cookieOptions = {...}; a könyvtolvaj. - virágot evelinnek -->

a könyvtolvaj.

by - hétfő, április 07, 2014

Az a Saumensch (:
Először is, borzasztó mulasztás tőlem, hogy eddig nem olvastam el. A filmet már rég meg akartam nézni, de még jó, hogy nem tettem meg, mert ezt CSAKIS azután szabad (ha mondhatom így), miután olvastad a könyvet.
Egyszerűen csodás volt.
Még a film is. Igaz, csalódtam néha-de mit is várunk a könyvadaptációktól?!?! Örülhetek, hogy nem változtattak meg sok mindent, amit nem kellett volna. Persze így is egy kicsit nagyon ki vagyok akadva, hogy MIÉRT, mondom MIÉRT nem fért bele abba az Auschloch két óra tíz percbe több minden, de na.
Alapsztori? Egyszerű. Most Copy-Paste következik.

EGY APRÓ KIS TÉNY: MEG FOGTOK HALNI
1939. A náci Németország. Az ország visszafojtja lélegzetét. A halálnak sohasem volt még ennyi dolga.
Liesel, egy kilencéves kislány a nevelőszüleivel él a Himmel utcában. A szüleit koncentrációs táborba vitték. Liesel könyveket lop. Ez az ő története meg a Himmel utca többi lakójáé, amikor a bombák hullani kezdenek.
FONTOS INFORMÁCIÓK
ez a kis történet
egy lányról
egy harmonikásról
néhány fanatikus németről
egy zsidó bokszolóról
és egészen sok lopásról szól.
MÉG VALAMI, AMIT TUDNOTOK KELL
A HALÁL HÁROMSZOR FOGJA
MEGLÁTOGATNI A KÖNYVTOLVAJT.
Persze nem hagyhatom ki a SPOILEREZÉST. Mwuhahahah. :D Meg csatolok néhány képet. Nem hagyhatom ki. Egyszerűen még azok is csodásak. <3 :3 :o3 (;
friendship.


W O R D S
max
rudy, avagy jesse owens

every page and every book
words are life

Nem vagyok most olyan állapotban, hogy saját beszámolót tudjak megfogalmazni. Egyszerűen ezt látni kell. Vagyis először olvasni. Utána látni. Megszeretni. Sírni. Önfeledten nevetni. Megosztani. Hogy sose kelljen senkinek sem még egyszer ilyet átélnie.
Azt írta a könyv ajánlójában, hogy ez a könyv meg fogja változtatni az életemet. Akkor azt gondoltam, hogy ez nem lehet. Már olvastam Anne Frankot. Sorstalanságot. A csíkos pizsamás fiút. De mégis. Ha nem is fogja befolyásolni az egész életemet, rám nyomta a bélyegét. Úgyhogy tessék nekiállni. (:

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp