cookieOptions = {...}; Olvasni jó. #1 - virágot evelinnek -->

Olvasni jó. #1

by - kedd, április 30, 2013

Nagyon szeretek olvasni, de gondolom erre már rájöttetek. Tehát, szeretnék azokról a könyvekről írni, amelyek megragadták a figyelmemet, és úgy gondolom, hogy ezt mások is el kell olvassák. A kedvenceim a romantika ideje alatt íródott könyvek, a klasszikusok és a modern remekművek, de mégsem ezzel szeretnék indítani. Kezdjük inkább az önsegítő könyvekkel, vagy hogy is mondják ezeknek. :))

Joel Osteen
Tőle eddig a Jobb emberré válni (Becoming a better you) című könyvét olvastam, de van neki több is. Jelenleg az Örülj minden napnak (Every day is Friday) c.-t olvasom. Joel nemzetközileg elismert amerikai pásztor, aki a füligérő mosolyáról híres. Az előbbi arra teszi a hangsúlyt, hogy hogyan hozhatjuk ki magunkból a legtöbbet, előre haladjunk és gyümölcsöző életet éljünk, míg az utóbbi arra összpontosít, hogy hogyan élvezhetjük az élet apró örömeit. Ha jobban belegondolok, teljesen logikus dolgokat mond, főleg olyanokat, amikről már hallottam, mégis megérteti velem az eddig feltérképezetlen terüleeteket. Ráadásul még viccesek is, úgyhogy egy remek olvasmány is. :)

Jobb emberré válni

Örülj minden napnak
            Olvastam egyszer egy hétéves kisfiúról, Joey-ról, aki soha nem volt elégedett önmagával. Mindig olyan akart lenni, mint Billy. Úgy járt, mint Billy, úgy beszélt, mint Billy.        Nos, Billy sem szerette túlságosan önmagát. Ő Corey-t csodálta. így aztán úgy járt-kelt, mint Corey, és úgy is beszélt. Szóval Joey Billy-t utánozta, aki viszont Corey-t.           Aztán kiderült, hogy Corey is kisebbrendűségi komplexustól szenved. Sokkal jobban tetszett neki Frankie. Úgy járt és úgy beszélt, mint Frankie. így aztán Joey Billyt utánozta, aki Corey-t utánozta, aki viszont Frankie-t.           És vajon mi a történet folytatása? Hát, Frankie sem volt elégedett önmagával. Ő Joey-ra nézett fel, úgy járt és úgy beszélt, mint Joey.           Mindezek után nézzük, sikerült-e világosan felvázolnom a helyzetet: Joey Billyt utánozta, aki Corey-t utánozta, aki Frankie-t utánozta, aki viszont Joey-t! Joey tehát saját magát utánozza!            A történet arra az igazságra mutat rá, hogy azok az emberek, akikhez hasonlítani szeretnénk, gyakran éppen annyira csodálnak minket, mint amennyire mi csodáljuk őket. Nincs semmi rossz abban, ha felnézünk emberekre. Nagyon is jó dolog tiszteletet és csodálatot mutatni mások felé, de azt sose tegyük, hogy feladjuk a saját identitásunkat az övékért. Mindenkinek a saját versenypályáján kell futnia, és mindannyiunkban van valami, amire mások felnézhetnek. (Részlet az Örülj minden napnak c. könyvből)

Jó olvasást! :)

You May Also Like

0 hozzászólás

MailChimp