cookieOptions = {...}; Az abszolút Könyvtolvaj-sorozat #1 - Liesel Meminger - virágot evelinnek -->

Az abszolút Könyvtolvaj-sorozat #1 - Liesel Meminger

by - kedd, április 08, 2014

Mivel most teljesen odavagyok a Könyvtolvajért (már-már annyira talán, mint Sherlockért vagy Mr. Darcy-ért), úgy gondoltam, hogy érdemes lenne tovább foglalkoznom a témával.


Már megírtam a tegnap egy oarecare (ejtsd oárekáre, jelentése egyfajta, valamilyen) bemutatót vagy ajánlót vagy miaszöszt, úgyhogy for further references scroll down. De amúgy minden fontos infót összegyűjtök egy helyre.
Én a könyvet románul olvastam, hála Dávidnak (ezer köszönet, God bless your lovely soul), és hű társam volt, mármint a könyv, kemény két napon keresztül, ami során hőemelkedéssel nyomtam az ágyat. HINT: ha meg vagy fázva, keress gyorsan valami könyvet a neten, kezdj neki egy háziolvasmánynak vagy folytass egy olyan példányt, amit egyszer félretettél, pedig nem érdemelte meg. HINT vége.
Úgy gondoltam, hogy a legjobb lenne ez alapoknál kezdeni. Mondjuk a náci rezsimről, holokausztról aka soáról most nem írok, mert feltételezem, hogy minden normális európai ember tudja legalább azt, hogy II világháború, Hitler meg ilyenek. De Andi egész jó kis bejegyzést írt a témában, katt a linkre. (Bocs, az elsőt nem találtam meg most gyorsan...)

Ha már mindenki tisztában van azzal, hogy mik is a körülmények, milyen politikai közegben is zajlanak az események, akkor szerintem kezdhetjük is. (: --Bocs, ha esetleg túl kemény vagyok ezen a téren, de nekem a meggyőződésem miatt-hogy ne mondjak vallást-feláll a szőr a hátamon, ha valaki tagadni meri a holokauszt valóságát, vagy bármilyen módon gyalázni meri a kiválasztott népet. Vagy bármilyen más etnikumot, más meggyőződésű emberi lényt, még akkor is, ha nem ért vele egyet. Például, én egyáltalán nem támogatom a meleg ,,házasságot'', de emberek... Elfogadom őket úgy, ahogy vannak, és soha az életben nem küldenék senkit se emiatt a gázkamrákba. De attól még nem támogatom. Ennyi. Másképp is lehet tárgyalni. Civilizáltan.--
Mivel úgy gondolom, hogy a narrátort, a Halált, nem nevezhetjük szereplőnek, róla nemigen fogok külön írni, inkább a többi szereplőről szóló bejegyzések között lesz róla több infó. :) Igazán jó beszólásai vannak amúgy.

*Liesel Meminger*

ugye milyen vagány a haja?!?! :))

1939-ben csak kilenc éves volt. Egy nap a Himmel utcán találja magát, München vonzáskörzetében, Molchingban. Az idáig vezető úton a szeme előtt halt meg a hatéves öccse. Ekkor lopta élete első könyvét. Örökre elbúcsúzott a szülőanyjától. Bűne: kommunista családba született, ezért a szüleit nagy valószínűséggel koncentrációs táborba hurcolták, először az apját, utána az apját.
Spoiler-Veszély: Összesen kilencven évet élt, ebből csak ötöt tudott megosztani azokkal a személyekkel, akik a leginkább befolyásolták az életét. Maxot leszámítva. Ő vele később is találkozunk, de erre majd még visszatérek Maxnál.
Ha már itt tartunk, egy valamit nem értek... Akkor most ők ketten összeházasodnak vagy nem?!?! Olvastam egy interjút Markus Zusakkal, amiben kifejtette erről a véleményét, én meg ilyen vagyok, hogy MIVAN?!?! Mostmár tényleg nem értek semmit... :)) Az interjú itt van, és itt a részlet, ami sztem a legszebb. :3
So I always imagine that Max goes his way and Liesel goes her way, but they have this kindred relationship their whole lives – but that is just me. Everyone else has their own take, but I have several reasons why – like, ’cause some people at the end of the book want Liesel and Max to get married and so on, and I’ve got at least four reasons, personally, why they don’t, but that doesn’t make me right.
Max, ébredj fel! :'(

olvasni hát :D


The big one – and I love the idea that yeah, we take these characters beyond the pages ourselves – but for me the big [reason] is that, for me, her real love in the book is Rudy. He’s sort of like a true love for her (you know, to go the whole corny way), and my feeling was, if Rudy can’t have her, no one from the world of the book can have her. So they leave the book and they leave that world, and she can go and have a life of her own, but it’s just staying true to that. And that- ’cause people say, it would be so romantic if she and Max get married – and I’m like, no, it’s actually more romantic that they don’t. Szóval ez van. Semmi sem az igazi Rudy nélkül. :'(
Spoiler vége
Fontos személyek:
*nevelőszülei: Hans és Rosa Hubermann
*legjobb barátai: Rudy Steiner és Max Vandenburg
*más személyek, akik befolyásolták az életét (negatív vagy pozitív módon, azt nem mondom (: ) : a polgármester felesége-Ilsa Hermann, Tommy Muller, Hotzapfelék, Arthur Berg, Victor Chemmel, Franz Deutscher, és még sokan mások. A polgármester feleségét és Franzot leszámítva nincsenek benne a filmben.
*náci tisztek, Gestapo, és közvetett módon maga a Führer is.
A filmben megszemélyesíti: Sophie NéLisse


Words are life.
“Can I?”
The two words stood among acres and acres of vacant, wooden-floored land. The books were miles away.
The woman nodded.
Yes, you can” 
The only thing worse than a boy who hates you: a boy that loves you. -- Az egyetlen dolog, ami rosszabb, mint egy fiú, aki gyűlöl. Egy fiú, aki szeret. (Citatum)
I have hated words and I have loved them, and I hope I have made them right. -- Gyűlölöm és szeretem a szavakat, és remélem, hogy jól használtam őket. (Ciatum)
...She was the book thief without the words. Trust me, though, the words were on their way, and when they arrived, Liesel would hold them in her hands like the clouds, and she would wring them out like rain.

Jó filmnézést & kellemes kikapcsolódást kíván
Ev. (:

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp