolataikat. Jól bírom az egyházkritikát - én sem nyelem le a katolikusokat mindenestől, nehogymár, nevettem már korrupt papos viccen, de csak az emberi jóérzés határain belül.)

  Persze ez csak az én véleményem, az se garantált, hogy nálam van az abszolút igazság, de ha már itt van a lehetőség, kapva kapok rajta, hogy okoskodjak egy kicsit.
  Csak így tovább, remélem nincs harag. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Harag sosincs, mert úgyse tudom sokáig megtartani, meg amúgy is, annyi véleményt hallottam már, és annyi féle képen előadva, hogy nem lepődök meg semmin. :)) Igazából nincs mit hozzáfűznöm, tőled pont erre a gondolatmenetre vártam, csak éppen arra nem számítottam, hogy ilyen alapos leszel.

   Az iszlám általánosításával kapcsolatban meg csak annyit mondanék, hogy megérteném a mecsetek létjogosultságát, ha az iszlám államokban lehetnének templomok per imaházak per akármilyen más gyülekezőhelyek, és ha vannak, akkor fenn is maradhatnának. Hiába a szekuláris réteg a többség, ha az a pár százalék felrobbant egy fővárost.
   A "vallásod-így-meg-úgy" sztori pedig nekem is elég ismerős, úgyhogy I feel you!!

   Bocsesz, de most nagyon nincs energiám többet kiszuszakolni magamból, de köszi, hogy elmondtad a véleményed! :v

   Törlés
 4. Nagy élvezettel olvasgatom az eszmefuttatásaid Ev,és örömmel nyugtázom,hogy színvonalas elgondolkodtató.Biztattál a hozzászólásokra csak e miatt bátorkodom vélemény nyilvánításra.Nos pro és kontra vélemények folynak a csapból meg a tévéből meg a fészbúúkról de úgy,hogy az európai átlagpolgár csak kapkodja a fejét és azon filózik - vele van a baj vagy a Brüsszeli főokosok nem látják a fától az erdőt? Az előttem levő hozzászóló azt taglalgatja,hogy minden vallás gyakorlói között van egy al (faj) réteg akik miatt nem kell általánosítani.Ez igy ebben a párhuzamban igaz no DE a Mari néni meg a Jóska bá akinek a migránsok letarolták a határmenti kertjében az éves termését,a közértes akinek a boltját elárasztják a "gazdasági" menekültek megrakják a bevásárló kocsit és fizetés nélkül távoznak,a 14 éves lányok akiket megerőszakoltak unalmukban a nagy vándorlásban stb stb (idő szűke miatt nem sorolom de lenne mit) nekik próbáljuk elmagyarázni,hogy csak az alfajhoz tartozók teszik mert a tapasztalat nem ezt bizonyitja. Nagyon NEM. Mert ugyebár butaság lenne azt állitani,hogy az iszlám hivők degenerált rétege gondolta úgy,hogy felkerekedik és jobb életszinvonal reményében Európába menetel pappirok és minden nélkül mert a nem muszlim másodrangú hitetlenek kutya kötelessége ingyen mindent biztositani,vonatot buszt,élelmet,ruhát,szállást és a célnál lakást és persze olyan munkanélküli segélyt amiből simán megél a népes család.Szörnyűlködve néztük ahogyan a magyar földön eldobálták a kenyeret és a vizet,maguk mögött hagyva a sok szemetet. Bizonyitott tény,hogy soha nem tudnak és nem akarnak beilleszkedni az európai társadalomba (lásd:no go negyedek). És merek általánositani amikor azt irom,hogy ezek a fiatal emberek 3-4 éves koruktól már olyan kiképzést neveltetést kapnak,hogy hogyan kell egy keresztény vagy egy zsidó torkát elvágni.Egy olyan szövevényes és radikális hit felfogásra épül az életük,hogy ha nem is csatlakozik egy radikális félkatonai terror szervezethez ha a sors úgy kivánja seperc alatt gyilkológéppé válnak,saját gyerekeiket tartva élő pajzsként.. (ma reggeli hiradás: gazdasági menekültektől több tucat molotov koktélt foglaltak le).Persze a kis buta átlagpolgár látja tudja de ellene tenni nem tud,hogy az egész egy nagy játék része csak azt nem tudjuk mikor lesz a játszma vége. Sakk-Matt.De addig leszedjük a tornyink tetejéről a kereszteket,a sulikban nem árulunk disznóhúsos szendvicset,nyáron nem járunk lenge öltözetben, stb stb mert sérti a felsőbbrendű migráns vallási meggyőződését.Bonyolult ez kérem mert ameddig mi nem általánosítunk ameddig a civilizált illemszabályokat hangoztatjuk, addig a cseppet sem CSAK az alfaj-hoz tartozó iszlám követők minden (a most még)velük szimpatizáló szemébe röhögve megfosztja a nagy európai szabad(os)ságától.(Ó.Gy.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a vicces, hogy anonimként írtad a kommentedet, de mégis rájöttem, hogy ki vagy. :)) Na jó, annyira nem is vicces... Anyway.

   Egyetértek veled, csakhogy ezt nehezen tudtam volna beleszőni a bejegyzésembe, ezért örülök, hogy viszont te kifejtetted ezeket a gondolatokat az európai kettős mércéről! :D

   És természetesen MINDENKINEK köszönöm a hozzászólását, azoknak is, akikkel nem értek egyet mindenben, sőt, talán főleg nekik, mivel sikerült az illem határain belül kommunikálni. És ez manapság már nagy szónak számít, sajnos.

   Törlés

MailChimp