cookieOptions = {...}; Művelődöm: Hello, Dolly! és Diótörő - virágot evelinnek -->

Művelődöm: Hello, Dolly! és Diótörő

by - kedd, január 13, 2015

Hát igen...
Már lassan eltelt az új évből két hét, és én még nem posztoltam semmit. Shame on me. (Ja, és így nagyon késve, de BÚÉK mindenkinek!) Nagyon jó érzés lemaradással kezdeni, mit is mondjak. Az is igaz, hogy vannak régebbről is félkész bejegyzéseim, de azok jelenleg nem felvállalhatók, ráadásul ősrégiek.
Úgyhogy hadd szóljon eme poszt valami olyasmiről, ami friss, mint az olvadó hó. Mégpedig egy filmről 1969-ből és egy színdarabról, amit múlt hét szerdán adtak elő a Szigligeti színházban. Hogy mégis mi a közös bennük? Mindkettő MUSICAL. Be kell vallanom, hogy eddig ki nem állhattam a musicaleket, pedig olyan csodákat is láttam már, mint a Funny Face meg a Fiddler on the roof, de ha meghallottam bármiről, hogy táncikálnak meg énekelgetnek benne, akkor persze, hogy a HSM ugrott be elsőnek! Bah. (NOTE: Az, hogy ki nem állom, nem akadályozott meg abban, hogy többször is visszanézzem. Az ellentmondások embere vagyok én, nem Góg és Magógé. Na és ezen hogy teszed túl magad, Ady? Gondolom ezután is ugyanolyan jól megleszel, mint ezelőtt.)


Szóval, ott tartottam, hogy 1969. És nem, nem Woodstockról meg a fűről meg a virág erejéről fogok áradozni, hanem a Hello, Dolly!-ról. Mert zseniális. Tényleg.
A történet 1890-ben játszódik New Yorkban, ahol az özvegy Mrs. Dolly Levi, egy ügybuzgó és mindenlébenkanál, de nagyon szerethető házasságközvetítő úgy gondolja, hogy most akkor ő márpedig újraházasodik, és nem is akárkivel, hanem egy milliomossal. Persze az illető soha az életben nem gondolt ilyesmire. Mármint, hogy Dollyt vegye el feleségül. Mert ő mást akar. Vagyis ő azt gondolja. Vagyis... ááá, nézzétek inkább meg! Nem akarok spoilerezni, de elképesztő beszólások vannak benne. Hogy csak egy példát adjak...
Menjen csak a maga útján, én is megyek a magáén!
Louis és Barbra
Persze nem csak erről szól a film, de ha dióhéjban kéne elmondani, így mondanám.

Kedvenc soundtrackjaim:
  •  Just Leave Everything To Me
  • It Takes A Woman
  • Put On Your Sunday Dress 
  • Hello, Dolly!
  • So Long, Dearie

Barbra a forgatás alatt
A második musical, amiről beszéltem az előbb, az a Diótörő. A Liliput társulat adja elő, többnyire amatőr színészekkel. Nagyon örülök, hogy nem hagytam ki, mert egyszerűen... wáááá. Őszintén, Bogi miatt mentem el, meg a többi ismerősöm miatt, akik szerepelnek benne (még játszák a színházban, úgyhogy menjetek, amíg lehet!), de kellemes meglepetés volt. Még én is meglepődtem, hogy milyen érdekes, pedig tudtam, hogy tehetséges emberek játszanak benne. Csak hát a Diótörő nem a legérdekfeszítőbb történet önmagában, de így ez is az lett az én szememben. Mert hallottam olyanról, aki nem élvezte. *gasp*
A casting még valamikor koranyáron volt. Azóta készültem, hogy majd elmegyek, és végül bizniszeltem egyet a művésznővel (Bogi), mert ha benne van, akkor nem is nézheti meg a bérletes előadást és játszhat is az előadásban egyszerre. :)) Elég fontos szerepe van, mivelhogy ő maga Pirella, a félelmetes és könyörtelen denevérlány.  :>
Aki mellesleg egy csomó érdekességet is mesélt nekem, a kezdetektől napjainkig.

A továbbiakban hadd beszéljenek helyettem a képek! (innen szereztem őket)
Klárika, aka Liza babáskodik

Dejótörő éppen énekelget

ajjjjdecuki ez a kép

próbán készült fotó - Pellerrel


Kedvenc soundtrackjeim:
  • Álomtánc
  • Játék az élet
  • Tetem-tangó
  • meg az, amiben azt éneklik az egerek, hogy "ADD VISSZA A FARKÁÁÁÁT!"(mármint az egérkirályét. De többet nem mondhatok)


Éves céljaim közé tartozik, hogy idén többet szeretnék posztolni, vagy legalább megpróbálok olyasmit összehozni, ami tartalmas és  van mondanivalója is, nem csak úgy van itt a kibertérben, szóval nyugodtan számon kérhetitek rajtam a mulasztásokat, hogyha lesznek. De nem lesznek. ... majd meglátjuk.
Egy csomó téma kavarog a fejemben, de egyről százas, hogy írni fogok, vagyis inkább kettőről. Gyertek vissza nemsokára, mert remélem, hogy úgy öt napon belül egy jóóóóóó hosssszúúúú és praktikus írással jelentkezem.
Addig is, blogger off.

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp