cookieOptions = {...}; #DearMe, avagy klisék satöbbi - virágot evelinnek -->

#DearMe, avagy klisék satöbbi

by - kedd, március 24, 2015

Mit mondanál a fiatalabb önmagadnak?
Eddig is tudtam, hogy szeretek magamnak írni, de eddig csak a jövőbe írtam. Most viszont a múltba. A  #DearMe mostanában egészen felkapott lett, és mivel Dóra megpróbált a kicsi-Dórának adni néhány tanácsot, kapva kaptam a felhíváson. Mert miért ne? Legrosszabb esetben lesz egy potyalevelem, gondoltam. Dehát... szerintem elég jól sikerült, úgyhogy tessék.
NOTE: Ilyen személyes még sosem voltam a blogon, úgyhogy csak óvatosan a mindenféle mellékgondolatokkal és előítéletekkel! Ha mégis úgy döntesz, hogy szerencsétlen voltam, szabad így érezned. De megnézném a fiatalkori énedet.Sosem gondoltam volna, hogy ilyet fogok csinálni. Dehát annyi minden megváltozott, amióta én azt mondtam, hogy te vagyok... Ez igazán semmi már. Sőt. Tekinthető egy egyenes következménynek is.
Anyway. ha jót akarsz magadnak, megfogadod ezeket a tanácsokat. De úgysem fogod. Ismerlek. Azt hiszed, hogy milyen okos vagy. Hogy milyen ügyes vagy. Csak azért, mert a házikat a szünet utolsó három percében csapod össze, és a tanárok nem szólnak semmit. Nagyon büszke lehetsz. Most szépen tapsold meg magad. Úgyis tudom, hogy mélyen legbelül egy senkinek érzed magad, meg nagyon félsz a labdától. Annyira, hogy inkább elugrasz, minthogy megpróbáld elkapni. Lehetőleg úgy, ahogy azt egy emberi lény tenné. Még eldobni se tudod. Egy torna kegyelem-kilencesnek úgy örülsz, mint én egy latin nyolcasnak (amiért, megjegyzem, elég keményen megdolgoztam!!). Ki nem állod magad, mert nem vagy elég jó. Jólvancsak. Smb. Sírd ki magad, amiért rád ordítanak, és haladj tovább. Ezt az egyet tanuld meg, légy szíves! És akkor könnyebb lesz holnap felkelni. Meg holnapután. Meg azután...
Nem a mozgás az ellenséged. Még azt hiszed, de nem így van. Igenis szeretsz mozogni, érezni, ahogy a talpad egymás után veszi a gyors lépteket az aszfalton. Majd meglátod: valósággal szeretsz majd szaladni,  lélegezni, élni.
Ó, hogy mennyire nem érted, mi is a lényeg! De, mondom, smb.
Remélem nem baj, ha összevissza haladok. Úgy tudom, ez egy közös pontunk: nehezen értetjük meg magunkat másokkal. Összevissza csapongunk.
Apropó, mások. Miért is félsz ettől, hogy többiek? Meg attól, hogy más? Azt hiszem, ezzel az elevenedbe találtam.
Új osztály. Igen. Új emberek. Aham. Előfordul ilyen.Nehéz beilleszkedni, ezt mindenki tudja. De legalább döntsd el, hogy mit akarsz: a csapat tagja lenni, vagy magányos farkasként tengeni napról napra? Csak mert egyszerre nem lehet mindkettőt. De komolyan. Lesz, aki majd segíteni akar, és lesz, aki gúnyt űz majd belőled. Vagy egyszerre mindkettőt. (Érdekes, ugye? Na hát majd meglátod.) De ez nem jelenti azt, hogy neked nem kell semmit se tenni. Sosem lehetsz olyan, mint ők, de nem is kell. Viszont. Mindenkinek jobb lenne, ha nem mélységes utálattal mennél minden egyes nap suliba. És majd ha visszagondolsz ezekre az időkre, akkor nem lesz hirtelen keserű a szád. nem érzel majd csalódást. Az elszalasztott lehetőség ízét.
Kilencedikben miért sikerült? Mi volt akkor más? Vagy az az ember már nem te voltál? Ő egy harmadik személy, nem is te, nem is én? Nem tudom.
Ez is érdekes téma: a valahova tartozás. Mindenképpen elfogadtatni szeretnéd magad, de nem veszed észre, hogy kivel is érdemes. Legalább ennyit tudnál..! Érdekes módon az úgynevezett "barátaid", akik "segíteni akarnak", nem csinálnak semmit, csak röhögnek rajtad. Nem mintha nem lenne min, de ezt is csak magadnak köszönheted.
Ez már nagyon klisé, de idc. Ne féljél már önmagad lenni, könyörgöm! A végén majd úgyis feladod, és nem törődsz majd semmivel, csak azzal, hogy rágyere, hogy mit is szeretsz valójában. Mit szeretsz olvasni, hallgatni, nézni, enni, HOGY KI IS VAGY TE.
(És akkor rám találtak volna az igazi barátaid. Hamarább.)
A jövő annyi mindent tartogat neked. Fogalmad sincs. Mindent, amiben eddig biztos voltál, meg fogsz kérdőjelezni. Van, amit jogosan, van, amit jogtalanul. Igen, még a hitedet is. Ne nézz rám ilyen furán. Előfordul ilyesmi, na. Azon csodálkozom, hogy nem hamarább fog megtörténni. (Mármint neked a jövő, nekem a múlt.) Nyugi, azért aposztata nem leszel. Még csak annyi kéne. Brr.
Hmmm. Talán ez lenne a legjobb tanács, amit adhatok: nyugi.
Nem fog megállni a Föld, ha mást is olvasol, mint Jókai meg Dumas. Van irodalom utánuk is. Elég jó irodalom, hogy pontos legyek. És van zene a Hillsongon túl. (Elég ironikus, hogy eközben pont a This I Believe-et hallgatom ukránul.) Mily meglepő, ugye? De most komolyan. Ülj le és figyelj. Csak... várj. Hamar meg fog változni minden... Minden minden minden.
Még egy utolsó tanács: ha úgy látod, hogy valami nagyon nem jön össze, és messzire virít, hogy a kezdetek kezdetétől nincsen jövője, hagyd a csudába. Nem érdemli meg a rászánt időt, amit belefektethetnél másba is. Hasznos dolgokba, amikért érdemes küzdeni. Most lehet, hogy morbid leszek, de ha meghal a kisállatod, akkor ott tartod a helyén és figyeled, ahogy lebomlik? Ja bocs, neked sosem volt kisállatod. De érted, nem? Semmi sem érdemli meg, hogy belebolondulj.
Azt mondtam, hogy ez lesz az utolsó tanácsom? Hahaha nem. :')
tanulj. de komolyan. főleg angolt. majd megköszönném.
azt vegyél fel, amit akarsz. ha nincs olyasmi, amit szeretnél, tűrj, amíg lesz. mert lesz. ne vergődj néhány göncért, ami ráadásul egy vagyonba kerül. spoiler: kibírod Converse nélkül is, nem fogsz meghalni. látod, én is élek.
lehet, hogy intro vagy, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek normális emberi kapcsolataid. dehogynem.
tudod, van egy olyan dolog, amit úgy hívnak, hogy víz. igyál. IGYÁL.
zöldség, gyümölcs, hús..? ismerős?
írjál. de ne naplót.
tudtad, hogy szereted a krimit? hát mostmár tudod.
menjél már el a könyvtárba, és ne húzd a szád.
kezdj el blogolni. úgyis fogsz.
a pályaválasztási tesztek hülyeségek. mindketten tudjuk, hogy nem leszünk gépészmérnökök.
És ami a legfontosabb: NEHOGY AZT HIDD, HOGY A TIZENHÉT ÉVES TE SOKKAL TAPASZTALTABB ÉS OKOSABB ÉS SZEBB ÉS ÜGYESEBB LESZ. Á DEHOGY. CSAK MER VÉLEMÉNYT NYILVÁNíTANI. VÁLTOZTATNI. GONDOLKODNI. (NÉHA AZÉRT EGY KICSIT NAGYON SOKAT. RAJTA VAGYOK A DOLGON.)
Remélem hasznos volt ez a kisregény. Sincerely, te. én. mi.
 Ééééés kábé ennyi lenne.
Szép tavaszt nektek. Blogger off.

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp