cookieOptions = {...}; #ChristmasCountdown! Na meg persze Hálaadás | UPDATE - virágot evelinnek -->

#ChristmasCountdown! Na meg persze Hálaadás | UPDATE

by - szerda, november 25, 2015

Khmmm... MÁR CSAK EGY HÓNAP VAN KARÁCSONYIG!

Ne kérdd, hogy nyugodjak le, mert úgyse fogok. Az utóbbi két évben egyáltalán nem volt meg az ünnepi hangulatom, és most meg már kb egy hónapja tűkön ülök (persze nem szó szerint, na, nem úgy gondoltam), szóval hadd élvezzem ki azon kevés alkalmak egyikét, amikor átveszem a ~good vibesokat~. Yay! :v

hogy én mennyire szeretem ezt a kis kutyust

Már máskor is elterveztem, hogy a blogon indítok egy egyfajta visszaszámláló... akármicsodát, ami alatt megmutatom, hogy miket szokásom ilyenkor csinálni, mivel dobom fel ezt az időszakot, stb. Mondjuk úgy, hogy felcsaptam tutorialoskodni meg hasznos (?) ötleteket adni.

Elöljáróban azt is el szeretném mondani, hogy annak is érdemes nyomon követnie, akinek nem csak a könyökéből, hanem még a zoknijából is ez jön ki, mert sosem voltam az a szokványos ünneplő. - Lásd húsvéti programomat... Szóval nem kell megijedni, semmi agyonszajkózott, klisés szöszöket sem fogok megemlíteni, nem bizony!

\\

A címben említettem a Hálaadást, ami eredetileg amerikai ünnep, és szerintem mindenki hallott róla, ha nem más miatt, akkor onnan, hogy az azt követő napon van a Black Friday. És én nem a pulyka meg a sütőtök miatt szeretem ezt a napot, hanem azért, mert gyakorlatilag segít ráhangolódni a pozitív életszemléletre. Csakhogy ezzel is úgy vagyok, mint sok minden mással - szép és jó, szeretem, meg minden, de nem elég szlogenként meghagyni, egyszer egy évben boldognak lenni, és aztán csá, bedepizek, mint annak a rendje, engem nem érdekel senki és semmi, eljátszom a hattyú halálát meg dolgok...

Tudom, egy idő után már az nyomaszt, hogy folyton azt nyomatják mindenhonnan, hogy igenis tessék hálásnak lenni mindenért, meg örülj hatszázig, hiszen mindenkinek van oka a boldogságra, bla bla bla. Még ha igaz is, sokszor a miatt voltam magam alatt, mert kényszerként éltem meg az egész dolgot, és görcsösen ragaszkodtam ehhez az életszemlélethez. De ez sem egészséges.

Ha visszanézel, és összeszámolod, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás az életben, nem csak a rosszra koncentrálsz, és arra, hogy mennyi mindent rontottál el, nemcsak boldog, hanem egészséges is leszel, mert jó hormonok, meg ilyenek, és akkor érted. Azt szereti a szervezeted. (Bocsánat, humán tagozatos vagyok, nem értek én ehhez!)


Na és most akkor kérdezheted, teljesen jogosan, hogy ennek mégis mi köze van a karácsonyhoz? Let me explaiiiin.

Ugyebár a karácsony a szeretet ünnepe. Hogy miért és hogyan, azt majd máskor bővebben, de szerintem mindenki hallotta már legalább egyszer, ha máshol nem, hát akkor vasárnapi iskolában. Szóval. Szeretet ünnepe. Ha szeretsz valakit, azt megajándékozod ugyebár. EZ ennek az ünnepnek a lényege, hogy egymást meglepjük valamivel - akármivel, amivel mosolyt csalhatunk az arcára, és amit egy jó ideig biztos nem felejt el. Nem a költekezés, nem a nevetséges agyontaposás a hipermarketekben. Persze a decemberi hónapot illetően nagyon érdekes tanulmányokat lehetne írni. Hmmm. Most adtam magamnak egy jó ötletet, amit nem lesz időm megvalósítani.

Visszatérve az eredeti gondolatmenethez:
Csakhogy ha nem szívből jön valami, hanem csak a tradíció kedvéért, az régen rossz. Az ezelőtti években én is hasonlóan, csak színből, és nem szívből "emlékeztem meg" az egészről. És persze, hogy nem tetszett, mert mást se láttam, csak a sok teendőlistát, a sok mosatlant, a sok takarítani valót, a sok sok sok munkát, káoszt, ami elborít, elsodor, magával ránt a kimerültség gödrének fenekére... Ecseteljem még, vagy sikerült felfogni? :)) A lényeg, hogy fárasztó így karácsonyozni, senkinek sem kívánom, de főleg magamnak nem, úgyhogy ezzel a bejegyzés-sorozattal is magamnak szándékozok elsősorban segíteni. Meg persze neked is, de őszinte leszek, és bevallom, hogy szükségem van erre saját magamnak is. Rend a lelke mindennek. Így könnyebb látni az erdőt meg a fát is egyszerre, na. :3

Apropó, fa. Kíváncsi vagyok, hogy idén lesz-e fenyőnk, mert nincs mindig kedvünk venni egyet meg feldíszíteni, stb... És ha lesz, akkor vajon milyen? Meg mit kapok vajon ajándékba? És ÉN mit fogok adni a többieknek?! Hmmm.

Túl sok a kérdőjel bennem, és kevés a tudomány, szóval húzok tanulni számítástechnikát, mert ugyebár holnap vizsgám van Excelből. Wish me luck!

De előtte még gyorsan összefoglalom, hogy miről is beszéltem eddig:
  •  harminc nap, és icc kriszmösz tájm! yay!
  • a karácsony a szeretet ünnepe, így ilyenkor különösen fontos arra összpontosítani, hogy szívből jöjjön az ünneplés, és ne csak a látszat kedvéért
  • a hálaadás segíthet tudatosítani magunkban az élet apró örömeit, és ezzel csakis magunknak teszünk egy szívességet
Pls, ha nem kérek sokat, akkor mondd el, hogy miről szeretnél leginkább a blogon olvasni, főleg az ünnepi időszakot illetően, mert akkor ez nekem is segítség, és te is nagyon boldog lehetsz majd. :D Mondjuk a legközelebbi bejegyzésem nagyjából megvan (fejben, de akkor is), csak na.

Legközelebb a kedvenc karácsonyi zenémet fogom hozni, és linkeket is mutatok, ahonnan teljesen ingyen és teljesen legálisan le lehet tölteni mindenféle jó dolgot.  Addig is, blogger off.

 
olyan cuki hálaadási kutyik, omg

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp